Rab – kakšne so plaže
Mi smo bili za praznike na Rabu, da smo cekirali, ce bomo sli poleti tja. In smo bili razocarani predvsem na rajsko plazo. Tista mivka nic kaj mikavno ne zgleda.
Smo pa bili v hotelu Padova v Banjolu in tu je plaza hotelska – betonirana, je pa fino, ker je skoz ob morju potka in je v bistvu skoz plaza, vendar je vse betonsko. V Barbatu je ful apartmajev cisto ob morju, potem cestica in potem plaza, vendar bolj v stilu pomola in bolj zabetonirano spet.
V Kamporju plaze nismo od blizu cekirali, ker se nam ze od dalec ni dopadlo. Pjescane uvale pa sploh videli nismo. Samo mesto Rab je pa zelo luskano, imajo tak velik park prereden s potkami in je fajn za sprehode. Mi smo z naso 2,5 letnico kar hodili. So pa potem tam tudi plazice, vendar spet vse zabetonirano z min kolicno kamnov in peska. Tako da mi tja na dopust ne bomo sli.
Ce te se kaj zanima kar vprasaj. Ampak saj ves: sto ljudi sto cudi.
zdravo,
tudi mi smo bili za praznike na Rabu in sicer v apartmaju v Banjolu (nasproti hotela Padova, 50 m od morja).
Barbat poteka podolžno pod glavno cesto in plažice so bolj “privat”, pa pomoli, pa malo betonirano,…
Banjol je sestavljen iz 3 uval: 1 uvala (hotel Padova, nekaj hiš z apartmaji): plaža je betonska. 2 uvala (hiše z apartmaji): plaža je peščena pod sprehajalno stezo, bolj malo sence, v morju je mivka in je postopno padajoča. 3 uvala (kamp Padova III in hiše z apartmaji): tudi peščena plaža z postopno padajočo mivko v morju.
Kampor: manjši kraj, mi smo se do tja sprehajali peš ob morju po urejeni sprehajalni poti, plažica je majhna, nič posebnega, nekaj peska in pomol
Pješčana uvala? – ne vem ali misliš Rajsko plažo? Rajska plaža: kamp, nekaj “nizkorazrednih” hotelov in hiše z apartmaji: plaža mivka, bolj malo sence, zelo zelo postopno padajoča obala.
Moje mnenje: Naša dva (10 m in 3 L) sta uživala v mivki in že zelo segretem obalnem morju. Bila nekajkrat v kampu in vem, da bomo še šli na mivko:)))
LP, L.
ps: z altavisto ali googlom dobiš ogromno informacij o rabu
Dokler nisva imela malega čmrlja, smo bili s kolegi vsako leto na Rabu kraj Palit- to je blizu mesta.
Plaže tam okrog mi niso všeč, ker je podobno našemu Portorožu,
Smo pa imeli čoln in našli res rajsko plažo: droben pesek na plaži, borov gozdiček zadaj, tako da smo bili lahko v senci ali na soncu. Na morskem dnu mivka, morje kot na razglednici kakih Havajev :-).
Plažo smo imeli samo zase, ker so taki majhni zalivčki in v vsakega se je zasidral en čoln.
Letos bom zelo pogrešala tisti plažo, ker z malim ne bomo šli tja, ko bo malo večji pa sigurno!
Lep pozdrav
Ja mi smo bili lani v Kamporju. Hodili smo na plažo z mivko ampak ne takšno kot je na “Rajski plaži”. Mivka je bila zbita, trda in hkrati ravno dovolj sipka za igro. Kampor je zelo razvlečen kraj, kar pomeni več plaž. Mi smo bili bolj na koncu (hošne št. okrog 300). Morje pa plitvo, torej idealno za otroke in ne zate, ker se naveličaš hoje, če želiš zaplavati.
Skratka bili smo zadovoljni.
En dan dopusta smo nameravali preživeti na Rajski plaži, vendar smo bili tako razočarani, da smo se po dveh urah vrnili na “našo RAJSKO PLAŽO”.
Kolikor smo uspeli raziskati otok-plaže smo videli, da je tu najbolj idealno za otroke. Super je bilo.
Kampor je zelo razvlečen kraj-pelješ se in pelješ z avtom in ga ni konec. Primerne in urejene plaže so na koncu mesta (glej hišno številko, od 300 dalje je OK). No mi smo imeli 293 in smo hodili kake 500-600 metrov do plaže, kar je relativno malo. No hiše od cca. 300 naprej pa so na plaži. Ne vem mogoče je kaka plaža tudi že prej ampak videti je ni bilo.
Tu kjerv smo bili mi ni nek zabaviščni kraj s smučanjem na vodi, pa igralil toboganom… ampak fajn mirana plaža, kar nam je ustrezalo. Predvsem mivka je fajn, ker ni tista, ki ti gre v vsak kotiček…..
Nam so rekli, ko smo rezervirali, da je do plaže 150m, ker se je izkazalo kot resnično le po zračni liniji…..
No, pa sem malo boljse volje…
Rezervirala sem preko neta, pa me je bilo posteno strah v kaj bi zabredli…zelimo pa si bolj mira, kot pa razgrajanja in zdaj mislim, da smo na pravem kraju:)
Hisa je baje 100 m od morja in ima stevilko ze kar proti 400- baje je nekje nad agencijo in tam, kjer izposojajo colne. Poznas morda kaj ta konec?
Na plazi pa je verjetno se toliko mivke ostalo, da se bo dalo narediti kaksno poticko?:)
Imas mogoce tudi kaksno fotko na netu, kjer bi se dalo kaj vec videti, ker so kar skopi s slikami?
Hvala,
lep pozdrav,
M.