Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? rak in vrtoglavica

rak in vrtoglavica

Drage moje, ki prebirate to stran … ali se morda še katera srečuje z vrtoglavico, ki ji ne pozna vzroka? Mene muči že dober mesec. Ko se sklonim ali vstanem ali naredim hiter gib z glavo. Po operaciji na levi dojki pred več kot dvema letoma, nimam nobenih drugih večjih težav.
Skrbi me, da gre za metastazo na možganih. imate kaj izkušenj s takimi diagnozami?
Začelo se je malo po tem, ko sem bila prvič v hiperbarični kisikovi komori. Potem sem šla še štirikrat. Ne morem reči, da je bolje ali slabše po tej terapiji. Pravzaprav mislim, da ni povezano. Moja zdravnica je na dopustu, ko pride bom šla k njej po nasvet. Do takrat pa upam na kakšen odziv tukaj 🙂

Kako dolgo pa traja vrtoglavica? Je tako huda, da mislite, da boste padli ali se vam samo malo zvrti ? Se Vam to zgodi tudi, ko ležite v postelji in se obrnete ? (http://www.otorinolaringolog.si/bppv/) Po Vašem opisu bi to bila še najbolj ortostatska hipotenzija (padec tlaka ob vstajanju/spremembi položaja, ki je normalen in pri nekaterih bolj izražen, zato povzroča kratkotrajno vrtoglavico in včasih tudi zatemnitev pred očmi)
Kar se pa tiče možganskih metastaz pa je za njih značilno, da se stanje s časom slabša, navadno se pokaže tudi več simptomov, odvisno od lokacije (mravljinčneja, izguba sluha, izpad videnga polja…), slabost in bruhanje zaradi povišanega možganskega tlaka itd., tako da je to pri vas še najmanj verjetno. Vsekakor pa bo največ razjasnil pogovor z zdravnico 🙂
Lp

‘upamdapomaga’, res pomaga :). Hvala za odgovor. Saj sem tudi sama mnenja, da ne gre za kaj hujšega, a ko se človek enkrat sreča z rakom, ki udari kot strela z jasnega, potem so strahovi malo večji in pogostejši.
O ja, kar močno se mi zvrti. Padla še nisem, malo zavijugala pa že. Ko se uležem, ko vstanem in ko se prepognem je najhuje. Te ‘projekte’ moram izpeljati zelo previdno. Pa ne vedno. So dnevi, ko je vse ok. Imam nizek pritisk, pravijo zdravniki..morda je tudi tukaj iskati vzrok. Ampak to je že dolgo znano, vrtoglavice pa še nimajo dolge zgodovine. Bruhala nisem že vsaj deset let (tudi med kemoterapijo ne), slabost se pa kdaj pa kdaj res pojavi. Globoko vdihnem … pa je hitro dobro.
Razmišljam o kakšnem samoplačniškem pregledu, da bi si bila čim prej na jasnem, kaj se dogaja, a dobivam toliko različnih nasvetov in namigov, da se ne znam prav odločiti. Verjetno bom kar počakala in upoštevala mnenje moje osebne zdravnice.

New Report

Close