Najdi forum

Pozdravljeni!
Najina situacija je taka. Moj fant je odvisnik, čeprav je bil v komuni ne morem reči, da je ozdravljen. V komuni je bil le 2 meseca, zaradi moje nosečnosti je nato prišel domov, saj pričakujeva čez par dni otroka. Tega si zelo želi in komaj čaka, vendar sama se bojim, da bo droga le prevladala nad njim. Sedaj je že nekaj tednov doma. Obnaša se drugače, razmišlja drugače, vendar v meni je strah. Sploh me je strah kaj bo ko bom v bolnišnici in bo svoboden. Rada bi mu dobila kakšno pomoč, bolj psihične narave in nekaj kar bi ga motiviralo. Hodiva na nekakšna srečanja vendar menim, da so enkrat na teden premalo. Če imate kakšen predlog bi bila zelo vesela, saj ga imam rada, želim mu pomagat in želim si mirnega življenja.
Zavedam pa se tudi, da droga je tako močna in, da je potrebno veliko volje, da jo premagaš. Vse to vem in se zavedam. Iščem pa možne rešitve in pomoči, kjer koli se le da.
Lepo pozdravljeni!
Savi

2 meseca komune je premalo. Zadeval se je najbrž leta, sedaj pa naj bi vedenjski vzorec popravil v 2 mesecih, kar se meni zdi nemogoče. Lahko, da je otrok motivacija, pa vendar če se je hotel spraviti v red, ne bi prišel po 2 mesecih domov.

Lep pozdrav!
Najprej se opravičujem za nekoliko zapozneli odgovor. Vzrok je dopust.
Glede na izkušnje, ki jih imate menim, da ste naredili veliko napako, ker ste sprejeli fanta po nekaj mesecih zdravljenja v komuni domov. Zavedati se morate, da prvotno zasvojenost ni bolezen temveč način življenja. Kako si lahko mislite, da se bo vaš fant spremenil v dveh mesecih. Za spremembe mora človek garati in se stalno samoanalizirati. Pozitivne spremembe ne pridejo same od sebe.
Seveda je v njemu nov navdih, ki naj bi mu ga dal otrok, vendar bo to samo do prvega joka. Zavedati se morate, da je fant vaš porod vzel za izgovor, da mu ni potrebno pogledati resnici v oči. Šele čez nekaj mesecev v programu bi se vaš fant prvič srečal s samim sabo in z vprašanjem smisla in ciljnosti svojega življenja. Veliko napako delate, če boste s tem človekom živeli naprej brez, da bi šel na zdravljenje. Kakšno pomoč in kakšnega partnerja ter očeta lahko pričakujete v človeku za katerega vas je strah, kaj bo, ko vas nekaj dni ne bo doma. Vprašajte se ali vam je res lahko enakovreden partner in zgleden oče vašega otroka. Ali je to le biološki oče vašega otroka, ki je neodgovoren, sebičen in labilen. Razmislite!!!
Nujno je, da se gre vaš fant zdravit v resno komuno, kjer bo skozi leta vaj, odpovedovanja in dela na sebi dosegel tisto, kar bi že moral biti. Vse ostalo so le utvare in utopična razmišljanja. Psihološki pogovori so za narkomana, ki mu ni mar zdravljenje isto kakor za nepismenega knjiga.

Zavod Pelikan - Karitas Celodnevni pripravljalni center Cesta na Polževo 4 1294 Višnja gora TEL.: 051 339 725 E-MAIL: [email protected] SPLET: www.pelikan.karitas.si

Draga Savi.

Zdaj imaš otroka že ob sebi. Upam, da je zdrav in da uživaš v materinski vlogi. Tudi jaz sem mamica, dvema otrokoma. Sta zdrava, brihtna in živahna. To je pravi blagoslov, glede na to, kaj sem vse v življenju prej jemala. Zdaj že dolgo ne jemljem več ničesar, spodaj malo niže lahko preberete moj post, v katerem pozivam ljudi, naj prenehajo z drogo.
Mamice vedno gledamo na svoje otroke drugače kot očetje. Otrok je vendar sad našega telesa, od vsega začetka svojega obstoja je bil z nami in se niti za sekundo ni odmaknil. Zato smo tudi bolj navezane nanj in smo več pripravljene žrtvovati.
Mogoče bom zvenela kruto, ampak tvoj fant je ravnal sebično, ker je tako hitro prišel iz komune, z razlogom da bo ob otroku. Sam v sebi bi moral vedeti, da tak kot je, otroku ne more nič koristiti in da je njegova želja biti ob otroku bolj zaradi njegovega zadovoljstva, kot pa otroku v korist. S tem je še tebe po nepotrebnem obremenil, ko bi se ti lahko v miru posvetila dojenčku, sedaj se boš pa morala poleg tega ukvarjati z resnim bolnikom. Prve mesece ob otroku rabi mati mirno okolje, brez stresov, da se lahko z dojenčkom poveže in zgradi čustveno vez, ki bo trajala vse žvljenje. Če je zraven stabilen oče, na katerega se lahko ženska zanese, še toliko bolje, če ne je pa bolje, da ga ni.

