Najdi forum

Pozdravček!

Moja zgodba je zgodba vas na forumu, ki ga berem že pribljižno že tri lata, pa vendar nisem nikoli nič napisala.Spet se je zgodilo, spet nama, spet prezgodni porod, odtekanje plodovnice in najin deček, ki je umrčkal v mojem naročju……..ko bom prišla k sebi vam bom napisala več.
Sedaj vam pišem ker rabim nasvet:Imam tak naval mleka, da me bo razneslo in prosila bi vas, če mi lahko napišete, kako ste ve rešile probleme z dojkami.
Ni malih ustec, ki bi spraznila moje prsi, ni otročka ki bi mu mleko nudilo zdrav razvoj, ostalo je samo mleko, solze in neizmerna bolečina!

Hvala za nasvet
škratek

Draga,

Bolečina v prsih je ogromna…..Takrat smo v obdobju, ko ne vidimo drugih barv. A počasi začnemo opažati tudi bolj svetle barve, ki nam jih življenje vedno poskuša pokazati.

Tudi jaz sem imela prsi trde kot kamen, z rdečimi lisami. Mislila sem, da mi bodo kar odpadle. Dobila sem vročino do 39 stopinj. Pomagalo je samo, da sem počivala in si prsi hladila z mrzlimi obkladki. Tako kot masiranje s toplim tušem pomaga doječim mamicam, tako mrzel tuš ustavlja nastajanje mleka.
Samo nikar si ne iztiskaj mleka, ker boš samo spodbudila, da bo še naprej nastajalo.

Vzemi si čas, pusti solzam in mislim svojo pot. Ta čas je zate in tvojega angelčka, ki je ves čas ob tebi.

Topel objem,
Andreja

Moje sožalje.

Tudi jaz sem vsakokrat imela ogromen naval mleka. PO prvem porodu mi je ginekolog dal Bromergon, nato pa mi obakrat niso dali nič. Prsi sem imela ogromne, rdeče, boleče, komaj sem spala, jemala sem tablete proti bolečinam. Uporabila sem povoje, čvrst moderc, da so prsi čimbolj pri miru in čimmanj bolijo. Pa hladni obkladki. Na srečo sem vsakokrat odnesla brez večjih težav.

Boli pa duša in telo, a o tem drugič. Naj ti vsaj ta bolečina mine.

Draga mami,
v srcu čutim tvojo bolečino. In tudi tvoja fizična bolečina mi je blizu in predhodnice so ti že napisale kako si pomagaj. Je pa res, da je mene ta bolečina spremljala noro dolgo. Pravzaprav ves čas žalovanja, ko je najbolj bolelo v srcu takrat me je trgalo v prsih. In nazadnje je to bilo še letos ob rojstnem dnevu naše deklice.
Draga mamica, želim ti, da se ti fizična bolečina čimprej pozdravi, tisto drugo pa sprejmi – dopusti žalosti, joku, razočaranju – kajti to je potrebno, potrebno na poti proti mavrici. Na žalost ni ovinkov in bližnjic.
In želim ti, da na tej poti občutiš tudi ljubezen, toplino in mir.
Objem,

Punce hvala, ko bom pripravljena vam bom napisala vso zgodbo.Danes je malo bolje, sem si pa po nasvetu patronažne sčrpala le toliko da je huda napetost popustila in tudi boleči vozli so danes manj boleči!

lp
škratek

Iskrene sožalje tudi z moje strani!

Tudi jaz sem imela ogromno mleka po porodu v 24.tednu ko nas je zapustila naša mala Lucija pa so mi rekli da naj si dajem mrzle obkladke in naj ne iztiskam mleka ker ga bo samo še več.Glede tabletk ki mleko posušijo pa so mi rekli da jih predpišejo le v najhujšem primeru ker naj ne bi bile dobre za naslednjo nosečnost ( za katero upam da bo uspešna,kadar koli že bo)!

Želim ti čimveč dni,ko se boš spominjala svojega fantka z nasmehom pa čeprav bolečina v srcu ne bo nikoli izginila!!!!!!!!!

sožalje tudi z moje strani.

Ja tudi jz sem imela naval mleka, moja dva sončka sem izgubila v 26 tednu. 24 ur na dan sem bila skoraj z ledom (iz želeja obloge, za otekline) na prsih, tuširala z mrzlo vodo, nič stiskala, .. pa še neke tabletke (sem že pozabila kako se jim reče)sem dobila in jih pridno jedla. In to je to.

Bolelo je ko hudič, teklo je brez da bi kdo kaj stistakl,… vem da ni lahko.

Objem z moje strani.

Škratek 1, iskreno sožalje!

Nasvet, ki si ga rabila, pa so ti posredovale že punce.

Lep pozdrav.

Vidka

Iskreno sožalje škratek1. Vem, kako se počutiš.
Sama sem naval mleka reševala s tesnim nedrčkom in hladnimi obkladki in čim več počitka. V porodnišnici so mi dali rudi dve tabletki Bromergona, kasneje pa mi jih moj G ni hotel več dati, ker imajo preveč stranskih učinkov.
Počivaj in pusti bolečini svojo pot. Mislim nate in na tvojo zvezdico.
šestica G

Kam z mlekom?
Sliši se noro, pa vendar je pomagalo. Tašča in tast sta mi vsak dan nabirala zelene ( če se je le dalo ) liste kostanja. Te sem si zvečer obložila po prsih in zjutraj zamenjala z novimi. Čez noč se listi posušijo, porjavijo in drobijo. V dveh dneh sem bila brez bolečine, v enem tednu skoraj brez mleka.

Hvala Saša, si mi povedala po telefonu!Jaz sem Škratek

K

Mleko ustavlja žajbljev čaj. Poskusi.

New Report

Close