Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Darovanje spolnih celic Rad bi bil darovalec

Rad bi bil darovalec

Po poslušanju vala 202, sem se odločil, da bom tudi sam daroval seme. Večkrat sem klical kliniko, pa je bilo vedno zasedeno. Sem v službi in poleg imam sodelavce, zato sem hodil na stranišče klicariti po mobitelu, ker bi rad ostal anonimen.
Na mojo srečo sem popoldne poklical društvo in dobil vse informacije, žal pa ste na kliniki dosegljivi samo med 9 in 12 uro, če ti uspe priklicati

Rad bi bil darovalec in ostal anonimen, vendar si ne morem privoščiti dopusta ali bolniške, ne da bi povedal zakaj.

Moje vprašanje je: Zakaj ni možno, da bi to opravil v popoldanskem času, saj sigurno nisem edini, ki ima take težave in tudi darovalcev bi več dobili.

Spoštovani!

V prvih dneh po radijski oddaji je res bilo več klicev na naš telefon, nato pa so se klici umirili. Če ste še vedno pripravljeni darovati, vas vabimo, da nas še enkrat pokličete.

Darovanje lahko trenutno poteka samo v dopoldanskem in zgodnjem popoldanskem času, ker moramo seme nato še pripraviti in zamrzniti, kar traja še nekaj časa. Za prvi razgovor vas bi prosili, da pridete v dopoldanskem času, za oddajo semena pa bi se dogovorili sproti.

Lep pozdrav!

prof. dr. Bojana Pinter, dr. med. vodja darovalskih postopkov Ginekološka klinika, UKC Ljubljana Informacije o darovalskih postopkih na tel.: 01-522-6074 (od 9h do 12h) E-pošta: [email protected] Spletna stran: http://www.reprodukcija.si

Pa se da dobiti kakšno zdravniško opravičilo, recimo da sem moral na kakšen odvzem krvi. Ravno zato, da te ne bi v firmi debelo gledali. Se mi sploh ne zdi neumno vprašanje od Vojca, morda bi jih potem bilo kaj več.

hvala

Joco

Pozdravljeni!

Pri nas dobite potrdilo, da ste bil na pregledu v naši ustanovi. S tem greste potem do svojega osebnega (splošnega) zdravnika, ki vam na osnovi tega dokumenta izda potrdilo za bolniško odsotnost in to vsakič – za vsak obisk pri nas. Tako ni nobene potrebe, da karkoli razlagate v službi. Če vaš že kdo kaj vpraša, lahko rečete, da ste npr. šli na neke preiskave oz. odvzem krvi (in na ta način nič ne lažete). Za vsak obisk pri nas pa od nas dobite pavšal potnih stroškov in polovico dnevnice (6.000 sit/obisk). Če vas še kaj zanima, nas pokličite na tel.: 01-522-6074 (od 9h – 12h).

Srečno!

prof. dr. Bojana Pinter, dr. med. vodja darovalskih postopkov Ginekološka klinika, UKC Ljubljana Informacije o darovalskih postopkih na tel.: 01-522-6074 (od 9h do 12h) E-pošta: [email protected] Spletna stran: http://www.reprodukcija.si

Vojc in Joco,

pogum in pripravljenost darovati seme. Jaz in moj mož, ki zaradi prebolelega raka pri 16-ih, ne moreva spontano zanositi, ter številni pari, ki čakajo na darovalca, bi vama bili neznansko hvaležni.

Srečno in lep pozdrav.

Vojc in Joco,

odpisala sem vama že v ponedeljek, vendar mojega odgovora ni videti na forumu. Torej, še enkrat, naj se vama zahvalim za pripravljenost darovati in polagam na srce, da zbereta pogum ter se odločita ZA. Vem, da to ni tako enostavno, a vendar je nam, ki si otroka želimo, edina možnost. V snu si nisem mislila, da ne bova mogla z možem imeti otrok; pri 16-ih je namreč prebolel raka. Na moje veliko veselje je ozdravel, na žalost pa so posledice takšne kot so.

Lp in srečno.

New Report

Close