Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom radiatorji v bloku-novi-ne greje

radiatorji v bloku-novi-ne greje

Prosim če mi lahko pomagate tisti, ki se spoznate na radiatorje. In sicer sem letos poleti zamenjala vse radiatorje v stanovanju. Zdaj, ko se je začela kurilna sezona pa nikakor ne morem vzpostaviti nekega ravnovesja. Niti ne vem ali v blokih zvečer izklopijo gretje ali dela celo noč. Sem nova v bloku in še nimam stikov s sosedi. Čez dan imam vse ventile zaprte, gre za tri ventile na ceveh v predsobi. Če ventile zvečer odprem, in če prižgem radiator v otroški sobi, GREJE. Potem pa gre na drugo stran stanovanja kopalnica-lojtra, spalnica in dnevna soba. Se mi zdi, če prižgem radiator v spalnici na ful, potem se segrejeta tudi druga dva, če tega ne prižgem, ostala dva ne delate. Je to možno???? Oz kaj delam narobe in kako naj ogrevam, da jasno ne bo račun preveč gromozanski. Kaj zapiram čez dan ko me ni, ventile v predsobi ali radiatorje. Merilnikov na radiatorjih ni, je samo ena skatlica na ceveh v predsobi.

Hvala za pomoč.

Škatlica na radiatorju je verjetno kalorimeter.

Možnosti, zakaj ti radiatorji ne grejejo je več – katere pa je prava pa nimam pojma. Je pa prava ena izmed naštetih:
– radiatorji niso odzračeni
– zaprti ali priprti so tudi spodnji ventili
– obtočna črpalka v toplotni postaji ima premalo obratov
– zamenjave radiatorjev niso opravili dobri mojstri

Prvi dve napaki in četrto moraš odpraviti v lastni režiji, v točki 3 pa moraš zadevo pisno sporočiti upravniku, ta pa mora zadevo raziskati in ti odgovoriti. Pride pa v poštev le, če stanuješ v najvišjem nadstropju, vsi radiatorji pri sosedu pod teboj pa normalno grejejo.
Pojdi in vprašaj.

upravljanje objektov Mag dom,
Gorazd

Kakor sem vas razumel imate enocevni sistem ogrevanja in posledično sumim da so vgrajeni napačni ventili ( se razlikujejo od navadnih ) ali pa so napačno nastavljeni ( normalno so že tovarniško nastavljeni ).
Vsaj tako je če imaš nepravilni ventil v enocevnem sistemu zapreš prvi radiator in ostali ne grejejo, odpreš prvi radiator ter tudi ostali grejejo.

Lp Miro

Radiatorji se grejejo non-stop. Vi v stanovanju samo regulirate toploto, npr. na 18 stopinj ali 24…….

Mislim, da boste več prihranili in imeli bolj prijetno toplo, če radiatorjev NE zapirate.

Tako je meni svetoval g. GREZILO, ki tudi odgovarja tukaj. In je to res. Že v dveh urah, če zaprete radiatorje, imate ‘ledenico’, mrzle zidove….. Imejte jih tudi čez dan, ko vas ni, vsaj na 18 stopinj.

Za več info vprašajte njega.

Ali pa en mesec delajte tako, kot vi zdaj – boste videli račun. Potem pa en mesec tako, da imate ves čas na 20 stopinj (oz.ponoči na 18, zvečer pa na 23). LP

New Report

Close