Najdi forum

Lep pozdrav. Nasploh pišem prvič in upam na koristen nasvet ali spodbudno besedo. Imela sem avanturo iz katere sem rodila prečudovito srčkano punčko,da jo obdržim sem se odločila sama pri polni zavesti in razmisleku. Od njega ne želim nič…ne denarja,ne prisotnosti…..ampak nič. On bi rad vse ali nič v smislu da me raje ubije (kar je zabeleženo na policiji). Na rojstnem listu očeta ni,ker ima on že otroke iz razpadlega zakona v katerem je bil nasilen do bivše in otrok in na podlagi tega sem se odločila da ga nočem v bližini svoje hčerke ker ji je zmožen še kaj narediti samo zato da bi jaz trpela (stara je dva meseca). Sedaj grozi da bo zahteval dnk da on dokaže očetovstvo ki ga jaz zanikam in da bo s tem imel pravico do male. Jaz tega nočem ker me zmrazi ob misli da bi bil samo eno uro sam z njo,kaj če jo udari ali še kaj hujšega???? Temu nasilnemu človeku ne dam svojega otroka niti za pet minut pa če je ne vem kdo. Od njega hočem samo mir on pa še kar nagaja,zalezuje me in preverja kaj počnem da bo ja imel kaj za socialno. Kaj naj storim??? Rada bi uživala s svojo princesko pa ne morem ker me on neprestano nervira. Hčerkica mi pomeni vse in vse bom naredila da jo obranim pred tem nasilnežem! Svetujte mi še vi.

čim večkrat ga prijavi,ko ti bo nagajal. Več ,ko imajo na policiji zabeleženo,boljš je…
če pride do tega,da dokaže,da je otrok njegov.
Ker bo hotel stike,ti te prijave lahko koristijo in stike bo moral izvajati v prisotnosti npr.soc. delavke
Je pa njn oče,zato stiki bojo,če bo plačeval preživnino….

Kar lahko narediš je, da ga čimvečkrat prijaviš na policijo,da bojo imeli zavedeno,kaj ti počne…
To ti bo koristilo, ko bo ,če bo ,dokazal, da je njen oče….koneckoncev ima do otroka pravico
Ko jo bo obiskoval in če bo imel na policiji kartoteko,bo imel obiske pod kontrolo.Kar ti bo lažje ,kot, da sta sama…moraš pa res klicat policijo,drugače ne velja nič…pa če bi imela 10009897889 prič, ti ne pomaga nič…

Sem ti že pisala, pa ni objavilo mojega odgovora..
Poskrbi, da boš vedno, ko bo norel, da ga prijaviš policiji..
Dnk ima pravico zahtevat in tudi do obiskov.,zato je zelo pomembno ,da je čimvečkrat prijavljen, ker če pride do tega, da bo obiskoval otroka,lahko na podlagi tega ,da ima kartoteko zahtevaš,da so
obiski nadzorovani

OČE JE OČE,PA NAJ BO ŠE TAKO SLAB.Moram se oglasiti,ker ne zastopim in nikoli ne bom zastopila take ženske,ki ne dovolijo stika z očetom.Imela si avanturo z nasilnežem,to te ni motilo,zdaj te pa grozno moti,haloooo.Hotela si samo otroka,to bi pa lahko dobila tudi na drug način.ne pa da moškega skoristiš zdaj pa stokaš.Kdo ti pa daje pravico da otroku “odvzameš očeta”?.Sem otrok ločenih staršev,vem kako zgleda ta stvar.Verjemi da vsak otrok enkrat poišče svojega očeta…takrat bo pa sovraštvo do tebe zelo veliko.Misli na otroka,ne na sebe.A ne bi ti razbijala,kričala ,grozila, ko ti ne bi dovolili pogledati svojega otroka?Ko si pa že zbirala očeta za svojega otroka,bi pa zbrala kaj boljšega,ne pa nasilneža.Oprosti,kruto ampak realno.

Oče je oče, vsekakor ima otrok pravico do očeta. Ob teh hormonih sreče nad otrokom se počutiš samozadostno. Bolje bi bilo, da se dogovoriš na normalen način. Če se bo hotel normalno pogovarjati in redno obiskovati in vzgajati otroka ob njemu dodeljenih dnevih, potem je dokazal, da zna biti dober oče, če ga že za partnerja nočeš.

