Najdi forum

Rabim prijazno besedo in nasvet ki bi me malce potolažil da se mi čisto ne zmeša. Stvar je takšna. Z možem sva pred sedmimi leti v prizidku hiše njegovih staršev so konca uredila stanovanje in ga opremila. Mož se je s starši lapo razumel in jim popolnoma zaupal. V stanovanje sva vložila ogromno denarja ter najela ogromno kreditov. Stanovanje in prizidek sta ostala v lasti njegovih staršev. Večkrat sem, mu rekla naj reče da naj vsaj stanovanje nanj prepišejo pa sva se zaradi tega celo skregala ker naj bi hotela delati prepire v družini ipd. Požrla sem slino in živela naprej. V spodnjih prostorih tega prizidka sva imela z možem tudi trgovinico in svoje podjetje. Njegova starša sta tudi imela podjetje (d.o.o.) in pred dvema letoma sta šla v stečaj. Takrat so se začele težave. Kakšne pol leta pred stečajem je mož staršema posodil večjo vsoto denarja, ki ga nikoli nisva več videla, nakar sva še izvedela da sta prizidek prodala banki in živiva v objektu ki je v lasti banke. Skoraj se nama je zmešalo. Nekaj časa sva banki plačevala najemnino za poslovne prostore potem sva videla da ne bova več zmogla plačevati, saj sva morala plačevati tudi kredite za stanovanje. In sva izpraznila poslovne prostore. Nato jih je vzela v najem nejgova sestra s katero se nikoli nismo razumeli. Najprej nisva smela imeti avtomobila na dvorišču ker je njeno, Sedaj hoče celo da plačujeva nejmnino za stanovanje ki sva ga midva naredila in to celih 100.000,- SIT. Starši jo ščitijo pravijo naj bova tiho naj potrpiva naj ji dava mir. Da je ful boga ker komaj plačuje (vozi pa se v avtu za 12.000.000,- SIT) najemnino in ostale stroške. Problem je tudi v tem da to najino stanovcanje nikjer ni navedeno. Uradno ne obstaja. Sedaj ne veva čigavo je stanovanje? Imava vse račune da sva naredila stanovanje, obstajalo je že takraqt ko sta njegova starša prodala objekt ampak v tej pogodbi stanovanja ni. Oba sva na koncu z živci ker naju kar naprej živcirajo in izsiljujejo pa čeprav vejo da sva midva naredila stanovanje. Njegova mama pravi pa ja vesta da je vajino, sestra non stop zajebava. Včasih me prime da bi jo na g*****. Vse delajo tako da se moramo klanjati njegovi sestri pa se ji ne mislim. Že igrače od otrok ji ne pašejo in non stop ukazuje npr. idi pa pokosi, pometi dvorišče, kot da smo njeni hlapci. Želiva drugam pa nimava denarja, poleg tega imava takšno dejavnost da rabiva prostor in zato ne moreva v blok.
Včasih bi naraje njegove poslala v tri******, in šla. Ampak kam?
Morda ve kdo kam bi se lahko obrnila po pravno pomoč(ne predrago ker nimava denarja) ker mislim da so naju pošteno na*****! Rabim nekoga ki bi papirje pogledal ker mislim da ni bilo vse prav narejeno , saj če stanovanje obstaja mora biti tudi navedeno a ne? Prav rada bi zbrisala riste hinavske nasmehe z njihovih obrazov, ko pridejo in spet izsiljujejo in živcirajo. Mož je zaradi tega zbolel na živcih in jemlje tablete. Jst pa nisem daleč stran. Najbolj hodo pa je da sploh nimata starša občutka da sta kaj narodbe naredila. Obnašata se kot da ni nič narobe. Več ne vem kdo izmed nas je nor midva ali oni? Mislim vsaj opravičili bi se lahko in nehali je**** in pomagali. Ne pa da bova odšlačala (čez kakih pet let) kredite za stanovanje in imela NIČ!
Pa nej še kdo reče da na tem svetu obstaja pravica. Ni je! Še lastni starši te nategnejo kaj da te ne bo kdo drug.
Včasih slišiš da ima kdo taščo iz pekla jst se dobila kar celo družino direkt iz pekla. Je bila paketna ponudba.

Mi lahko kdo svetuje?
Je še kakšna pravna možnost ali naj raje drugeča urediva? Počasi naju namreč mineva potrplenje!

Urejanje bo zagotovo težko in drago, mislim pa, da ne nemogoče. Brez odvetnika pa ne bo šlo. Če imata račune, imata zagotovo tudi dokumentacijo, saj prizidka verjetno nista mogla postaviti na črno. Starši so zelo verjetno dali izjavo, da dovoljujejo posege in to bo dokaz poleg računov. Če pa sta delala in plačevala brez dogovora in brez dokumentacije, bo pa trša.
Ali ste se poskusili resno pogovoriti, brez nervoze in očitkov, ki lahko vse pokvarijo, četudi so še kako upravičeni.
Poznam mlad par, ki se je znašel v zelo podobni situaciji, vendar je moral zadevo urediti po sodni poti. Mu je pa uspelo.
LP

Prizidek je že stal midva sva morala streho dvignit in vse komplet naredit. Glede pogovora ne bo nič, smo poizkusili pa ni ratalo.
Res ne veva več kako in kaj.

pri dokazovanju lastništva nepremičnin velja načelo vpisa v zemljiško knjigo. če je bil prizidek skupaj s hišo vpisan v ZK kot last staršev, potem je njuna last – vidva imata pravico dokazovati nasprotno (da so vama starši prizidek dali in da sta ga s svojim denarjem preuredila v stanovanje), vendar to ne bo lahko. najboljše bo, če se za informacije obrneta na pravno informacijski center (), kjer nudijo pravno pomoč pravni strokovnjaki, vendar za nižjo ceno, kot odvetniki.
veliko sreče
lp, m

New Report

Close