RABAC
Jaz že mislim, kam se bomo odpravili na dopust!
Rada bi, da bi šli v Rabac.
Je bila že katera na dopustu v Rabcu?
Kakšna je plaža? Koliko je do mesta?
Kje je sploh Rabac? Na katerem koncu?
Radi bi šli v hotel. Je bil kdo v hotelu v Rabcu?
Skratka kako je tam? Je kaj zabave? Je kaj za sedemletne otroke?
KOLIKO VPRAŠANJ!!!!!!!!!!!!!!!!!
HVALA!
rozica
Rabac je po svoje kar lep. Nahaja se ca. 50 km stran od Pule (proti Reki). Je kar luškan, ampak jaz tja več nebi šla, ker je vedno grozna gneča! Na plaži in v vodi. Malo večji otroci skačejo po vodi in v vodo kot nori, tako da moramo celo odrasli paziti, da ti kdo ne skoči na glavo, kaj šele mali.
Plaža je peščena.
Par štantov je (ne prav veliko)…
Imajo pa celo en miniaturni lunapark (če se temu lahko tako reče), mislim, da samo avtomobilčke…
Nevem, no, ampak jaz tja zihr nebi šla…
Sicer je pa to stvar posameznika!
LP in veliko sreče pri izbiri dopusta!
Ko sem bila še ledih in fraj sva šla tja s fantom – 14 dni (???) Kar dolgočasno – če hočeš malo več od dopusta, se moraš peljat do Pule. Solidna plaža je samo ena (če se ne motim), ostale so bolj skalnate. Kakšne velike ‘ponudbe’ s senco tudi ni. Mi smo bili takrat v Mimosi – nič kaj urejeno, bolj jugo tipa (so ga pa pred cca 2 leti prenovili, tako da bi se bilo za pozanimat pri kakšni agenciji)
Zdravo,
za v Rabac v hudi sezoni res ni za iti – kot so že moje predhodnice napisale. To ti lahko povem, ker imamo v bližini Rabca vikend in v mesto poleti ni za pomoliti nosa. Spomladi in jeseni pa je ful lepo in bolj umirjeno… Odvisno kaj bi rada. Maja in junij je tam lepo, vreme je tudi že ponavadi lepo in ni gužve.
Hotelski del pa je nekako razdeljen na dva dela. Prvi je takoj ob vstopu v Rabac (hoteli Mimoza, Hedera in Narcis, ki bi naj bili pred kratkim renovirani, ampak ne vem, kakšni so), zraven je tudi kamp, tenis igrišča in imitacija lunaparka (ampak samo v sezoni). Drugi del je na drugem koncu Rabca, tam je tudi več hotelov (Lanterna, Castor, Polux, Neptun). Lanterna ima notranji in zunanji bazen, zunanjega ima tudi Castor (ali Polux nisem 100%) in za moje pojme so na lepšem koncu mesta. Bolj v zelenju in tudi proč od raznih čolnov, ki so v vodi pri kampu. Tukaj je plaža skalnata in nasuta s kamenjem, en del pa je namenjen tudi nudistom. Na tem koncu se tudi potapljajo, ker pravijo, da je ful zanimiv podvodni svet. Meni so ti hoteli boljši, ker so tudi na lepši lokaciji in boljši – novejši. Sploh Lanterna. Na teh plažah imaš poleti tudi izposojo pedalinov, za ostalo pa ne vem, ker kot sem ti že napisala, poleti mene ni kaj veliko tam.
V centru Rabca imaš nekaj trgovinic s spominki, restavracije, lokale, 2 slaščičarni, trafike in 2 samopostrežni trgovini ter pekarno. Tržnica je v Labinu (mesto, ki je oddaljeno cca. 10 min vožnje z avtom). Tam dobiš vse – ribe, meso, kruh, zelenjavo…
Za otroško animacijo pa se mi zdi najboljše, da vprašaš v kakšni agenciji, ki imajo organiziran dopust v Rabcu.
Če te še kaj zanima, vprašaj.
pa lep dopust.
Nives
15 let nazaj je bil Rabac zakon, tam smo imeli podedovano hišo, kjer smo vsako leto letovali po en mesec. Voda je bila super, čista, plaže čiste, tudi dogajalo se je za mladino … Tam sem bila nazadnje pred 3 leti in bila zelo razočarana. Če ne bi imela lepih spominov (najstniške vragolije …) in jih obujala, se nebi imela tam ničesar za veseliti.