Hči ni mala princeska, temveč mala deklica brez očeta, katere mati zdaj išče njenega očeta po lastnih merilih. Daj mu priložnost in morda ji ne bo potrebno ignorirati očeta. Kri ni voda in zna imeti prirojene lastnosti očeta. Socialna naj preceni na podlagi resnicoljubnosti in poštenega dejanskega stanja.

Si predstavljaš, da bi in rodil in ti je nebi niti pokazal, ter te za vsako besedo prijavljal?

Seveda pa agresije ne zagovarjam, kot tudi podtikanj in laži ne. Lepše boš živela s čistimi računi. Moški se lahko loči od partnerke, do smrti pa ostaja oče otroka. Če ima z otrokom kvaliteten odnos, je otrok čustveno izpolnjen, drugače pa v najstniških letih lahko išče kakšne starejše ate za partnerje, ker je pogrešala očeta v mladosti. Srečno!

Se popolnoma strinjam z Navihanko in čudno.

To si ga samo izkoristila in to je nagnusno od tebe.Ti si vredna kritiziranja,šele potem on,pa naj bo še tako slab.Si mu dala priložnost,si pokazala,da si dobra mati.Nisi in ne vem kaj hočeš.Jaz bi te na njegovem mestu šele gnjavila,da bi imela kaj ga kritizirati.

Zapomni si še to,da otroci niso naša lastnina.Po nobenem zakonu,niti karmičnem.

Praviš da je otrok star 2 meseca, pa še če prištejemo nosečnost, a sedaj po 11 mesecih ti je pa ta človek postal pošast? Kaj prej nisi vedela nič o njem, pa si kar otroka z njim ustvarila. Mislim da si hotela samo otroka, sedaj se ga pa hočeš rešiti, prav mu dam da dokaže očetovstvo, ti in tebi podobne ženske ste ene navadne egoistke.

kaj jo obsojate, saj hoče samo zaščititi svojo hčer. punca ti kr pravilno delaš!

Prav imaš, naredi vse, da zaščitiš svojo hči.

Pozdravljene
Tole sem mal prebrala in mislim , da ste ene zelo,zelo pametne in po vsej verjetnosti še nikoli niste doživele nečesa podobnega ali pa kaj slabega, kako morete nekoga ocenjevati in ga le iz njegovih napisanih besed “zmerjati” z egoistom, očitno ste imele srečo in naletele na pravega ali pa vsaj normalnega moškega, verjemite pa mi ,da seveda tako moški kot ženske so lahko zelo veliki dvoličneži, saj sem sama doživela marsikaj a hvala bogu sem imela toliko moči in se mi je uspeo pobrati in upam,da ne bo dolgo ko bom tudi jaz lahko normalno živela. Zato mislim,da ni pametno obsojati ljudi, kajti prav hitro se zgodi, da se znajdeš v kaki podobni situaciji in naši stari starši ali pa še njihovi starši niso imeli zastonj nekaterih starh pregovorov, za katere se velikokrat izkaže da so še kako zelo resnični. Zato **obupana*, nikar ne obupaj, glej le nase in na svojo hčerko in upam, da ti bo uspelo rešiti stvari po najboljši možni poti. Predlagam ti, da se vseeno obrneš na brezplačno pravno pomoč, če ne drugega ti bodo vsaj pravno pravilno svetovali. Ne poslušaj ljudi, kateri te kritizirajo in zbijajo voljo, DVIGNI GLAVO IN PONOSNO NAPREJ.

DEJSTVA: (in žalostno da to ženskam razlaga moški)

Od spočetja do rojstva otroka ženska nosi vsa psihofizična bremena, če jih hoče ali ne SAJ ONA NOSI OTROKA POD SRCEM.
Moški če ni v zvezi, osebno odgovoren ali pa po kakršnem koli postopku na to zavezan NE NOSI NOBENE ODGOVORNOSTI, če tega noče, saj ne prenaša on okoli zarodka !!!

Zato je naravnost absurdno, ko jo obtožujete, da je ona izkoristila moškega in da mu odreka otroka, oziroma otroku očeta. BREZ OČETA JE BOLJŠE KOT Z SLABIM. Pozitivna ničla, v nasprotnem primeru pa katastrofalen minus! Vso podporo mamici in njenim somišljenikom. Odgovorna čeprav moralno na dnu, se zaveda, da ji je prva prioriteta zaščititi otroka in mu omogočiti stabilno življenje po najboljših močeh. V tem primeru omejiti ga od potencialnega nasilneža.

