Najdi forum

Radiatorji GLAMOX

Prosim za nasvet !
Naredili bi etažno centralno . Namestili bi električne radiatorje GLAMOX . Prosim , če ima kdo že izkušnje ali je pa slišal mnenje o njih naj mi napiše .
Hvala in lep vikend !

Lep pozdrav vsem bralcem foruma !!!
Sem lastnica prejšnjega vprašanja , glede radiatorjev GLAMOX.Sedaj pa ne vem kaj storiti , ker mi ni nihče odgovoril . Reklame so , prodajajo jih tudi , kako se pa obnesejo , pa ne vem ????????

Mi imamo te radiatorje.Sicer imamo mini podstrešno stanovanje in se obnesejo super. Prostor se segreje hitro in ohranja temperaturo, takrat lučka na radiatorju ne sveti, ker so to varčni radiatorji. Ko pa temperatura začne malo padati,se spet radiator vklopi in lučka zasveti. Delujejo pa tako,da topel zrak pihajo v prostor.To je naš edini vir toplotnega ogrevanja. Najbolj idealni so ti radiatorji v kombinaciji na primer s kmečko pečjo ali kaminom, da služijo za dogrevanje prostora.Aja pa še to, super se obnese v kopalnici pozimi, se hitro ogreje.Poraba elektrike je res višja, toda nam se v podstrešno stanovanje ne bi splačalo montirati centralne kurjave(v celo hišo ja,samo v podstrešje pa ne).

Hvala , mijihimamo ,tudi v trgovinah jih hvalijo . Mogoče , bo še kdo kaj napisal . Lep pozdrav !

To, da se prostor ohlaja počasi, niti slučajno ni zasluga radiatorjev, ampak izolacije stavbe:)

Oglejte si še radiatorje BEHA, so cenovno ugodnejši. V iskalnik vpišite električni radiator – jih je še nekaj!

Zdravje je vse

Jaz bi to dala izključno v majhno stanovanje (na primorskem v milejši klimi), pa še dobro izolirano bi moralo biti, sicer te bo bolela glava zaradi računov za elektriko, ki se tudi draži.
Če nimaš druge možnosti, bo moralo biti o.k. Mi smo si v prejšnjem stanovanju brez urejenega centralnega ogrevanja omislili Glamox termo akumulacijsko peč, za hud mraz pa še dodaten oljni radiator. Res pa je, da nikoli nismo imeli pretirano toplo.

Sem lastnica tega vprašanja .
Stanujem v dvostanovanjski hiši (sva dva lastnika ,sedaj ena centralna -olje),rada imela svojo centralno , ali radijatorje Glamox ali plin . Težje je speljati plin – bolj enostavno el.radiatorje . Nevem in nevem kaj storiti ? Naslednjo kurilno sezono moram biti na svojem ogrevanju !!!!
Hvala vsem ,ki ste že povedali mnenje in hvala vsem , ki se boste še oglasili.

Pozdravljeni!

Tule vam pošiljam še eno povezavo za radiatorje

http://www.tersus-air.si/?stran=radiatorji

Lp

Pozdravljeni !
Hvala za povezavo , bom primerjala med proizvodoma (o porabi el. energije ).
Lep pozdrav in lep dan , vsem , ki prebirate forum .

Pozdraljeni!

V kletnih prostorih želimo namestiti radiator, vendar se bojimo, da bomo spet prevrtali hidroizolacijo. Zanima nas, ali obstaja kakšen način postavitve radiatorja, da ne bi bil “prišraufan” na steno ali v tla, ampak da bi recimo slonel na nekih nosilih oz. nekaj podobnega, če veste kaj mislim. Zelo bi bili veseli, če bi nam lahko posredovali kakšno spletno stran s tako opremo ali kaj podobnega.

Najlepša hvala za odgovore in lep pozdrav!

Obstajajo zelo dobri radijatorji, ki jih ni potrebno pritrjevati.
Piši mi na [email protected], pa ti sporočim kaj več.

