Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Kajenje Rad bi prenehal

Rad bi prenehal

Torej jaz kar vztrajam. Mislim, da je preteklo že okoli 14 dni. Nisem si mislila , da bo dejansko prišlo kdaj do tega koraka. Da bom nehala kadit. Čudovit občutek je, ko se zjutraj zbudim ali pa kar skozi cel dan, ko vem da sedaj ne rabim več cigaret, ne rabim si ničesar prižigat. Znašla sem se že tako rekoč v vseh situacijah, zelo težavnih – a se mi je do sedaj uspelo vedno motivirat. Tako, da sem pomislila na kaj drugega, kot na tisti čik. Prebrala sem si tudi tisto knjigo Končno nekadilec. Tudi ta me je v najšibkejših trenutkih zelo motivirala. Kakorkoli že dejstvo je, da mi je sedaj brez cigaret veliko lepše. S prijatelji grem ven zaradi druženja in ne kajenja ter druženja. Že pri drugem tednu se mi super pozna pri moji kondiciji, v hribih sem dosti manj zadihana, enako pri ostalih dejavnostih. Šele sedaj dobro zavoham “kadilski smrad”. Ne morem verjet, da sem tako smrdela! Nimam več rumenih prstov (prej je bila to kar nadlega!). Sedaj sem začela opažat tudi, koliko dejansko drugi pokadijo. Zanimivo mi je to, da je prijateljica trdila, da skadi 5 čikov maksimalno, jaz sem jih v resnici naštela 14. Kako prefrigana droga je nikotin…Mislim, da nisem omenila še tega, da mi že sedaj ostajajo ojroti! Tako sem si zadnjič kupila knjigo, ki sem si jo dolgo časa želela, pa še mi je ostalo denarja- ne morem verjet. V ponedeljek grem na ločevalno dieto. Začela sem opažat, da mi vseskozi nekaj manjka, tudi s športom tega zoprnega občutka ne morem nadomestit. Zato seveda posegam po hrani in nujno nekaj grizljam. S to dieto računam nato, da bom imela tudi bolj pod kontrolo svoj organizem. Tako bom pozorna na vse kar pojem. V tem času bo to še kako dobrodošlo… Pa tudi misel na kajenje je precej manjša…

Kako gre kaj ostalim nekadilcem?? Lep pozdrav vsem, želim vam veliko uspeha.

Knjigo imam v PDF obliki,pa kdor jo potrebuje naj mi pošlje e-mail in mu jo pošljem.

LP

Iztok v drugem naslovu si om enil, da si prenehal 15.8.2008.

S T A R I Z D R Ž I!!!!

Vsi držimo pesti zate.

Da,… gruber hvala. Sklepam, da se boriš proti “beštiji” tudi ti??

Meni gre odlično, vendar sem že večkrat prenehal in ne kadil mesece in nato spet začel. Meni je vedno bilo na začetku najlažje.

Trenutno (komaj šesti dan je mimo) si mislim, da 100% ne bom kadil nikoli več. Upam, da me “beštija” ne premaga. Vojsko imam pripravljeno! 🙂

Kaj pa ostali? Sedaj sem prebral ta post. Kako gre kaj matis, Petrusha, Mojca2, PIKA5, vprasaj,…? ? ? ?

Ja še vedno borim. Ampak tud jaz mislim, da bo tokrat res šlo. Je pa dobro prebrati tvojo izpoved, da se sam ne bom ujel v iste zanke. Hvala Iztok.

Po mojem je moja izkušnja res koristna. Jemljem jo kot zelo pomembno. Kot piše tudi v knjigi (končno nekadilci) ko misliš da si se rešil cigaret in da lahko si enega privoščiš brez da te ponovno pritegne, si v trenutku spet suženj tega smrada.

Jaz sem si zamislil celo zgodbico:

“Ku klux klanovec ulovi črnčka, katerega trpinči cele dneve in ga ima doma zaklenjenega v suženjstvu. Črnček nekega dne pobegne. Postane lačen in hrano si težko priskrbi, ker do zdaj mu jo je vedno priskrbel njegov kruti gospodar. Zaradi tega se vrne k njemu in ta ga spet zasužnji in spet dalje trpinči. Če se črnčku uspe rešit še enkrat mora biti res zabit, da hrano spet začne iskat pri gospodarju.”

A ni enako pri nas???? Ne ni!!!! Lažje je!!!!!!… ker nismo lačni. Ne manjka nam nič, brez česar ne bi mogli živet. Cigaret se nekateri težko odrečemo, samo zato, ker je v naših glavah zasidrano, da se jih je težko rešit.

Ej prijatli, gremo se zmenit. Recimo postavimo rok: 30.11.08

Izmislil sem si ta datum v momentu. Tega dne naredimo nekje žurko. In samo tisti, ki ne kadimo lahko pridemo! 🙂 In zažuramo brez cigaret.

