rak
Pozdravljeni!
Zanima me par stvari:nikoli še nisem bila pri ginekologu ker me je strah da bo pri pregledu našel raka.Vem ja boste rekli da sem panična vendar ni ravno tako.Končala sem 2. letnik gimnazije in v šoli smo se učili da rak nastane lahko zaradi različnih sevanj.Sama sem dolgo ampak res dolgo nosila mobite v žepu hlač in majic(doma ga nisem nosila ampak ko smo šli po nakupih, pa občasno v šoli), tako da me je res strah raka.Mami pravi, da pretiravam, da je rak večino dednega izvora(ona ima vedno najboljši bris-ne vem če je najboljše 1 ali 0).Je res kar pravi mami ali je lahko sevanje mobitela povzročilo nepravilno delitev celic in s tem raka?
Pa zadnje čase imam občutek kot da me spodaj neki boli.Bolečina takoj izgine.Mami spet pravi da je to normalno pri moji starosti, da se je to tudi njej dogajalo in naj neham razmišlat o raku.Ima prav?
Upam, da mi boste znali odgovoriti na daljavo in da bo odgovor, čim bolj pozitiven, da se bom lahko pomirila LP
Pozdravljeni!
Se opravičujem ker šele zdaj odgovarjam na Vaša vprašanja, ampak sem bila prej na počitnicah.Ja pred dobrim letom je zbolela moja najboljša prijateljica.Od takrat me običajno pograbi strah, saj je zbolela le pri 15 letih.Zdaj pa je dobila raka še moja sorodnica in strah se je spet pojavil.
Glede bolečine pa to:Bolečina počasi izginja;sedaj se pojavi le če se dotaknem kosti.
Aha upam, da mi boste lahko odgovorili še na nekaj:kaj bi bile lahko pikice na splovilu?Mogoče kakšno bakterijsko “vnetje”?
Se zahvaljujem za ogovor!LP
Da, bakterijsko ali gljivično vnetje klic, zaradi klic, ki so vsepovsod prisotne ni prav nič redko tudi v vaši starosti, še posebej ker so v modi zelo tesna oblačila iz umetnih materialov, ki k temu tudi nekoliko prispevajo. Mislim, da bi bilo dobro, da bi obiskali ginekologa. Po pregledu vas bo lahko tudi pomiril glede vaših strahov. Pogovorite se z mamo. Najbolje vam bo vedela svetovati.
Srečno!
Pozdravljeni!
Naročila sem se k ginekologu ampak morem počakat 3 tedne.Do takrat pa imam še eno vprašanje.Na splovilu sem opazla bunko oz ko se jo dotaknem jo začutim.Nad to bunko so tiste pikice o katerih ste mi povedali kaj so.Zdaj pa me zanima ali je možno da se v tej bunki nabira gnoj ali bi bilo kaj hujšega?Mami pravi, da bi bilo lahko kakšno vnetje in lahko povem da sem začela veliko manj razmišlati o raku(sem ugotovila da je veliko oseb nosi mobitel po žepu, pa niso zaradi tega že mrtvi).Pa je res, de če imaš raka nekje na splovilo, da se to ne da začutit(da ne začutiš tako kot sem jst bunko).
Hvala za odgovor in upam, da bo spet tako pozitiven kot zadnja dva.LP