LP

Tudi mi imamo radiatorje Glamox že 10 let. Etaža hiše velikosti 85 m2. Radiatorji se obnesejo super, hitro segrejejo stanovanje in so zelo varčni. Pri izračunu porabe drva ali olje proti električnim radiatorjem je pri nas sedaj ogrevanje cenejše za 40%.

Me zanima , kakšen sistem prižiganja radijatorjev imate in koliko stopinj je v prostoru pač kjer se največ nahajate ?

električni radijatorji se izplačajo če imaš v hiši dobra okna ki dobro toplotno tesnijo kakšna kvalitetna pvc okna ki so dobro toplotno izolativna in seveda će je hiša dobro toplotno izolirana
ker drugače bo velika poraba elektrike in seveda velik račun priklop na plin ti tudi odsvetujem ker v ljubljani po blokih imajo vsak mesec” svinjsko visoke položnice”nevem ali ostani na kurilnemu olju
če pa imaš dobra okna in dobro izolirano hišo potem se ti splača imeti električne radiatorje zanima me na kaj pa ogrevaš sanitarno vodo

v glavnem 3x razmisli preden narediš napako in ti bo potem žal

Pozdravljeni

Zanimam se za te radiatorje ker tudi sam ne bi rad delal po stanovanju centralne itn… študiram o nakupu le teh. Zato me zanima koliko se mi dejansko splača in kolikšna je razlika v ceni pri ogrevanju na položnici, če imaš te radiatorje ali pa centralno na olje. To bi pa potreboval od nekoga ki je dejansko mel oboje v enakih pogojih(torej izolacija, okna itn…)

Prosil bi če mi lahko te zadeve posredujete na moj e-mail naslov: [email protected]

Za odgovore se vam vnaprej zahvaljujem,

lp

Zdravo.

Jaz imam cca 80m2 veliko stanovanje in se grejem z radiatorji glamox. Mesečna položnica je okoli 100€ mesečno. Tudi moji imajo radiatorje glamox in živijo v hiši, pa so tudi ful zadovoljni.

Upam, da sem ti z mnenjem pomagal pri odločitvi.

LP

Zadeva je verjetno dobra, samo ne morete reči da so varčni poraba je poraba. Najprej izračunajte kakšne
bi bile toplotne izgube, da boste namestili dovolj radiatorjev primerne moči, potem kakšeno moč priklopa elektrike imate (verjetno bo treba pri nižjih temperaturah paziti kateri porabniki so vklopljeni) in pa da se splača v primerjavi z ostalimi energenti obvezno dvotarifni števec.

http://www.keros-eko.si

Obiščite stran ter za dodatne informacije pokličite v PE Ljutomer, kjer vam bodo strokovno svetovali. Vsaj mi smo imeli zelo dobre izkušnje. Radiatorji Glamox so zelo učinkoviti, potrebna je samo pravilna namestitev, ter mogoče raje stopinja manj na termostatu, ker bo na ta način privarčevanje bolj očitno :).

Moram povedati da sem se grel na plin na kurilno olje in na električne oljne peči in tako dalje.

Zdaj imam beha radiator in je varčen. Nemore noben vedeti dokler ne proba. Prej za plin sem porabil za gretje, na dan ur samo 10 ur, 100 evrov na mesec, stem da sem grel samo 35 kvadratov. NA elektriko pa 45 evrov me je prišlo na mesec. Mislim da se razumemo. Prej sem živel v bloku 57 kvadratov grel sem samo en radijator 24 ur na dan in hodnik radijator ki je 3 krat manjši od 80 do 100 evrov na mesec. Ogrevalna površina je bila samo 18 kvadratov. Tako da nebom komenteral več. Zdaj na električnem beha ker norvežani vejo zakaj obstaja, pri njih je -20 po tamalem. Mi v sloveniji pojma nimamo o ničemer. JAz sem mislil na drva iti to je še slabše izgubiš prostor izgubiš vonj po stanovanju. Živim v hiši drugače zdajle. Plin gretje ali kurlno lje ali ektrični radijatorji. Električni zmagajo. Prihodnost je danes tudi Toplotna črpalka.

New Report

Close