Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? rak dojke – izvid

rak dojke – izvid

Jaz mislim, da je res zelo zelo malo možnosti, da imaš raka. Že starost je en pomemben faktor – pri tvoji starosti je rak na dojkah izredno redek. Pa zelo dobro znamenje je tudi, da ob punkciji v tekočini ni bilo krvi. Razumem tvoj strah, ampak zaenkrat res ni razloga za pretirano skrb, tako da le pogum, vse bo še v redu. Se pa vidi, da si zelo inteligentna punca in vsaka ti čast, da si šla k zdravniku in vztajala, da se tole razreši… Vso srečo tudi naprej. 🙂

Hvala za odgovor manilla:). Sem že dobila izvide. Gre za benigni tumor, in imam kontrole na pol leta, tako da sem pomirjena. Srečno:)!

O, super! 🙂 Me veseli, da se je vse dobro izteklo. Hvala za sporočilo in lep pozdrav. 🙂

Na redni mamografiji (stara sem 50+) so mi odkrili na desni dojki “dve zgostitvi,ena z ostro omejenim robom (najverjetneje cista), druga velikosti 12 mm,nejasno omejena in lahko predstavlja patološko fokalno lezijo.”
Poslali so me na UZ dojke,ki je pokazal “drobno hipoehogeno strukturo z nežno posteriorno ojačitvijo”.
Potem sem šla še na ciljano mamografijo, ki je potrdila prvotni izvid mamografije glede ciste in “patološke fokalne lezije” oz. izvid kaže na “lažjo mastopatijo”,”patološka fokalna lezija pa na primarni neoplastični proces”.
Zdaj sem napotena na MR dojk.
Mi lahko malce razložite izvide? Hvala.

Po operaciji dojke so mi dali definitivno patološko preiskavo, da gre za invazivni duktalni karcinom gradus 2, velik 12 mm, odstranjen 1mm v zdravo od superiornega ekcizijskega roba. V idno še področje duktalnega karcinoma insitu velikosti 35mm, ki fokalno sega v superiorni ekscijziski rob ter je v bližini lateralnega ekscizijskega roba ER 100%, PR 15%, MIB-1 5%, Her-2 sledi. Prisim, da mi odgovorite za kakšne vrste gre in kakšna je moja prognoza. Sledi ponovna operacija. Kako bo potekalo moje zdravljenje.
Hvala za vaš trud, Marija

Pozdravljeni,

pred tremi tedni sem bila operirana na levi dojki (kvadrantektomija). Odstranili so mi tudi tri bezgavke. Klinični stadij T1N0M0. Stara sem 53 let. Histološki izvid se glasi: IDC, Gradus III., velikosti 1 cm, izrezan v zdravo. Najbližji rob invazivnega karcinoma 4 mm, najbližji tob DCIS 3 mm (kavdalna ploskev, ki je bila dobro resecirana). ER100%, PR 98%, MIB-1 vsaj 40%, HER-2 sledi. Sentinel bezgavke negativne. Na mamarnem konziliju so se dogovorili za dopolnilno KT, hormonsko terapijo in obsevanje. Čakam na pogovor.
Ali lahko pokomentirate izvid. Ali imajo bolnice s Gradusim III manjše možnosti preživetja.
Drugih bolezni nimam. V družini je oče umrl za rakom (trebušni), star 50 let.
Najlepša hvala za odgovor

Pozdravljeni. Jaz sem Admira. Imam 35 let. Operirana sem 14 maja- napravljena je bila modificirana radikalna mastektomija. Histološki izvid- v preparatu je dvojedrni invazivni duktalni karcinom, gradus III, jedri velkosti 20 in 10 mm. Prisotna vaskularna invazija. ER 100 procent PR 60 procent, MIB 15 procent, statusa Her še ni. Status aksilarnih bezgavk 15 – 17, največja metastaza premera 3 cm. Prisotno perinodalno preraščanje.
Prosim Vas da mi pojasnite kaj je to dvojedrni, gradus III, kaj je vaskularna invazija. ER, PR, MIB IN HER, i n kaj je perinodalno preraščanje. prosim vas da mi odgovorite.

