Radiofrekvenca
Pozdravljeni,
Smiselno zdravljenje alergijskega rinitisa za pršico je :
– ukrepi za zmanjšanje prisotnosti pršice v okolju
– nosni glukokortikoid za izboljšanje zamašenosti nosu vsak dan 2×2 vpiha v nosnici ali več
– skrčenje spodnjih n. školjk z radiofrekvenco (radiofrekvenčna ali RF mukotomija školjk)
– specifična imunoterapija za pršico pri alergologu. Na ta način se preusmeri – zavira aktivnost imunskega sistema za alergene
Lp,
- Zaradi smrčanja, težav z dihanjem so mi na ORL kliniki svetovali radiofrekvečno mukotomijo s subluksacijo spodnjih školjk.
Čakalna doba na koncesijo je zelo dooolga, 3 leta, jaz pa bi rad pohitril postopek. šel bi samoplačniško.
- Imam odebeljeno nebo, kot da bi se zalepilo za jezik, smrčim. Ali je možno odpraviti smrčanje z radiofrekvenco?
Spoštovani,
vsekakor vam svetujem oba minimalno invazivna posega , pri katerih je okrevanje hitro, učinek pa zelo ugoden – RF mukotomijo spodnjih školjk in RF mehkega neba za odpravo smrčanja. svetujem vsakega posebej v lokalni anesteziji z zamikom cca 2 mesecev (v splošni anesteziji pa bi šlo tudi oba hkrati, taka je praksa v ZDA).
Pomembno je, da sta posega opravljena s sodobnim RF generatorjem in da ima operater izkušnje s področja.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni,
po RF mukotomiji školjk so bolečine blage in trajajo do največ 7 dni. Kar vzemite analgetike po navodilih. Lp
Pozdravljeni mene pa zanima kaksno je vase mnenje oziroma mnenje otolaringologov na sploh glede izpiranja s fiziolosko raztopino saj veste s tisto posodico A je prepogosto ce si enkrat dnevno ali je to v redu? Ali naj zmanjsam recimo na vsak drug dan in potem vedno manj? Je minilo 2 meseca od operacije (radiofrekvenca)
Pozdravljeni, Neja Cerar!
Ni prepogosto enkrat dnevno, kar v redu je.
Lp