Jaz pridem na žur 30.11.2008. Pa vi?

Si kdo upa prijavit udeležbo na žuru?????

Ej Iztok imam še boljšo varinato zate. Večji izziv. Kros ali tek okoli 10 km v mescu oktobru ali novembru. Da ne bo pomote, tvoje maile sem prebral in vem kaj misliš o teku. No. a si al nisi. Ej tud jaz nimam časa za tek. Ampal pivo po teh dveh uspehih, to je 10 km in nekaj mescih nekajenja bo sigurno najboljši.

No?

Sem za! Karkoli se lahko zmenimo,… čeprav sem 100%, da 10km jih ne pretečem niti v sanjah, ampak dobro, bom pa pešačil. Sprehode imam rad! 🙂

Iztok, saj imaš objavljen cel program vadbe kako prideš do 10 km v 10 tednh (no, toliko jih je do Ljubljanskega maratona))…mal pobrskaj na netu:) Pa pridemo navijat!

Kaditi sem prenehala pred 10 leti – ko sem se intenzivno začela ukvarjati s športom in planinarjenjem. Tedaj se ne spominjam, da bi občutila kako hujšo abstinenčno krizo, ker sem zgleda našla nekaj pozitivnega.
Sedaj pa mi je dosti težje vztrajati, saj imam zdravstvene težave in si nikakor ne uspem najti nekaj, da bi me držalo nad vodo. Ko mi je najhuje, mi hudič prišepetuje – ali ni bolje enega prižgati kot začeti jest antidepresive?
No, zaenkrat še vztrajam – še najbolj mo pomaga če večkrat pogledam, kaj vse vsebuje ena cigareta – morda bo ta informacija pomagala še komu…
Substance v cigaretah

V cigaretah je poleg tobaka tudi veliko dodatnih škodljivih snovi, med katerimi najdemo tudi:

Škodljiva snov Uporablja se tudi za
Aceton odstranjevanje laka za nohte
Amoniak čistilo za wc
Arzen strup za podgane
Benzen snov v izpušnih plinih
DDT insekticid
Formaldehid tekočina za konzerviranje mrličev
Cianid plin, ki so ga uporabljali v plinskih celicah
Metanol pogonsko gorivo
Titan kovina, ki se jo uporablja za izdelavo letal
Kadmij material za izdelavo baterijskih vložkov

Od 22.08. nič novega na forumu! Kako vam gre? Ste vsi še pridni??

Pridni, pridni. Pa ti?

Odlično,… sicer je šele 12 dni…. Danes se je sodelavec odločil, da preneha….

Jaz tudi vztrajam (ta beseda ni glih taprava) – več kot tri mesece. Nimam kriz, počutim se kot nekadilec. Za tek pa me ne pripravite, ni šans. Vas pa pridem gledat 🙂

En mesec in en dan. Tek je že v planu. Naslednja nedelja 17 km od Luč do Logarske. Drugo leto pa če bo vse po sreči pravi maraton 😉

Kaj je zdaj? Nihče se ne javlja več??!!! Vsem gre dobro brez cigaret?

Evo, da se javljamo:))

Meni gre dobro brez in grem jutri na Triglav – zadihat svež gorski zrak. Ob celem mesecu brez dima, sem vsak dan krenila v hrib ali pa na bicikl…mislim da sem pripravljena.

PS: do približno 3 tednov brez cigaret, sem imela večkrat željo kakega prižgat, ampak je po nekaj sekundah želja izginila….

Sedaj pa opažam, da mine več dni, ne da bi sploh pomislila na čik.

meni je težko

Iztok, da ne bi slučajno si ga prižgal! Daj ne zaj****.
Kadila sem od prvega letnika srednje šole, torej 6 let. Moram priznat, da nisem bla neki maniac na kajenje, škatlo sem mela 2,3 dni. Če je blo treba, sem tud par dni zdržala brez (če sem bla cel teden doma npr.-doma niso vedeli).
In pred 11 dnevi sem prenehala. Moram rečt, da fizično me niti ne muči, razen ko v moji bližini nekdo kadi…s polnimi pljuči vdihujem njegov dim, se mi zdi. Bolj je problem to, da se mi je ta misel, da sem prenehala, preveč vžrla v možgane in noče ven!! Nonstop imam v mislih samo to: nehala sem, nekadilka sem, nobenga več, joj bi si ga pržgala, STOOOOP!!!! Grrr, tudi če se s kom pogovarjam, me te misli kljuvajo nekje od spodaj. Moram jih nekak pregnat iz glave, moram! Ne bom več mislila na to! Nikol nisem kadila, sem nekadilka, jaz nisem bivša kadilka, fertik, ende, schluss, nič mi ne manjka, ker tudi nič ne pogrešam!

Hvala vam, da se lahko izpovem tule…

New Report

Close