Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina rabim pomoč glede prehrane naše psičke

rabim pomoč glede prehrane naše psičke

lepo prosim naj mi kdo pove koliko je dovolj hrane na dan za 8 mesečno boksarko? Ona bi čez dan kar papala zvečer pa bolj se noči, bolj bi jedla. Zdaj je pojedla še vse brikete in se napila vode,
Zaradi težav,ki jih je imela (prehitra rast in posledično bolečine v sklepih-vratu) jo moramo omejevati.da ne laufa okrog in se je malo poredila. Ker me je strah,da ne bo preveč vas prosim,da mi poveste koliko naj ji dajam? ker jaz nikoli ne vem ali je sita ali ne?!
Hvala vam za vaš čas in pomoč.

Zraven briketov imaš merico (posodico) in daj po navodilu. To naj bi bilo dovolj. Kar pa seveda ne pomeni, da je kuža po tem sit. Sit je, ko ne more več jesti :)), kar pa seveda spet ni OK, če poje preveč. Nekateri kužki nimajo dna :), drugi pa spet jejo kot bolhe.
Briketi (ali konzerve) pa naj bodo seveda kvalitetni.

Jovanka tako kot ti je odgovorila šišmiš. Tudi na žaklju briketov imaš napisano priporočeno dnevno dozo za kužka glede na velikost in težo. Ravnaj se po tej tabeli. In jasno pri briketih in koznervah glej na kvaliteto!

lp tončka

e hvala :-))

Kakšne konzerve? Stran s tem. Poleg tega pa ne mešat briketov z drugo hrano. Tudi če vmesni dan. Takoj nastopi driska. In ne puščajte posodo, polno briketov na dometu. Če po 10 minutah ne poje vse ali sploh nič, se posoda vzame stran in pride na vrsto pri naslednji uri za obrok.
Jovanka, pazi jo pri 6 mesecih do enega leta, da ne laufa preveč, ker skoraj vsi bokserji fašejo vnetje pokostnice zaradi tega, Men ni noben povedal pa sem padel na mino.

Zakaj ne mesat briketov z drugo hrano? (ce recimo problemov z drisko ni?)
In zakaj vzet hrano stran?

To meni tudi ni jasno. Pogosto slišim mnenje, da so briketi popoln obrok in da z dodatki porušiš ravnotežje. Jajc! Jaz tudi ne pojem vsak dan natančno do grama točno tistega, kar bi po teoriji morala. Danes jem grozdje in paradižnik, jutri bom pa npr. jogurt in kruh. Po moji računici, če normalno ješ, približno v enem tednu “prideš okrog” z vsemi snovmi, ki jih potrebuješ. In tako čisto normalno funkcioniram že skoraj 50 let. In naše živali prav tako normalno in normalno dolgo živijo na mešanici domače hrane in industrijske (ki je po mojem mnenju nastala samo zato, ker včasih nimamo časa za pripravo “prave” hrane niti zase – in pa, da se prodaja, seveda).

No, ja, edino… malo je že treba vedeti, kaj dodajaš briketom.

Pri sveži hrani, sploh poleti, je to nujno, da se ne kvari. Pri briketih je pa to bolj ena vzgojna metoda – je pa odvisno od psa in od presoje lastnika, ali jo je smiselno uporabljati.

Jovanka, brez skrbi ji lahko daš tudi konzerve (kvalitetne seveda). Moj je že vse življenje na konzervah, pa je pri 16-ih še zelo živ in zdrav. Tako da ne nasedat tistim foram, da so le briketi popoln obrok, vse ostalo je pa za stran vržt. Pa saj je enaNika dobro razložila 🙂

hvala vam za nasvete,res hvala.

DRRR tudi mi nismo vedeli za to vnetje. Veš kako težko jo je zdaj omejiti, ko je navajena letet naokrog. Zato se je tudi zredila.


Psom in ljudem prebavila ne delujejo enako. Psi so dosti bolj občutljivi na spremembe. Zakaj misliš, da ko menjamo vrsto briketov, moramo to storiti postopoma? Za to, da ni prevelik šok za psa oz . za prebavila. Briketi so čisto dovolj, so popolna prehrana, včasih se jim doda kakšen rumenjak ali kakšen drug dodatek, vedno pa ostajajo osnova.

