RABIM Pomoc glivicna okuzba noznice
Pozdravljeni,
jaz pa imam eno vprašanje, če je to možno sploh. Jaz sem imela spolni odnos, takoj zatem naslednji dan sem dobila menstruacijo, potekalo je vse normalno potem po 7 dnevah ko se je menstruacija končala, sem sprva zacutila zelo suho nožnico in me je srbelo samo ce sem se dotaknila, po koliksnem casu se pokazejo simptomi spolnih prenosljivih bolezni? sicer sama sumim da je to glivična okužba noznice, ker potem kasneje 1 dan zatem pa sem imela izcedek tak sirast, vendar brez vonja. potem sem si sla kupit neko kremo za vstavlanje z aplikatorjem v noznico in ne vem ce sem zadosti globoko porinila v noznico, nisem upala prevec ker me je bolelo. nwn kake 3 4 dni sem to delala pa sploh ni izboljšanja, potem sem si kupila vaginalni gel pac za suhost noznice in tudi nic ni boljše. nevem kaj naj naredim? ali lahko ta glivicna okuzba mine tudi sama od sebe? meni se zdi ce te vse kreme uporabljam da je samo se hujse se vse me je bolj peklo.
Imam pa zdaj se eno vprašanje? ce je to glivicna okužba ali je možno da sem to dobila od mojega partnerja ali pa on od mene pri spolnem odnosu? pa cudno mi je zakaj se mi je pokazalo komaj po 7 dnevah ko je menstruacija prenehala. zelo se sekiram ce sem slucajno njega okužila, sva sicer sveze skup in ga niti ne upam vprasat ce je vse vredu z njim tam spodaj? aja pa imela sva nezascitrn spolni odnos, brez izliva v mene.
Najlepsa hvala za odgovore. Zelo sem zmedena.
mi l
Spoštovani,
no, mogoče ste se vseeno nečesa naučili? Vsaj ob “sveži zvezi” velja nekaj časa uporabljati kondom. Kot prvo se včasih izkaže. da zveza ni perspektivna že v nekaj tednih in kot drugo se dejansko lahko pri relativnem neznancu dobi marsikaj, kar potem lahko obžaluješ dolgo časa. Vaši simptomi sicer res nakazujejo le glivično težavo, ki pa bi se na zdravljenje s proti glivičnim mazilom moralo vsaj malo umiriti. Če so težave vztrajne, bi torej raje ne ugibal za kaj gre ampak bi predlagal obisk pri ginekologu.