Rabim nasvet!!!
Dobet dan.
Nedavno sem se odločila, da bi bilo dobro, da bi začela hoditi k terapevtu. Sem v najstniških letih in imam kup težav, med drugim depresijo, tesnobo, nizko samopodobo, večina od teh pa je iz mojega vidika povzročena iz strani moje mame. Trenutno se iščem terapevta, mi je osebni zdravnik predlagal Andreja Petrušo, vendar zelim imeti čim več možnosti, zato bi vas prosila, če mi lahko priporočite nekaj terapevtov, ki so usposobljeni za take stvari, po možnosti ženske, moški bi bili tudi vredu.
Najlepsa hvala za pomoč
Pozdravljeni,
hvala za vaše sporočilo.
Slišim, da se soočate z raznimi težavami in simptomi. Predstavljam si, da bi vam lahko psihoterapevtska pomoč koristila na vaši poti.
Andreja Petrušo ne poznam osebno, vidim pa, da je klinični psiholog. V osnovi je delo psihologa drugačno kot delo psihoterapevta. Poleg tega se psihoterapevti razlikujejo po načinu dela. Nekateri (npr. vedenjsko-kognitivna terapija – VKT) se usmerjajo na zmanjševanje simptomov (npr. kako zmanjšati tesnobo, depresivno razpoloženje), nekatere vrste globinske psihoterapije (npr. psihoanalitična psihoterapija) pa vam pomagajo ozaveščati in predelati vzroke za nastale težave. Prva (VKT) je ponavadi ciljno usmerjena na simptom in tudi krajša (lahko le nekaj ur) v primerjavi s psihoanalitično obravnava, ki traja precej dlje – leto ali več, ampak je zato bolj temeljita. Predlagam, da malo razmislite, pobrskate, raziščete in potem najdete sebi ustreznega terapevta. Če boste želeli moje priporočilo me kontaktirajte, sporočite v katerem kraju živite in vam bom poslal kontakte od kolegov, ki jim jaz zaupam.
Lepo vas pozdravljam,