Rada bi prenehala!!!
Lep pozdrav!
Malo sem prebirala po forumu in ugotovila,da je kar veliko takih kot jaz,ki bi radi prenehali kaditi,nekaterim uspeva,nekaterim na žalost ne.
No,naj povem še jaz svojo zgodbo.
Stara sem 28 let,kadim od 18 leta po eno škatlico in pol na dan.Vmes sem dvakrat po eno leto prenehala zaradi nosečnosti,a kaj ko sem potem spet nazaj začela.Zdaj pa bi rada nehala.Zaradi otrok,moža in vseh,ki me non stop preklinjajo in tarnajo nad mano,da imam vedno cigaret v ustih,predvsem pa bi rada nehala zaradi sebe,saj se zavedam,da kajenje škoduje mojemu zdravju in zdravju vseh,ki so kakorkoli povezani z mano.
Upam,da dobim kak nasvet,kako naj vse skupaj pustim,
Slišala sem tudi za tablete Champix,ki ti jih predpiše zdravnik na beli recept,pa me zanima,če bi bilo to zame.
Že vneprej se vam zahvaljujem za odgovore!
Spoštovana Barbara!
Vsekakor Vam čestitam, da ste se odločili in sedaj želite prenehati s kajenjem. Vsi razlogi, da to storite, ki ste jih navedli, seveda držijo. Če bi želeli podrobnejše nasvete, lahko pogledate v mojo knjižico “Opusti kajenje in zmagaj”, ki se jo dobi na internetni strani med.over.net (http://med.over.net/kajenje/pdf/opusti_kajenje_zmagaj.pdf). Tudi, ko boste prebirali na tem forumu dosedanje izkušnje in nasvete tistih, ki so že prenehali, boste zagotovo našli marikaj uporabnega za sebe.
Glede zdravila Champix menim, da verjetno je primerno za vas, saj skoraj nima kontraindikacij. Se pa s svojim zdravnikom vsekakor pogovorita, preden Vam bo zdravilo napisal.
Želim Vam veliko poguma in volje. Če boste med odvajanjem imeli vprašanja, pa kar napišite. Lahko tudi poročate, kako Vam gre.