Najdi forum

rak?

Že dolgo čutim, da me na spodnji levi strani trebuha nekaj “špika”. Pred enim letom sem začutila čist blago bolečino, vsakih nekaj dni, včasih je bilo med eno in drugo kar dva tedna razlike. Šla k ginekologinji, ki z ultrazvokom ni ugotovila nič konkretnega. Naročena sem bila čez pol leta na ponoven ultrazvok, ki je bil spet bp.
Zdravnici sem rekla, da sedaj čutim topo bolečino že vsak dan. Ne boli hudo, le čutim zbadanje. Ginekologinja je z UZ pogledala še črevesje in mi rekla, a vidi nekaj, kot da bi bilo kaj zamašeno. Seveda sem šla takoj k osebni zdravnici, opravila hematest (vzorec 3 dni zaporedoma), ki je bil negativen. Laboratorijskega pregleda krvi nisem imela, ker sem pred mesecem in pol bila na sistematskem zdr.pregledu in je takrat kri bila v redu.

Sedaj me zanima, ali je možno, da bi bilo v črevesju prisotno rakasto tkivo, hematest pa ne bi pokazal nobene prikrite krvavitve? Drugače je moje stanje kar v redu, razen občasnih glavobolov in občasno slabega počutja. Pred dvema tednoma sem še opazila, da me bolijo kosti (obe golenici), pa ne ves čas, samo na hipe, ne glede na to, če hodim, sedim, itd… Ker sem malce pobrskala še na spletu, glede bolečin v kosteh, v trebuhu, me je res zelo prestrašilo, da gre za raka. Stara sem pa 40 let.

Bojim se, res me je strah, da je kaj narobe z mano, zato razmišljam, da grem na samoplačniško kolonoskopijo, ker so drugače čakalne dobe 3-4 mesece samo za pregled pri gastroenterologu, nato pa še čakaš kolonoskopijo 3-4 mesece…in to pri stopnji nujnosti “hitro”.

No tole sem pozabila pripisati, da opažam, da kljub rednemu odvajanju blata, je le to tanjše in večkrat prekinjeno. V črevesju pa čutim pretakanje, predvsem po zaužitju hrane.

Pozdravljeni!

Naj vam najprej naštejem nekaj neznačilnih simptomov raka na debelem črevesu:bolečine v trebuhu,spremembe ritma odvajanja blata(pogostnost odvajanja, konsistenca blata),zaprtja,ki jim sledijo driske,sveža krvavitev iz črevesa ali črno blato,tanko blato,slabokrvnost,nenamerna izguba telesne teže, utrujenost.Vaši krvni izvidi so v redu, hematest je negativen.Vam pa svetujem,da ponovno obiščete izbranega osebnega zdravnika in mu zaupajte svoje strahove.Če ste že dobila napotnico za kolonoskopijo, se prijavite čimprej,ker so čakalne dobe res dolge,ne pa toliko, kot ste napisali.Malo pobrskaje po spletu kje bi prišla prej na vrsto.Ne mislim sicer, da je z vami kaj narobe,
vem pa ,da ne boste mirni, dokler vam kolonoskopija ne potrdi ,da so vaši strahovi odveč.

Lp Meta

Spoštovani,

hvala vam za odgovor. Sicer sem se včeraj že naročila na kolonoskopijo – samoplačniško. Na vrsti bom že konec naslednjega tedna, če bi šla na pregled na napotnico, bi pa morala čakati do začetka junija (samo pregled pri gastroenterologu), nato pa še na kolonoskopijo v oktobru.

New Report

Close