Poslušaj umno UMO, nabavi pravno pomoč in gasa v lepšo prihodnost.

Replika na dejstva gospoda FN_FAL21, kaj pa bi rad povedal s tem, da je žalostno da nam ženskam daje razlago nek mokši?..?
Vsaka pomoč v kakršni koli obliki je dobrodošla, pa naj jo piše moški ali ženska, še vedno ne vem kaj je tu žalostnega. Kar se dejstev tiče: nič od naštetega ni na novo odkrito ( iznajdba stoletja res), ?
O odgovornostih očeta bi se dalo zelo veliko napisati, kar se pa tiče konkretno tega očeta v tej zgodbi, pa govori samo to, da JE vsekakor odgovoren oče, saj se zanima za svojega otroka. Mamica te punčke mu absolutno preprečuje te stike. Ali ima TEHTNE razloge za to je druga tema, iz napisanega nič na to ne kaže, še več, kmalu po rojstvu je ona ugotovila, da je on nasilen, MALO MORGEN, pred tem si je pa s tem istim človekom upala imeti spolne odnose. Naštejte mi prosim dejstva gospod NEVERJETNI

FN_FAL21 sicer ne pomeni NEVERJETNI, ampak hvala na komplimentu vseeno 🙂

Replika na dejstva gospoda FN_FAL21, kaj pa bi rad povedal s tem, da je žalostno da nam ženskam daje razlago nek mokši?..?

Žalostno je le to, da tiste, ki obtožujejo moškega, da bi moral storiti kar je moralno, etično, človeško, starševsko pristno, se ne zavedajo zverske narave človeške živali. Ter tega da na žensko projicirajo zahtevo da bi morala to ona predvideti ter ga ukrotiti. Tudi če imajo prav…NISO NIČ BOLJŠE OD NJE!

Vsaka pomoč v kakršni koli obliki je dobrodošla, pa naj jo piše moški ali ženska, še vedno ne vem kaj je tu žalostnega. Kar se dejstev tiče: nič od naštetega ni na novo odkrito ( iznajdba stoletja res), ?

Hvala ker ste mi pomagali poudariti, kar sem želel povedati. Določene gospe je pa le bilo treba le-tega spomniti.

O odgovornostih očeta bi se dalo zelo veliko napisati, kar se pa tiče konkretno tega očeta v tej zgodbi, pa govori samo to, da JE vsekakor odgovoren oče, saj se zanima za svojega otroka. Mamica te punčke mu absolutno preprečuje te stike. Ali ima TEHTNE razloge za to je druga tema, iz napisanega nič na to ne kaže, še več, kmalu po rojstvu je ona ugotovila, da je on nasilen, MALO MORGEN, pred tem si je pa s tem istim človekom upala imeti spolne odnose. Naštejte mi prosim dejstva gospod NEVERJETNI

Prosim naj si častitljiva gospa še enkrat preberejo post avtorice, teme ne jemljejo tako osebno t
er ne pristopajo kot od Vatikana autorizirani inkvizitor. Ko bodo ti pogoji izpolnjeni bom z velikim veseljem nadaljeval diskusijo z vami.

Buge vas sprimi gralva sonček sije

(Tako so se nekoč pozdravljali odličniki 🙂

Hm, res me čudi, da kljub nedavnim dogodkom ko je oče skozi okno vrgel deklico, nekatere ženske govorijo da je oče…vendar oče, kakršnikoli že je…..pa mislim kaj ste normalne????? Vsakršni znaki nasilja so ne sprejemljivi tako za žensko še bolj pa za otroka…in če je že naredila napako, da ima otroka z takšnim moškim je zdaj definitivno treba umakniti otroka.
Res ne razumem nekaterih žensk…..pa ste sigurne da sploh veste kaj je nasilje???? no dajte si kaj prebraat prvo o tem ,pa šele potem napadajte to ubogo žensko , ki je želela le malo moralne podpore….a bi res umrle, če bi jo podprle???, lažje funkcionirate, če uničujete okrog sebe….zaradi takšnih me je sram, da sem ženska, in vsaka čast gospodu , ki se je javil in jo podprl.

lp,

Sem prebrala še enkrat post od avtorice, gospod FN_FAL21, tudi vi si ga še enkrat preberite, ( neverjetni ni v povezavi z vašimi kraticami) :))))))))

Žal mi je, nimam sočutja do punc, ki se odločijo imeti otroka s človekom, ki je bil nasilen do svoje žene in otrok. Tako piše v pismu avtorice.

