rak?
pozdravljeni!
obračam se na vas z določenemi vprašanji in upam da mi boste lahko odgovorili na daljavo!
stara sem 17 let(kmalu bom 18)!že lep čas imam vnetje, ki pa ni posledica splolnih odnosov!k ginekologu nisem šla ker sem vedno bila vzgojena v duhu da moreš iti to predno začneš s spolnimi odnosi!no mal sem se posvetovala z različnimi ljudmi glede tega vnetja!(mam nekakšne pikice, ki so bele barve in zglede kot da bo začel gnoj teči iz njih, ampak še ne)!no rekli so nej ne skrbim da so tudi sami imeli to, pa da je kr samo izginilo!zanima me če je bolje fda bočakam al obiščem ginekologa da mi da primerno mazilo?
mam pa še en velik problem:že nekaj časa me boli na desni strani telesa!prvo sem pripisovala to t.i. bolečino vnetju zdaj pa me zanima če je to mogoče?bolečina ni zelo huda, ampak kolikor se skomnem se je začela pred dobrim leto ko me je 1-krat malo prepihalo!potem me je bolelo na obeh straneh-takoj sem pomislila na vnetje jajčnikov vendar je bolečina ponehala!sedaj jo imam na desni strani!zanima me kolikšna je tudi možnost da gre za raka?vem da je na daljavo težko odgovoriti samo kakšni so simptoni če ima oseba raka na splovilu oz kje drugje spodaj!ker npr vročine nisem imela že 2 ali 3 leta!res je da sm letos zbolela 2-krat ampak ta bolezen ni bila povezana z vročino!
upam da mi boste lahko odgovorili na daljavo in da bo odgovor čim bolj pozitiven!
mateja
p.s.:vrjetno ste ugotovili, da imam strah pred ginekologi!vem da so samo ljudje in da lahko ugotovijo bolezni še v začetku stanja, samo sem dobila vedmo od znancev negativne stvari ko so jih obiskali!zato je tudi mmene starh da se bo to zgodilo!
Vaša vprašanja so v bistvu namenjena ginekologu. Mislim, da bi res morali na pregled in to ni nič hudega. Na ginekološki kliniki v Ljubljani se nekateri ginekologi ukvarjajo pretežno z otroci in mladimi. Morda bi vas lahko pogledal kateri od njih. Da bi vas bolelo zaradi raka je zelo malo verjetno, je pa potrebno vsako vnetje ustrezno zdraviti saj nezdravljeno vnetje lahko zapusti trajne posledice.
Korajža velja!