Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Nevrokirurgija Rak ledvice, pljuča in mali možgani

Rak ledvice, pljuča in mali možgani

Pozdravljeni.

Ne vem, če mi boste lahko svetovali, ampak nekam se moram obrniti, ker nekih oprijemljivih odgovorov od zdravnikov še nisem prejel (resda, tudi čas ne pripomore temu).

Oče je bil dve leti nazaj operiran in so mu odstranili ledvico na kateri je bil razpreden v velikem obsegu tumor. Kasneje so povedali, da je bil to rak oz. da je rak. Ker je oče začel kasneje potem tožiti po tem, da malo težje diha, so opravili slikanje pljuč in odkrili nekaj metastaz. To so začeli v Mariboru zdraviti z biološkimi zdravili. Nekaj mesecev nazaj je potarnal o glavobolih. Takoj so ga dali na slikanje glave in odkrili dve majhni tvorbi na malih možganih – tako so meni to sporočali. V Ljubljani so se odločili, da ne bodo naredili operacije, ampak bodo naredili eno obsevanje tega predela oz. teh dveh tvorb. Pripravljali so mu vsa slikanja, in masko za obsevanje in potem obsevanje. Obsevanje je bilo opravljeno. Ker je zaradi bolečin v glavi dobil predpisana zdravila Deksametazon, je prenehal prej tudi z biološkimi zdravili za pljučnega raka. Po obsevanju glave v Ljubljani, so potem v Mariboru na kontroli pljuč odkrili, da so se v pljučih nekateri delci povečali. Opravili so mu prvo imunoterapijo. Od takrat je oče postal zelo bogi. Kar naenkrat nima več apetita, hrana mu več ne gre, postal je nestabilen, motorične sposobnosti so se drastično oslabile in prav tako tudi govor in razmišljanje.

Iskreno povedano ne vem, kako pomagati, kaj narediti, kaj premakniti, da se bo stanje kaj izboljšalo. Takšnega kot je sedaj, si ga nikoli nisem predstavljal, da bo kdaj tako. Z mami ga imava rada in si res želiva pomagat in mu olajšat to stanje kolikor se da.

Kaj še je tukaj za naredit? Imamo še kakšne možnosti?
Hvala.

Spoštovani!
Najverjetneje so te težave sedaj posledica teh metastaz v glavi. Potrebno bi bilo ugotoviti, ali so se povečale, mogoče ponoviti MR glave. Potem ustrezno temu prilagoditi zdravljenje, mogoče operacija, ponovno obsevanje, kemoterapija…
Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close