Pozdravljena Admira,

Er- estrogen
Pr-progesteron
MIB – stopnja agresivnosti ( 15% je o.k,)
Status her2 – negativen ima malo boljšo prognozo kot pozitiven. Pri pozitivnem se dobivajo eno leto se biološka zdravila.
Gradius
Grade 3 or high grade (poorly differentiated): Grade 3 cells look very different from normal cells. They grow quickly in disorganized, irregular patterns, with many dividing to make new cancer cells.
perinodalno preraščanje – vrscanje v tkivo

Sklepam, da je bilo 15 od 17 bezgav okuženih..je kar veliko, ampak se nič ne pomeni.

Če ne bo nobenega dodatnega odgovora naredi spisek vprašanj za onkologa, oziroma internista, da ti vse razložijo.

Vem kako je, ko dobiš diagnozo, ko si v obupanem stanju in ne veš kaj se bo zgodilo. Vedi, da to še nič ne pomeni in delaj na tem, da si krepis imunski sistem, jej čim bolj kakovostno, polno, svežo, surovo hrano. Čaka te kemoterapija, obsevanje, če je her2 pozitiven se biološka eno leto in 5 let hormonska terapija. Rozike smo napisale kar nekaj postov spodaj…kako je bilo na kemoteriji, obsevanju…..itd.

Drži se in velik objem….vedi, da nisi sama in nas je veliko, ki smo to tudi dale skozi.

Pozdravljeni, pravijo, da upanje umre zadnje, torej …zanima me, ali ima kdo kontakt od dr. Matica, ki je pred leti odgovarjal na tem forumu. Imam diagnozo lobularnega raka dojke in kar nekaj vprašanj… hvala vnaprej

Nisem dr.Matic, napisal pa vam bom kako na lobularni rak gleda NOVA MEDICINA.
Gre za nove celice mlečne žleze. Predvidevem, da je št. 1976 vaša letnica rojstva, torej ste stari malo čez 40 let. Glede na leta bi lahko zaključil, da ste rodili kakšnega otroka (ni nujno seveda). Tudi če niste rodili, veste, da se ženskam v času nosečnosti povečajo dojke. Zakaj se povečajo, zaradi priprave dojke- mlečne žleze (lobul) na proizvodnjo mleka za še nerojenega otroka. Za vse to poskrbi intiligentno telo samo, možgani ki so dobili informacijo, da morajo pričeti z proizvodnjo mleka- posledično povečanje celic v mlečni žlezi. Ravno tako kot telo samo poskrbi za npr. spravilo sladkorja iz krvi v jetra in mišice…ko vi zaužijete 1 piškot, imate že v ustni slini encim amilaza ki sodeluje z možgani kot neko stikalce- V ŽELODEC PRIHAJA SLADKOR potrebno je izločanje inzulina, ki bo pomagal pretvoriti sladkor….Pri mlečni žlezi gre za SKRB MATERE za še nerojenega otroka, za čas ko se bo rodil in imel na razpolago hrano- mleko. Vse to poteka kot nek avtomatizem- za vse poskrbi naše telo- gre za BIOLOŠKI PROCES TELESA v tem primeru ženske…..ravno tako se zgodi z žensko, ne glede koliko je stara v primeru ko jo dejansko SKRBI za svojega bližnjega, lahko je to otrok, mati, ali partner, tudi oče, ali brat, sestra…..če je ženska močno zaskrbljena za nekoga, se bodo pri tej ženski pričele razvijati nove mlečne žleze- lobuli…če je to kratej čas bo zraslo- se povečalo zelo malo novih žlez (komaj opazno), če bo trajalo dalj časa in intenzivno, lahko zraste več novih celic. Ko ženska ni več v konfliktu, bodo mikobakterije te dodatne celice razgradile, saj niso več potrebne. Vse skupaj poteka avtomatično – telo pelje biološki proces. In nič se va, ne bo zgodilo slabega, ne boste zaradi tega umrli. Če ne bodo na voljo mikobakterije, bo ta del žleze inkapsuliral, se nekako zasušil v neki kapsuli in bo sicer na otip zaznaven, amapk v telesu ne dela nobenih težav.
Če želite da vam razložim še bolj, lahko pustite svoj meil in vam napišem.
vse dobro in brez strahu. strah lahko povzroča nove težave.

Če lahko, pustite vi meni svoj mail. Hvala vnaprej

žal ne smem, enkrat sem to storil in sem bil s strani administratorke Andreje opozorjen, da si delam reklamo.
Lahko odprete novi meil kjerkoli, yahoo, gmail- izmislite si neko ime in olaaa.