Vse sodelujoče prosim, da s svojimi sporočili ostajate pri tem, čemur je ta forum že po opisu namenjen, namreč podajanju nasveta, drugega mnenja, prijazne besede ali pa samo podelitvi izkušnje. Hvala.

Če ne veš, kako bi pomagal, pusti pri miru…

Jana Metelko, dipl.soc.del.

Zavod Pelikan - Karitas Materinski dom 01/366 77 21 [email protected]

Žal mi je, nimam sočutja do punc, ki se odločijo imeti otroka s človekom, ki je bil nasilen do svoje žene in otrok. Tako piše v pismu avtorice.

VEM. Sem bral in prebral od začetka. Zato pa tudi pravim, da je čisto umestno, da naj se omeji dokler ima priložnost. To o čemer govorite vi, pa se nanaša na eno fazo v odnosu pred to trenutno situacijo. Ali imate prav? Vsekakor. Ne dvomim, da nimate sočutja za take punce, a če bi radi doživeli res krvoločnega reagenta na take ženske kot jih opisujete??? FN_FAL na uslugo. :))))

Pravim samo, da se vaša presoja nanaša na drugo oz. prejšnjo situacijo v njunem odnosu. To sedaj pa je posledica. Verjemite da vas razumem. Je pa potrebno ločevati pojme, za kar pa verjamem, da vam je ob misli na otroka v tem ˝primežu˝ mogoče zmanjkalo popolne kontrole. Meni tudi :))))))))))

Pa lep dan želim

Pozdravljena

Vprašala si za nasvet, nekaj dobila, nekaj pa je tudi takšnih smeti, da ni za verjeti. Bila v podobnem položaju. Tip bil nežen, posvečal se je najini zvezi toliko, da je bilo že moteče. Skoraj koraka nisem mogla narediti, da se ne bi obešal po meni, me objemal… Me je to po nekaj mesecih začelo motiti, hotela sem se raziti, vmes zanosila nenačrtovano. Prekinila sva, čeprav je pred mojimi vrati poskušal “narediti samomor” če ga zapustim itd. Nadlogoval me je v službi in doma. Ugotovil je tudi da sem noseča. Čeprav sem mu zatrjevala (lagala) da otrok ni njegov, in da nima nikakršnih obveznosti in dolžnosti,je vedel da po njemu nisem bila z nikomer (najbrž ker me je zasledoval). Začelo se je tudi fizično nasilje. A policija ja saj prvič, drugič ukrepa, a se a k samemu dogodku ni priča in se to potem zaplete, povzročitelj se zna izogniti. Pri meni se je razpletlo tako da sem zaradi fizične zlorabe in duševnega stresa imela pozni spontani splav, po tem sem bila kot mrtva, čustveno si nikoli nisem opomogla. Ja vem da boste spet napadali da to ni bil vzrok, da sem izgubila angelčka. Ja mogoče sem pač samo morala pripisati krivdo njemu, pa kaj. Dolgo časa še ni popolnoma miroval, a sem bila tako zelo prizadeta, tako vseeno mi je bilo, vedela in čutila sem, da me nič in nihče ne more tako zelo raniti.
Nasedla sem človeku, ki mi ni v obraz rekel jaz pa sem zver, tako tudi ostale osebe niso mogle vedeti v kakšnega človeka se zaljubijo.
Kot drugo, kolikor sem seznanjena, moški ne more zahtevati analizo DNK, če mati ne zahteva preživnine za otroka. Toliko o moji izkušnji in mojem poznavanju situacije.
Tebi pa želim, da se konča bolje kot moja zgodba in da si izboriš mir, ki si ga želiš in uživaš v času s hčerjo.
Ostalim pa: če imate srečo, ne sodite da si jo drugi ne znajo poiskati.
Veliko sreče vsem

New Report

Close