Najdi forum

Pozdravljeni!

Stara sem 26 let in že deset let me vodijo kot revmatičnega bolnika. Do lani mi niso mogli nikakor potrditi ali imam revmatoidni artritis ali ne. Lani so mi po hujšem poslabšanju diagnozo potrdili (z ANA testi). Eden izmed komolcev je že omejeno gibljiv, tudi zapestja so precej zadebeljena. Trenutno sem na terapiji z Metotrexatom in Sulfasalazinom, ki pa mi ne pomaga. V zadnjem mesecu so se pojavile obupne bolečine, in sicer v vseh sklepih (zapestja, komolci, rame, vrat, kolena, gležnji … izjema so zgolj kolki). Zanimivo pa je, da mi sklepi sploh ne otekajo, niti nimam rdečine. Bolečina ni kljuvajoča, ampak imam probleme pri gibanju. Ko mirujem, bolečin ni. Zdi se, kot da bi me bolele mišice in ne sami sklepi. Torej – ali so te bolečine sploh značilne za RA? Ali pa je možno, da imam kakšno drugo bolezen? Protibolečinske tablete mi ne pomagajo. Na pregled pri revmatologu pa moram čakati še precej časa …

Za vaš odgovor se vam iskreno zahvaljujem, M.

Simptomi, ki jih omenjate so zelo tipični za začetno fazo RA, ne izključujem pa tudi kakšnega drugega obolenja gibalnega sistema.
Glede na neuspešnost zdravljenja z antirevmatskimi zdravili bi priporočal pregled v naši ordinaciji, saj se da uspešno pomagati pri zmanjševanju bolečin, tudi povzročenih z artritisom, samega RA pa seveda ne moremo na ta način pozdraviti.

Lep pozdrav,

New Report

Close