Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? rak dojke-punkcija

rak dojke-punkcija

Danes me je zdravnica obvestila, da je bila tankoigelna biopsija pozitivna in me naročila na dodatne preiskave. Ker sem precej zmedena in negativno presenečena (“meni se kaj takega ne more zgoditi”) je kaj več nisem spraševala. Zato sprašujem vas: ali pozitivni izvid pomeni rak, obseg, oblika, itd…pa se bo določilo z nadaljnjimi preiskavami (biopsija?)? Ali je pač še možnost, da “pozitivni izvid” še ne pomeni raka?
Hvala.

Draga abrahamovka2, ne želim te strašiti, a če si vprašala, ti lahko napišem svojo izkušnjo. Moja punkcija je bila pozitivna in ja, izkazalo se je, da gre za invazivnega duktalnega raka.
Nikakor ne trdim, da vem veliko o tem, a po logiki bi rekla, da izraz pozitivno pomeni, da so v vzorcu našli rakave celice. Lahko upaš, da je vse še čisto na začetku, kar pomeni, da ti odrežejo tumor in v najboljšem primeru potrdijo, da še nimaš napadenih bezgavk. Ampak pred operacijo boš težko izvedela kaj več.
Če morda želiš pogovor na to temo, ti lahko dam mail. Sicer pa boš verjetno tudi tukaj prejela še kakšno mnenje. Prvi korak je za tabo. To je zelo pomembno! srečno!

pozdravljena, tudi meni so v ponedeljek diagnisticirali rak na dojki…

Pozdravljena, če si uporabnica FB-ja se prijavi v skupino “diagnoza rak”, kjer nam dekleta in žene, ki so šle skozi zdravljenje pomagajo z nasveti.
Že kaj veš kakšno obliko so ti diagnosticirali?

Še ne, v ponedeljek sem imela punkcijo, mamograf, ultrazvok….zdravniku je zelo sumljivo,,mogoče celo vnetni…vendar se otipa zatrdlina in dojka ne deluje vneto..???…, zato ta teden opravljam vse preiskave…1. 2. se moram javit na OI.
Kako pa ti?

Jaz imam mucinoznega, to so ugotovili po tankoigelni biopsiji, danes sem bila še na MRI, da vidijo, ali je slučajno razpršen še kje po dojki, na OI grem 9.2. Po tem datumu bom vedela več.
Drži se, vse bo še dobro…vem, zveni kot floskula, a če jo velikokrat preberemo ali slišimo se usidra v nas 🙂

jaz imam jutri uz trebuha in rentgen pljuč, v petek pa še scan skeleta…upam, da ni že vse ušlo…več
bom vedela v ponedeljek…lp

New Report

Close