Najdi forum

Rabljena peč za centralno

Dalali bomo centralno,kombinirano talno + radiatorje. Z možem sva se odločila, da bo gretje na olje+ trda goriva. Mojster, ki sva ga poklicala, da bo naredil projekt je rekel,da je ta boljš varianta, da imava dve peči- za olje posebej in za drva- premog posebej. Za drva je rekel, da bi veljala kakšna rabljena. Prosim, pomagajte mi in mi svetujte, kje bi se takšna rabljena peč lahko kupila. Vam je mogoče to kaj znano ?
Hvala za pomoč!

Bom vprašala mojega in ti sporočim.

lp

Ne vem sicer, kje bi dobila peč… ampak potrdil pa bi tisto, kar ti je rekel mojster. Če peč na trda goriva kuriš z oljem, bo realni izkoristek vsega skupaj dobrih 50 do 60%. Peči, ki so narajene samo za olje, pa ga imajo okoli 90%. To pa so že ogromni prihranki….

Jaz šenkam Wiessman duo parola. Letnik 1980, kombinirana, z vgrajenim bojlerjem. Delala je na olje, vendar ima veliko kurišče, primerno za trdo gorivo. Dobil sem jo od očeta, ki je preklopil na toplovod. Za mojo hišo prevelika (cca. 40 kW na olje)
Če te zanima, pridi in odpelji.

Giovanotti

Seveda me zanima. Od kod pa si in kako bi jo lahko peljali, bi šlo s prikolico?
Hvala, za odgovor…

Če ste si umislili poleg peči na olje imeti še peč na drva je to čist ok. Kajti če pa mislite te dve peči vezati v 1 domnik (skupaj) je pa to prepovedano, ker potem pride do nepravilnega izgorevanja, tako ene kot druge kur. naprave. To , če je pravilno izobražen mojster-vodovodar- bi Vam moral tudi pravilno svetovati.Naj vama Vajin mojste izda potrdilo o 100% garanciji , da ne bo prišlo do kakšnih zastrupitev, ali nepravilnega delovanja( katranske obloge)…,še prej pa preverita zakon o kur. napravah.

LP…dimnikar S.

Pozabi na peč, omisli si raje toplotno črpalko pa bo tvoje življenje udobnejše in ogrevanje top.

KUPIMO RABLJENO ETAŽNO PEČ ZA CENTRALNO NA TRDA GORIVA – DRVA.
PONUDBE NA TEL. 02 80 25 781 ALI 051 731 576 RUDI POLJČANE.
OZIROMA ČE JO KDO LAHKO PODARI PO SIMBOLIČNI CENI !

New Report

Close