Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Rabim eno klimo za v stanovanje

Rabim eno klimo za v stanovanje

Kaj mi priporočate, na kaj moram biti pozoren, imam pribljižno 80 kvadratnih metrov prostora.

Ali o lahko kupim in zmontiram sam ali je bolje, da to prepustim komu drugemu. Saj veste, pa da je v redu, pa ne predrago.

Vsak nasvet dobrodošel, se pa mi mudi, ker sem ugotovil, da bi zjutraj rad na hitro ogrel stanovanje, potem gremo tako ali tako hitro vsi v šolo in službo. Imamo pa ogrevanje samo peč na drva, brez radiatorjev, zato razmišljam v to smer.
vsem hvala.

Vsekakor mora biti inverterska, po podatkih nekoliko močnejša od navedenega volumna.
Montaža v lastni režiji pa le, če je dovolj tehničnega znanja in orodja.
Žal tudi večinoma firme pri ‘domači’ montaži ne priznajo garancije, razen pri modelih, ki so prirejeni za samo-montažo.

Če gre za stanovanje verjetno z eno klimo ni mogoče uspešno ogrevati vseh 80m2 (razvejani prostori itd.) razen če imajo razporeditev prostorov centralni kvadratni prostor hodnik) iz katerega so razporejeni vsi ostali prostori. Za 80m2 bi rekel da potrebujejo 5kW klimo, vendar če je klima na enem koncu stanovanja in sploh ne bo segla drugam pa nima smisla 5kW ker moč tako ne igra vloge v te primeru.

************************************************************************************* SHOP.OVER.NET http://www.shop.over.net NAJBOLJŠI SPLETNI NAKUPI! SLEDITE NAM: http://www.facebook.com/1shopovernet HVALA! igor.i

Odlično sedaj vem zakaj ne morem ogreti vseh prostor z klimo 5kW imamo doma cca 90 kvadratov.
Meni so tole prodali (res da iz podatkov v katalogu da je tole dovolj za 100 kvadratov) da je dovolj samo se nisem nič pozanimal sem samo opravil nakup zaradi ugodne cene iz letaka in obiska trgovine :(.

Pri klimah je za skalkulirat tudi DDV … kadar je račun na fizično osebo, se namreč nakup klime skupaj z montažo bolj izplača, ker je obračunan na to le 9,5% DDV. Zato je pametno najt ponudnika, ki prodaja in montira klime.

New Report

Close