Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza Rabim vašo pomoč. Prosim…

Rabim vašo pomoč. Prosim…

hi,

razložili so mi da obstaja več vrst bolezni povezanih z živčevjem (ne vem več strokovnih izrazov zanje), med njimi je tudi borelioza (povzroča : pik klopa). Pa tudi bolezni, ki jih povrzoča neravnovesje hormonov. Naj ti to razloži strokovnjak.

Jaz hodim na preiskave. Sem že napisala. Simptomi mi niso izginili. Skušam jih pa blažiti z dodatki vitaminov, mineralov, zdravo prehrano.. Jaz imam eno nogo mal bolj v k.. kot drugo.

V imenu letnica. Sem pa zaposlena.

Vse se bo uredilo. Ti samo opravi preiskave. Ko boš boljša, boš tudi ti lahko pomagala komu, saj boš točno vedela, kako se počuti.
Ne obremenjuj se vnaprej.
Skušaj upoštevati najine nasvete.

LP Lenča

Zmaga je nagrada za tistega, ki vztraja toliko časa, da premaga bolečino...

Bom poskusila…še nekaj me zanima…kolikokrat in katere vitamine in minerale pa jeta na dan? Sem si kupila ca in magnesol, tabletke svetlinovega olja in b compleks. Kdaj in koliko tega moram pojest?

Nina, pa se ti kaj zdraviš? ali te sam pošiljajo po preiskavah…sprašujem zato, ker praviš da imaš nogo fuč….katere preiskave imaš še predvidene?
Imaš kaj krčev v nogi? mravljinčkov? Te tudi j….samo ena stran telesa?

papa,

Magnesol jemljem eno do dve na dan zjutraj in opoldan, Ca vzamem eno do dve tbl.zjutraj in opoldne, B-complex 3 x 1 tbl na dan. Svetlinovo olje še ne jemljem. Uživam začimbo kurkuma, ki vpliva na imunski sistem. V Indiji, kjer uporabljajo to začimbo, je MS zelo redka. Priporočajo tudi uživanje gob šitaki.

LP Lenča

mogoče veš zakaj imam krče samo na zunanji strani meča desne noge?

Ne bi vedela. Jaz jih imam povsod, po rokah in nogah.

LP Lenča

ves čas? fuck, men sploh ne minejo, nogo imam že polno modric…na vsakih nekaj minut zagrabi…

Ne morem ti drugega svetovati, kot da greš k zdravniku in te bo poslal na preiskave. Drži se. Pogumno.

LP Lenča

upam, da minejo…rekli so mi da grem v roku destih dni na punkcijo, tako da bom še pet dni počakala…saj kaj pa mi preostane? misliš da že predolgo čakam? veš nimam svoje nevrologinje še v lj, tako da jo izberem šele po punkciji…mislim da bo to kakšna dr. horvatova, je bila zelo prijazna…
Meniš da bi morala kar takoj na urgenco zaradi tega?

Mislim, da ne. Bilo bi pa dobro, da pokažeš nogo tvojemu osebnemu zdravniku. Pred punkcijo se mu oglasi in boš videla, kaj bo rekel.
Lahko, da ti bo po Magnesolu boljše.
Glede čakanja si ne delaj skrbi, ker vse kar je nujno, sprejmejo takoj v bolnico. Mirno počakaj LP. Vse bo vredu.

LP Lenča

hi,

jaz jemljem (kadar ne pozabim :)) dve tableti svetilonovega, eno b-complex in eno osteocomlex (magnezij in kalcij) zjutraj, dve svetlinovi in eno ostecomplex popoldan in dve stevtlinovi zvečer.

Imam probleme na obeh straneh (predvsem noge), na levi pa bolj. Hodim na preiskave. Ne morejo mi postaviti diagnoze. Mravljinčenje imam,predvsem takrat ko mi noga ali roka zaspi.. kar se pa zelo hitro zgodi, prav tako imam krče- občasno.

Glede na to, da ima kar nekaj mladih podobne probleme in jim ne morejo postavit diganoze (danes mi je dohter omenil še dva primera), mogoče gre pa za novo vrsto bolezni? Kak virus? Nkol ne veš. Zato se ne predat in obupat!!!

saj se trudim, samo strah me je, ko se stanje ne izboljšuje, ampak samo slabša. Saj krči še minejo, tale otrplost v roki pa ne…nekako težka je…ali kaj vem…čudna pač…zelo čudno, da zdravniki nič ne vedo…ne vem…a tebi dajejo kakšna zdravila? Katere preiskave pa ti še opravljajo poleg teh tipičnih za MS? Jaz tudi v sklepih desne roke in noge čutim, da ni vse prav…nekako so bolj otrpli…kako je pa zjutraj? Kaj bolje?
papa, nočko

Jaz se že zjutraj dostikrat zbudim vsa otrpla. Potem se čez dopoldan normalizira. Če sem preveč aktivna ali pretiravam, je potem zopet slabše. Najti moraš pravo ravnovesje.
Otrplost v roki in nogi sem imela neprekinjeno malo več kot pol leta. Sedaj je odvisno od dneva. Slabše je kadar je slabo vreme ali soparno.

LP Lenča

Ne da pametujem, vendar bi vseeno svetovala pregled IgE -celokupnih, sama sem imela zelo podobne težave, pa se je nato v Šviciizkazalo da gre za parazita, po terapiji sem bila kot nova, sedaj pa preventivno delam z Zapperjem od Clarkove, da se zadeva ne ponovi.

Sem šele zdaj opazila tole sporočilo, a lahko kaj več poveš o tem?

Zivjo,

Ker jo od teh pogovorov minilo ze kar nekaj casa, me zanima, ce ste ze prisl do koncne diagnoze? Sama imam namrec tudi podobne simptome…

Do sedaj sem opravila mr glave, kjer ni bilo sprememb.
Imam pa tezave z levo roko in nogo… Pekoc obcutek, krci, obcutek nemoci…

New Report

Close