Rak in lepotične pike
Zivjo!
Zanimajo me prdvsem prvi znaki raka na koži…po celem telesu imam namreč veliko materinih znamenj in ena pikica mi ne da miru……..je nekam cudna, se mi zdi, da sem se enkrat podrgnila tam in jo malo ranila in zdaj je tam vmes – nasredi pike neka majhna “krasta”………, sicer me ta pika ne srbi, le moti me, ker je malo izbocena na tem delu………kdaj je torej potrebno obiskati zdravnika……kaksni so prvi znaki?
Hvala, Mirna
Draga Mirna,
le nekaj dni je staro podobno vprašanje:
Znamenja se zlahka ranijo, tako da so vaše skrbi verjetno odveč, če od časa poškodbe še ni preteklo veliko časa. V nasprotnem primeru pa bo najbolje, da sumljivo znamenje pokažete zdravniku, ki bo ocenil, ali gre za kaj resnejšega.
Lepo vas pozdravljam!
Irena
Kljub temu, da smo na tem forumu ze veliko rekli glede materinih znamenj in raka na kozi, se vprasanja v zadnjem casu ponavljajo. V tem vidim vecjo osvescenost ljudi glede nevarnosti, ki so v precejsnji meri povezane s pretiranim soncenjem. Tistim, ki zelijo zvedeti se kaj vec o tej temi in obvladajo anglescino, predlagam, da kliknejo na nasledno povezavo, ki poleg teksta vkljucuje tudi nekaj nazornih fotografij in primerjav:
http://www.cancer.gov/templates/doc_wyntk.aspx?viewid=c3508072-3797-40c7-848b-7bbbe9ce16d4#2
Lep pozdrav,
Jože
dober dan zaniam me kaj je to na glavi na lasišču mam zelo veliko lepotičnih pik na srdini glave pa imam 3 takšne da je norti belo okrog pa rjavo in nekaj cm okrog me boli in občutek je da mi nekaj raste ali leze po glavi kaj je to ali moram zdravniku?? zelo me je strah ali bi lahko dobila raka???kako bi to odstanila to bolečino??