Najdi forum

Rada bi pomagala…

Spoštovani,

imam sestro, ki že precej let živi v hudi stiski. Pomagamo ji kolikor se le da, vendar kljub temu iz meseca v mesec živi v vse hujši stiski. Ima dva otroka, oba sta še dijaka, je samohranilka (vdova) in živijo v socialno dodeljenem “stanovanju” (eni sobici in mini kopalnici).
Da bo stiska še hujša bo s 30. 4. ostala brez zaposlitve. Delodajalec ne posluje več uspešno in bo zato odpustil vse zaposlene kot višek. Sledila bo prijava na Zavod za zaposlovanje. Zanima me ali je upravičena do socialne denarne pomoči, koliko bi le ta znašala in kje mora zaprositi zanjo. Glede na delovno dobo ji pripada 9 mesecev prijave na Zavodu za zaposlovanje, nadomestilo pa bo zelo majhno, ker je prejemala le 60.000,00 SIT OD + prevoz in prehrana, kar je znašalo približno 80.000,00 SIT mesečno.

Za odgovor vam bom zelo hvaležna.
Lep pozdrav.

Spoštovana!

V kolikor bi bil sestrin dohodek prenizek in ne bi omogočal preživetja njeni družinici, naj se obrne na pristojni center za socialno delo. To je tisti, pri katerem že uveljavlja otroški dodatek. Tam naj na referatu za “prvo socialno pomoč” zaprosi, naj ji pomagajo. Pravico bo imela do tako imenovane “denarne socialne pomoči” zase in za otroka, povečane za stroške najemnine in enostarševske družine.
V kolikor bi bilo potrebno pa naj se obrne še na lokalno Karitas ali Rdeči križ. Če mi sporočite za kateri kraj gre, vam lahko tudi posredujem telefonsko številko in naslov.
Srečno!

Omenjena je pravica do “denarne socialne pomoči”, povečane za stroške najemnine in enostarševske družine. Zanima me, ali je to mišljena celotna najemnina in kaj pomeni točno za enostarševske družine, je to posebej dodatek in koliko znaša?
Hvala.

Denarna socialna pomoč znaša:
za mamico 37.000
za vsakega otoka okoli 20000
kar nanese ca. 80.000 za njih. Vprašanje, če ji bodo kaj dali. Lahko pa zaprosi za izredno pomoč ca. 37.000, ki jo dobi enkrat na leto. Jaz bi poskušala s tem.

New Report

Close