Rad bi prenehal
Meni je sedaj uspelo zdržati tri tedne in mislim, da je najhujše že za mano – seveda si še kupujem nicorette in jih vzamem vsakič, ko začutim nemir – no , še zmerja jih ne prežvečim več kot škatlo na teden, saj so navsezadnje kar dragi.
Tudi moji nehavajo oz v stanovanju več ne kadijo, kar je že velik napredek. Seveda je treba računati na padanje kakih drugih domin, da dobi človek občutek, da je bolje če kadi, kot da je “tečen” – a nič ni lepšega kot znova okušati, vohati in dihati s polnimi pljuči…Upam le, da ne bom postala odvisna od nicorettov….
Kakšne izkušnje pa imate drugi s temi žvečilnimi?
Marinta, nič ne pravi, da so nicorette dragi…pomisli raje, kako pa so čiki dragi, ha? Pa takrat nisi nič razmišljala, zdaj boš pa o žvečilkah razmišljala, daj no 🙂
Jaz sem zagotovo premagala cigarete. Po treh mesecih že nekaj časa nimam nobene želje, da bi si ga pržgala, zdaj v teh mrzlih zimskih dneh se lahko samo smejim kolegom, ki zmrzujejo zunaj.
Je pa res, da sem imela podporo, katere pomena se takrat sploh nisem zavedala. Prenehala sva skupaj s partnerjem, najboljša prijateljica kadi bistveno manj, kot je prej (pač se ji ne ljubi sami zmrzovat), sošolka ne kadi že 3 tedne…
Vsake tolko časa še pridem sem gor preverit, kak se kaj držite…ROCK ON! Ne popustite! Jaz sem še mlada in mi je bilo lažje prenehat, kot bi mi bilo čez 5,10 let.
In kaj vam polagam na srce? Danes ste najbolj mladi. Tako mladi, kot ste danes, ne boste nikoli več. Jutri boste en dan starejši. In en dan bolj ODVISNI! Zato je DANES pravi čas, da odnehaš!
Dobra dva meseca, s pomočjo nicorette seveda….Nagrada je odsotnost prehladov in bolečega grla, redna vadba v fitnesu in boljša kondicija. Problem je rahel porast teže, a sčasoma se bo tudi to uredilo. Dobivam zaupaje vase, da zmorem.
Vsem novim nekadilcem želim veliko sreče in vstop brez cigarete v novo leto…