RADICULOPATHIA
Pozdravljeni,
Že dalj časa imam težave z bolečinami v kolenih in rokah, pa tudi v vratu,saj se komaj obrnem levo in desno. Moja osebna zdravnica me je poslala k fiziatrinji z rentgenskimi slikami kolen in hrbtenice z vratom in ta me je dala na krvne preiskave za boreliozo ter na EMG preiskavo. Hvala Bogu sta bili obe preiskavi v mejah normale. Postavila, pa mi je diagnozo EADEM, RADICULOPATHIA SI BIL CHR. M54.1. Nekaj sem si prebrala o tem na internetu, baje bi naj to pomenilo,da prizadenejo korenine hrbtenjačnih živcev. Fiziatrinja mi je rekla, da pač ni drugega zdravljenja kot jemanje analgetikov v skrajnih bolečinah in telovadba.
Jaz imam bolečine v obeh kolenih, ko so tudi rahlo zatečene. Probleme imam pri hoji posebej po stopnicah, pri vstajanju in pri hoji. Včasih me tako boli, da komaj hodim. Bolijo me tudi roke od ram navzdol in včasih s težavo kaj dvignem. Tudi v vratu imam rahle bolečine, problem je bolj, ker se težko obrnem na obe strani. Sedaj me zanima ali se še da pomagati kako drugače razen telovadbe in analgetikov in če bi to bilo za invalidsko komisijo? Naj še pripomnim, da sem pri enajstih in dvanajstih letih imela dve operaciji hrbtenice. Imela sem skoliozo. Dve krivini v obliki črke S, tako so mi razložili. Takrat so mi vstavili harington palico, pa so mi jo morali naslednje leto odstranit, ker moje telo to zgleda ni preneslo in mi je vse do odstranitve iztekal gnojni izcedek. Sedaj sem stara 37 let.
Hvala
Spoštovani!
Tudi jaz nimam kaj več dodati. Težave se praviloma v nekaj časa popravijo. Dotlej pa gibanje, vaje, masaže, zdravila proti bolečinam… Nekaj malega verjetno k temu prispeva tudi vaša skolioza, čeprav bi imeli težave lahko tudi brez nje.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik