Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Kajenje Rad bi prenehal

Rad bi prenehal

Iztok tud men je včasih. Vendar je odvisno kaj si želim. Denimo v petek je imel sodelavec cigarete na mizi. Znamka, ki sem jo sam kadil. Kriza. Potem pa sem se spomnil na ”naivno” zagnanost najine ljubezni, pa na navodila iz knjige, pa tud na tebe, kako si po mescih še enkrat začel, pa na rajcanje z še enim cigaretom. Tudi če bom imel notranji občutek, kot da padajo po meni prekle ne bom kadil pa konec. Ko zavzamem to stališče je vse skupaj miljonkat lažje. Ne, ne smilim se samemu sebi, ker sem nehal kaditi. Niti pod razno, nasprotno ponosen sem nase. Tudi sodelavec je priznal, da bi več kot rad nehal. Sam je že poskusil in zdržal tri mesce, potem pa je imel grozno krizo enega izprosil pri sosedu, naslednji dan pa jih že kupil. Ni vredno.

:)))Čaki čaki Gruber…kako si mislil na mojo naivno zagnanost?;)))

Iztok , upam da te ni kaj slabega premamilo? A si še z nami?

Kraljica dobrodošla med nami.

Pozdravljeni dr. Čakš

Veliko sporočil, ki jih napišem ne gre skozi. Denimo odgovor najini ljubezni, spodbuda glede teka PIki. Ali jih ne dobite, ali se preveč razpisujemo?

Lep pozdrav

Objavljena bi morala biti vsa sporočila. Ali kakšno manjka?

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

Spoštovani!

Kar je prišlo, sva z Andrejo vse odobrila, tako da bi morala biti vsa vidna. Kolikor vem, do sedaj še ni bilo sporočila, ki ga ne bi odobril. Lahko, da je bilo kaj odobreno dan ali dva kasneje, ker zaradi odsotnosti iz službe nisem vsak dan pregledal sporočil.
Prosim, če pregledate, ali so vaša sporočila v posameznih rubrikah in mi sporočite, v kolikor jih ni.

Prav lep pozdrav in lep dan želim dr. Tomaž Čakš , dr. med.

Pozdravljeni.

Hvala za odgovor, ja nekje so se morala zgubiti.

Evo najina ljubezen tretjič ti pišem odgovor. 🙂 Malo sem te špiknil zanalašč. 🙂 Ne nisi naivna samo lažje se prepustiš navodilom iz knjige kot jaz. Jaz vedno razmišljam o manipulaciji, namesto da bi verjel, da je v resnici mnogo lažje nehati, kot si mislimo. In ko sem že hotel preveč travmirati sem se spomnil nate, na nekakšno otroško zagnanost in vero. Pomaga.

Iztok, a si ti nazaj not padu, nekam sumljivo se ne javljaš?

:)) Evo mene….še vedno nič in zdi se mi prav fino, ko se mi zdaj v tem mrazu ni potrebno trest zunaj na jutranjem čiku in kavici….po pravici, pride včasih trenutek, ko si mislim oz spomnim “kako je pasalo”….spomnim pa se samo užitkov, ne pa tega ,kako sem takrat dejansko sovražila to kajenje in želela prenehati….potem se pa spomnim da je to samo prehodno in spomnim se na vse slabe strani kajenja, ki sem jih takrat doživljala….TO mi pomaga….

Ja, res je. Kaj pa mož, vztraja. Sam v sebi čutim, da kljub dnevom ko bi lahko našel izgovor, da enega prižgem, tega preprosto ne bo več. Ni ga konec. Prepričan sem, da bomo imeli s časoma teh trenutkov manj in manj. Denimo 2015 sem prepričan, da nobenega. 🙂

Ponovno se javljam! Vztrajam, ni hudega. Prejšnji teden sem si skoraj kupila cigarete zaradi psihičnega pristiska (beri: 2 dni krize) Zdaj sem o.k.

Ne prižgem več, raje “crknem”.

p.s. meni je zraven dobrega počutja najbolj všeč, da mi kuhinja ne smrdi več. Pa zapiram jo samo takrat, ko na veliko kuham. Z zaprtimi vrati sem se v resnici izolirala od drugih prostorov v stanovanju.

do naslednjega tipkanja vas pozdravlja vaša pupa

Meni je uspelo prenehati za kakšna dva tedna – po cigareti sem posegla zaradi hude krize, ki je nisem bila sposobna premagati na bolj zdrav način…
Sedaj sem se znova odločila “prenehavati”. Najbolj mi je pomagala hoja – hribi – včeraj sem prehodila čez 20 km in pridobila voljo za nadaljevanje svojega boja. Znova veliko prebiram o škodljivosti kajenja in vizualiziram sebe čez kakšno leto, ko bom imela boljšo kondicijo in več denarja npr. za fitness in savno namesto za cigarete. A kaj govorim – sedaj je šele 4 dni, kar ne kadim. Se bom pa znova oglasila, da povem, če sem zdržala ali me bo znova položila kakšna kriza…

Konec tedna bo 2 meseca….in tudi moj dragi vztraja – to je odgovor na Gruberjevo vprašanje:):)

Super je, vedno manjkrat pomislim na to razvado in tudi o kakšnih dodatnih kilogramih ne duha ne sluha:))
Ja Pupa…poznan feeling ko bi kar kupil škatlo in se zakadil:)))

Me pa zanima , če nam je tale Iztok ušel?

Ojla!

Tudi jaz z mojim sem na pravi poti! Zdaj je že več kot en mesec, pa še vedno ni sile. Mislim, da bi se mi zagabilo, če bi si prižgala čik, tak občutek mam, kot da bi me na bruhanje sililo. Pa še to sem ugotovila, da sem v bistvu kadila iz dolgčasa. Če se zdaj kdaj spomnim na čik, se takrat, ko mi je ful dolgčas.
Kak beden razlog 🙂
Zaradi tega se sigurno ne splača vrnit na stara pota 🙂
Čeprav pa sumim, da se moj dragi občasno prekrši…hmmm, bo treba malo raziskat.

Ajde, folk!
Keep on ROCKIN, ne obupat!

Queen – Ne poslušaj Play the Game – “Light another cigarette,…” ali pa Killer Queen – “Cavior and cigaretter,…” Shit tudi oni štirje so kadili! NE morem nehat in mi je grozno!!!!!!!!!!!

Ne obupat!

Poskusite vedno znova. Ugotovite, kje so pasti, zaradi katerih ponovno pričnete. Če boste 100 krat ponovno pričeli, poskusite 101vič. Enkrat vam bo uspelo!

Pozdravljeni!

Jaz še vedno ne kadim, samo včeraj sem pa bila eno uro na veliki skušnjavi. Po dolgem času v centru Ljubljane, v lokalu je bilo vse super (ker ni zakajeno). V počasni hoji proti avtu pa sem opazovala ljudi pred lokali, ki so kadili. Joj, kako sem ga žele prižgat. Še doma sem razmišljala o tem. Nostalgija “po starih časih” me je čisto potegnila..v mislih nisem okušala nikotina, zgolj naada “vlečenja” cigareta me je “motila”.

Danes je že vse po starem, pojedla sem 200 gramov superiornih čokoladnih kepic s kokosom…mnajmmmmm. Zdaj mi je hudo zaradi sladkorja. Obljubim pri sebi, da v življenju ne pojem na enkrat takšne količine sladkorja.

vaša PUPA

:)) Pupa200….jaz sem pa zadnjič prav živo sanjala, da sem enega prižgala in ga skadila do konca, sicer brez kakšnega občutka zadovoljstva in z občutkom poraženosti, ker sem to naredila….pa sem se na srečo zbudila iz te more …..Sicer pa že 2m in pol ne kadim niti moj dragi….

Ko pa vidim kadilce, si prikličem v spomin to, kar sem občutila predno sem nehala – same slabe strani, pa mi je potem lažje…..in vsak dan se manjkrat spomnim na cigarete:))

Dr. Čakš, da še vas vprašam – ali so takšne sanje, da kadim….posledica neke še vedno notranje psihične želje po cigaretih….se to večini dogaja, ko prenehajo? Drugače nimam in nisem imela nobenih abstinenčnih kriz in moram povedati, da me sedaj precej manjkrat boli glava kot prej, ko sem kadila:)

Spoštovana!

Velikokrat se dogaja, da ljudje sanjajo stvari, ki jih mučijo čez dan. Menim, da pri vas ni toliko vaša potreba po kajenju, kot se dogaja to pri težkih kadilcih, dokler še kadijo in jih potreba po kajenju zbudi ter ne morejo zaspati, dokler ne naredijo vsaj nekaj dimov. Pri vas gre bolj za odraz vaših dnevnih težav in želja po tobaku.

Vendar vztrajajte. Ogromno ste že naredili in škoda bi bilo, da bi bil vaš trud zaman.

Držim pesti za vas in vašega dragega!

Pri sebi sem ugotovila, da je pomembno zaznavanje situacije, ki me spravlja v nevarnost – v mojem primeru je to spoprijemanje s konfliktnostjo v partnerskem in družini, kjer odrasli člani vsi kadijo in me s tem realno ogrožajo – predvsem ob razreševanju konkretnih problemov.
Trenutno me rešuje intenzivnejše gibanje na prostem in fitnes. Ko me “zagrabi” neustavljiva želja po cigareti, moram imeti pri roki nicorete, ki mi kar uspešno pomaga premagovati to željo. Ne vem pa, kako dolgo bom zdržala – razmišljam celo o fizični ločitvi – odselitvi, če partner ne bo nehal kaditi.Pred enim tednom sem spet prižgala in nisem ostala pri eni cigareti, ampak sem jih pokadila kar precej. Vendar sem naslednji dan znova čisto prenehala in sedaj sem kar ponosna nase. Upam, da mi bo uspelo….

Marineta si pa prava borka…zraven kadilcev prenehat pa zagotovo ni mačji kašelj. Tudi sama se največkrat “spomnim” na cigaret v stresni situaciji. Zadnje čase se veliko žalostna zaradi stvari na katere žal nimam vpliva. Takrat se tudi pojavi želja po cigaretu, ker očitno moji možgančki še vedno mislijo, da je nalažje “enega prižgat” pa bo problem rešen. Pa vsi vemo, da kajenje ne rešuje problemov.

MArineta in vsi ostali…danes je 5 MESECEV odkar nisem prižgala…

New Report

Close