Quinckejev edem
Kolikor jaz vem (pa nisem zdravnik) edem Quincke ni kot tipična bolezen ampak bolj kot simptom. Mislim, da se mu reče tudi angioedem. Obstaja hereditarna oblika, ki se jo da stestirat s krvnimi testi. To ti naredi alergolog (ti da napotnico za polikliniko). Tovrsten edem lahko nastane pri alergičnih reakcijah – predvsem pri hujših. Če pride do edema na npr. rokah, ustnicah ali na očesu (kot sem ga mela jaz pri alergiji na gel proti aknam) to ni še nič hudega. Problem je, če ti začnejo zatekati notranji organi in maš edem na pljučah (kot sem ga mela poleg urtikarije pri alergiji na Ospen) ali na grlu (ki se mi non stop ponavlja pa po enem letu še ne vem zakaj). Mislim, da se simptomatsko ne zdravi le z antihistaminiki ampak predvsem s kortikosteroidi kot je npr. Medrlol. Slednja zdravila majo veliko hujših stranskih učinkov seveda ob dolgotrajni uporabi. Če pride do anafilaktičnega šoka pa ti seveda dajejo še adrenalin.
Upam, da sem ti vsaj malo pomagala in predvsem upam, da ti nisem kaj narobe napisala. Preveri na internetu ali pa vprašaj zdravnico. Ziher pa vem, da je to potencialno zelo nevarna stvar, če se pojavi na napačnem mestu in moraš nujno takoj k zdravniku.
A-ja!
sama alergija na hrano ni 100% dedna, je pa dedna nagnjenost k alergijam – jaz sem tudi atopik a nimam alergij na hreno (mam pa na druge stvari). Z vidika uradne medicine mislim, da se pri odraslih ljudeh ne da pozdraviti, lahko pa jakost simptomov variira (odvisno od psihičnega stanja, stanja imunskega sistema…)
Alergije naj bi se lahko zdravile z naslednjimi alternativnimi tehnikami:
– homeopatija
– bioresonanca
– v Ljubljani je od letos dalje odprta ambulanta dr. Wohlmanna, ki je specializirana le za zdravljenje alergij, bolečin v hrbtenici in menda še migrene (bazira na neboleči akupunkturi mislim da z laserjem), ta terapija je precej draga a naj bi bila najbolj uspešna
Jaz hodim že skoraj leto dni na bioresonanco a ni nič boljše. Problem je, ker mam tako bolezen, da mam alergijske simptome a je v resnici avtoimuna bolezen (kronična urtikarija). Zelo mučna stvar. Tud v tem trenutku precej trpim, a pač moraš potrpeti. Večinoma traja celo življenje.
Če si alergična na kakšno hrano (potrjeno) se je v vsakem primeru zelo zelo izogibaj. Tudi, če nimaš hujše alergične reakcije pa lahko, da jo boš kdaj mela, ko boš v malo slabšem stanju. Z izogibanjem elergenov lahko popolnoma normalno živiš, kot milijone ljudi na svetu, ki so tudi alergiki.
Lep pozdrav in obilico zdravja!!!