Lp

Tudi konzerve so dovolj, so popolna prehrana. Moj ne mara briketov, jih nikoli ni (nobenih) in naj mi kdo pove en dober razog, zakaj bi psa morala posiljevati z briketi? Imamo že vse življenje pse, pa ni nikoli nihče imel za osnovo le briketov. Vedno so imeli tudi konzerve in domačo kuhano hrano. In tudi kadar smo komu menjali brikete, tega nismo počeli postopoma, pa ni nihče zaradi tega doživel nobenega šoka ali utrpel drugih posledic. Drugo pa je, če ima pes zdravstvene težave in je res primoran da je le brikete.
Sicer se pa za uravnoteženo prehrano psa, čvrste zobe in zdrave dlesni ter kompakten iztrebek, priporoča hranjenje v razmerju 25% hrane iz pločevinke ter 75% suhe hrane po teži in ne le suha hrana.


Med drugimi pomagajo čistiti zobe, nobeden pa te ne sili, da psa prehranjuj izključno s tem. Ne vem pa, zakaj misliš, da pa je hranjenje z briketi negativno. Kot da psu ne privoščimo nič boljšega.

Moji psi niso bolani, pa z veseljem jejo brikete.

In vsak poznavalec psov ve, da imajo psi dosti bolj občutljiva prebavila. Zato jim ravno nisi ravno uslugo naredila, ko jim nisi menjavala hrane postopoma. Logično, da so psi različno občutljivi in če se že ne vidi po blatu ta sprememba, imajo pa sigurno črvičenje v trebuščku.

Imam skoraj 15 letno psico, ki je v zivljenju jedla ze marsikaj. Od zacetka kuhano hrano in obcasno brikete, kasneje tudi konzerve, vmes sem jo imela skoraj dve leti na doma pripravljeni hrani (surovo meso, zelenjava, zitarice…), zdaj je vecinoma na briketih (z vsakodnevnimi dodatki) in konzervah, ko imam cas ji pripravim kuhan obrok. Nikoli pa ni imela nobenih tezav s prebavo, niti ko je pozrla zmrznjen kos mesa, niti ko sem ji menjala brikete brez postopnega uvajanja nove znamke. In v vecini psi nimajo tezav z uvajanjem nove hrane, vsaj tisti ne, ki jih poznam jaz. Zato se mi ne zdi umestno pisati o apriori obcutljivih pasjih zelodcih. Vsak pes je razred zase, vendar po mojem mnenju prednjacijo tisti, ki niso obcutljivi. Imam pa tudi jaz enega “bolnika” doma, ki pa ne prebavlja vsega dobro. Zanj se pac kupujejo le dolocene vrste briketov in konzerv, kuhamo mu pa tudi najbolj pusto meso in riz. lp

t, vem to. Tudi zobna ščetka, kosti iz naravne kože in primerni žvečilni artikli pomagajo čistiti zobe, če smo že pri tem … Ampak govor je bil o popolni prehrani, ne o negi zob. In od kje tebi ideja, da jaz mislim, da je hranjenje z briketi negativno? Napisala sem, da so tudi konzerve popoln obrok in da moj pes ne mara briketov. Če bi jih imel rad, bi jih seveda jedel, tako kot so jih ostali psi. Negativno mnenje pa imam o prisilnem hranjenju z briketi, ker si je nekdo pač vbil v glavo, da so le briketi dovolj dobri in jih pes mora na vsak način pojesti, pa čeprav bi raje jedel konzerve ali doma pripravljeno hrano. Kaj pa če tvoj pes ne bi maral briketov? Bi ga stradala, da bi jih končno le pojedel, ali bi mu celo dala konzervo? 🙂
Mogoče poznaš svoje pse, mojih pa zagotovo ne, zato se ne moreš imeti za poznavalko psov. Tako kot je že napisala Tanja, vsak pes je razred zase in nihče od mojih psov ni nikoli imel nobenih težav zaradi hitre spremembe hrane. Ne zunanjih, ne notranjih. Poznavalci psov takoj opazimo, kadar se naš pes ne počuti dobro.
Aja, pa tudi jaz nikogar ne silim, da mora psu dajati konzerve, ane?

Dobro…čudno, da jim ne dajemo vsaki dan drugo hrano, ko so pa tako neobčutljivi, a ne?

Jah, no, jaz sem svoji dajala vsak dan drugo hrano, ja. Saj ni vsak dan jedla iste vrste mesa, niti ne iste vrste zelenjave ali zitaric. Ce mi je za kak dan zmanjkalo je tisti dan dobila brikete. Tudi mlajsa psica je s taksno hrano gor zrasla in se danes nima nikakrsnih tezav tudi ce poje brikete kaksne druge znamke. Ce je pes od majhnega navajen razlicne hrane in ce ga hranimo pravilno, ponavadi kot odrasel pes ne bo imel prebavnih tezav.
Vem pa, da ima kar nekaj lastnikov tezave s svojimi bokserji, zato, Jovanka, ti kar upostevaj nasvete, ki so ti jih dali ze pred menoj. lp

New Report

Close