Spoštovani, glede na to, da se je lobularni rak dojke multicentrično naselil v vse štiri kvadrante, obstaja pa tudi možnost, da v vsaj eno od bezgavk, menim, da moje telo tega ni sposobno rešiti samo. Gre pa za visoko hormonsko odvisnega raka, skoraj 100 % estrogensko in progesteronsko, gradusa 2, MIB 1: 2-3%, Her 2 negativen.
Hvala, če si bo kdo vzel čas in pokomentiral.
Lp

ne zaupate svojemu telesu, da se lahko samo pozdravi. Vsako telo se lahko samo pozdravi tudi vaše, samo dati morate svojim možganom prave informacije. Če vi svojim možganom neprestano dajate informacijo (katero ste dobili od mame) če grem na balkon z mokro glavo, se bom prehladila. Potem se vprašajte zakaj se ne prehladilte ko iz bazena, ali morja prideti z mokro glavo….ozdravi nas to v kar verjamemo…Jezus (ne obiskujem katoliške cerkve, da ne bo pomote) je rekel: OZDRAVILA TE BO TVOJA VERA, ampak ne vera v Boga, temveč vera v tisto kar verjameš !!! Želel sem samo pomagati (brezplačno seveda) poklepetati z vami vam še več napisati o vaši težavi. Takozvani lobularni rak (mlečna žleza) po naši medicini nastane zaradi SKRBI za nekoga- Zaradi koga se lahko še bolj natančno določi na podlagi tega, na kateri dojki imate težave in kako je vaša ročnost- desničar ali levičar. Kakor koli že, doživeli ste močno skrb za nekoga v vašem “GNEZDU” kar je povzročilo rast mlečnih žlez. Lahko vam povem en primer, ko je mati hodila po pločniku s svojim otrokom 5 let starim, ko je otrok kar skočil na cesto in ga zbil avto…bil je v komi 14 dni in ta čas je bila mati fokusirana samo na otroka, ali se bo zbudil, bo preživel- močna skrb…ni mogla spati, ni mogla jesti, tolažbe od drugih niti ni slišala, živela je v svojem svetu, ves čas napeta v pričakovanju pozitivnega sporočila zdravnika….po 14 dneh so jo poklicali iz bolnice- z vašim sinom bo vse v redu, se je prebudil, pregled kaže zelo dobro, jutri bo šel lahko domov….mati se je zjokala od sreče, nenadoma postala zelo utrujena, saj ni spala že dolgo časa, dobila je apetit….pričela se je ozdravitvena faza. V tem primeru TBC bakterije ragradijo vse novo nastale celice v mlečni žlezi, ki so nastale tudi seveda zaradi hormonov, tako kot natsanejo v dobi nosečnosti….telo je vse naredilo samo.

Ustvarila sem mail: [email protected]

[email protected]

se strinjam z gnm-slovenia

Mi lahko, prosim, razložite, s čim se strinjate? Verjamem, da je ozdravitev odvisna tudi od nas samih, pa vendar brez medicine si ne bi upala samo čakati, da bolezen čudežno izgine.
Kaj res ni nikogar več na tem forumu, ki bi vedel, kako lahko pridem do informacij v zvezi s takrat “mladim zdravnikom Maticem”? Hvala vnaprej za odgovor.

strinjam se z dejstvom kot trdi gnm-slovenia, da biološki proces, ki pri vas poteka na mlečni žlezi v bistvu ni rak, ampak biološki proces, ki je bil z vaši strani (z vašimi mislimi- informacijami možganom) izzvan zaradi prekomerne skrbi. Strinjam se tudi, da je vzrok za vašo skrb vaš otrok, ali partner, odvisno na kateri dojki imate proces. In strinjam se, da to lahko rešite samo vi sami z novimi informacijami vašim možganom. TEGA NE MORE NIHČE DRUG KOT VI, seveda s pomočjo nekega terapevta ki vas bo usmerjal. Vendar pa vas nihče tega ne more narediti namesto vas. Klasična medicina ima pa seveda druge inštrumente in je vseeno kateri zdravnik je to, ali Joško, ali Matis, vsi morajo delati po zakonih klasične zahodne medicne, sicer uzgubijo licenco.

Hvala za odgovor. Je na desni, sem pa levičarka.

New Report

Close