rak dojke
Spoštovani,
Moja mami ( 55 let) je bila operirana na desni dojki zaradi tumorja ( narejena KKT). Histološki izvid: Desna dojka: carcinoma ductale invasivum mammae / tubulare – gradus I / pT1b. Hormonski receptorji: pozitivni – 100% celic; progesteronski receptorji: pozitivni – 100 % celic. Pri bolnici je indicirano pooperativno obsevanje. V Ljubljani na OI še ni bila. Tam bo izvedela točen posotopek nadaljnega zdravljenja ( cca 30 obsevanj). Vsa družina , na čelu z mamico, smo veseli , da so bolezen odkrili v začetku njenega razvoja. Popolnoma zaupamo zdravnikom in smo polni optimizma.
Berem Vašo rubriko in Vaše strani, s pomočjo katerih sem pridobila veliko informacij in spoznanj. Kljub temu želim Vaš komentar na izvid.
Hvala za odgovor in lep pozdrav Andreja
Draga Andreja!
Zelo me veseli, da mamo vsi podpirate in ste optimistični. Tako je prav! Ko so ga “zalotili” in odkrili, je karcinom rasel v izvodilcu mlečne žleze. Z operacijo so ga odstranili.
Tukaj sem pripravila nekaj pojasnil o tem, kako raka razvrščamo v stadije in kaj to pomeni “grading”. Menim, da boste s prebiranjem tega prispevka lahko sami ugotovili, kaj je to gradus I. V pomoč vam bo še nekaj povezav, če jih niste že sami našli:
Tukaj pa so domače strani Društva onkoloških bolnikov, kjer lahko pobrskate tudi po knjižici Rak dojke, če je še nimate. Če želi, se mama lahko vključi tudi v organizirano samopomoč žensk z rakom dojke:
Lepo pozdravljam vašo družino, mami pa želim hitro okrevanje!
Irena