Vsekakor upam, da tvoj fant ni zašel na stara pota. Če pa je, pa bodi pogumna in ga odslovi, ali pa odidi z otrokom, ker si mu dolžna nuditi varno in srečno življenje. In nenazadnje si tudi dolžna sebi nuditi mir. Ne boj se, zmogla boš!

Upam zate, da se je tvoja situacija srečno iztekla. Prosim, oglasi se in povej, kako kaj dojenček!

Hvala vam za pomoč!
Zaradi dojenčka se nisem prej javila. No imam zdravega in prečudovitega fantka, ki me napaja z res polno energijo in mi stalno sveti. Vem, da imate prav glede mojega fanta. Mislim, da bo odšel nazaj v komuno. To bo koristilo vsem, čeprav zaenkrat še ne pristaja na to. Mogoče bo počasi dojel, da je to najboljša rešitev, saj ve, da svojega sinka varujem kot najbolj napadalna levinja svojega mladička.
Bivša hvala ti za tvoj post. Ulila si mi polno moči in volje. In zate sem res vesela, da si zmogla skozi to in da živiš polno življenje in imaš svoje zakladke ob sebi. Mogoče je z njimi lažje.
Še enkrat hvala vsem.
Savi in moj zakladek

No, čestitam ti za rojstvo prekrasnega fantička! Iz tvojega sedanjega pima veje mnogo optimizma in moči. Normalno, saj so ti naši otročički kot sončeca, ki ogrejejo naša srca in nam dajejo moč, da se spopadamo s težavami v življenju. Res je nekako lažje boriti se skupaj z otroci, kot pa sam. Seveda, saj zdaj vemo, da gre za res. Sedaj pa res moramo nekaj doseči v življenju, vsaj da bodo imeli oni, če že mi nismo imeli.
Tako, jaz ti predlagam, da ga prepričaj naj se vrne v komuno, na celoten program. Morda bo težko, ampak poskušaj biti nežna, vztrajna in tudi nepopustljiva. Razloži mu, da se mu zdaj zdi morda nemogoče tri leta biti proč od tebe in od otroka, ampak v bistvu pa tri leta minejo zelo hitro in tam si bo zagotovo tako močno okrepil dušo in telo, da bo kos vsem naporom, ki ga čakajo v borbi z življenjem. Tam si bo dobil tudi potrebne delovne navade, tam jih učijo skromnosti in odrekanju manj pomembnih želja… Naprimer, ko so žejni pijejo vodo, ne pa soka, kokakole… ker je povdarek na tem, da znaš preživeti tudi ob skromnih razmerah in da si z malim zadovoljen in da boš kasneje v življenju raje kupil otroku plenice ali novo majičko kot pa sebi sladoled in kokakolo. Tam tudi kuhajo, skrbijo za red, imajo svoje obveznosti… Baje da hrana ni slaba in da se vsi zredijo in postanejo postavni, mišičasti, punce ponovno vzcvetijo… Vendar so strokovnjaki ugotovili, da je za proces potrebno večletno trdo delo na sebi. Če ga bo tvoj fant enkrat dal skozi, bo prišel nazaj prerojena oseba in se bo lahko v celoti posvetil svojemu sinku in tebi.

Tvojemu sinku želim, da bi zrastel v srečno, zadovoljno osebo, ob srečni in zadovoljni mamici in ob trdni in varni očetovski roki.

Lep pozdrav!
Če boste svojega fanta pripravili na zdravljenje nas lahko pokičete na spodnjo telefonsko številko. Dogovorili se bomo za vstop v komuno o kateri je pisala tudi Bivša.

Zavod Pelikan - Karitas Celodnevni pripravljalni center Cesta na Polževo 4 1294 Višnja gora TEL.: 051 339 725 E-MAIL: [email protected] SPLET: www.pelikan.karitas.si

New Report

Close