qlaira
da
Pozdravljeni,
skoraj 14 dni nazaj sem bila na pregledu in dobila “antibiotik” Dalacin, ki sem ga takoj (do menstr.) upobabljala. Ker jem KT Qlaira, se tukaj na vas obračam z vprašanjem ali Dalacin zmanjša delovanje KT Qlaira? In če sem nekaj dni po menstruaciji in jemanju antib. imela nezaščiten spolni odnos, nato pa 5 dni za tem pozabila vzeti 1 tabletko (in takoj vzela dve: 7. in 8. tabletko v zavojčku), kolikšna je možnost zanositve? Sem v zelo neugodni situaciji in bi vas lepo prosila za odgovor.
Hvala!
Dalacin ne vpliva na učinek KT. Kar zadeva pozabljeno KT, to nima večje teže, če ste jih pred pozabljeno KT redno jemati vsaj 7 dni zapored. Sicer pa vas “rešuje” še dejstvo, da spermiji v rodilih lahko preživijo največ 5 dni, ob pozabljeni KT pa se proces ovuliranja lahko šele sproži in se ovulacija zgodi vsaj 6 do 8 dni kasneje, zato konkretna situacija ne bi smela povzročiti nosečnosti.
res je, ni razlogov za skrbi, bi pa vsaj 7 dni po pozabljeni KT ob morebitnih spolnih odnosih priporočal še mehansko zaščito.
Lep pozdrav
Po treh mesecih sem zopet začela z jemanjem tabletk Qlaira. Prvo tabletko sem vzela ko sem dobila menstruacijo okoli 6h zvečer. Zanima me, če lahko jemanje tablet prestavim na jutro saj mi tako bolj ustreza (kljub temu, da ne mine 24 ur). Kako je to povezano z učinkovitostjo tablet?
Hvala za odgovor
Spoštovani,
jemanje KT zvečer se je bolje obneslo zaradi tega, ker je nekaterim uporabnicam nekaj ur po zaužitju malce slabo. Če v tem času spimo, tega ne občutimo ali pa vsaj bolje prenesemo. Če vam jutranja ura bolj ustreza za jemanje KT pa s tem ni problema. Predlagam pa, da to naredite po 7. zaužiti tabletki, ker je takrat sistem manj občutljiv na zakasnitve v jemanju. Še bolje bi bilo, če jemanje prestavite v času placebo tabletk na koncu ciklusa.
ne, nobeno sredstvo za lokalno uporabo v nožnici ne vpliva na delovanje KT.
Spoštovani,
imam vprašanje podobno tistemu, ki ste ga v tej temi odgovorili kakšno leto nazaj, a situacija ni čisto enaka. Sama že slabi dve leti jemljem Qlaira. Spolna odnosa sem imela 4. in 6. dan jemanja tabletk trenutne tablice.
V ponedeljek zvečer oziroma 8. dan sem pozabila vzeti tabletko, kar sem ugotovila 24 ur kasneje (9. dan, včeraj zvečer). Vzela sem eno tabletko na običajen način, danes zjutraj pa še tisto manjkajočo, po nasvetu medicinske sestre. Svetovala mi je tudi, da vzamem tabletko normalno tudi zvečer ter še dodatno jutri zjutraj. Skrbi me, ker je ob prvem klicu sicer zelo prijazna gospa uporabila besedo “ne vem” kaj storiti ter “mogoče lahko” vzamem tabletke po gornjem nasvetu, prav tako pa nisem imel občutka, da je ločila med prvimi 9 dnevi ter ostalimi (glede na napotke in navodila za te tabletke).
Ali je to, da sem po zamujeni tabletki vzela 2 v razmiku 12 ur in da nameravam to še dvakrat narediti ustrezno ukrepanje? Skrbi me, da imam ravno še čas, da hitro popravim morebitno napačno ravnanje, saj si ne želim zanositi. S svojim zdravnikom sicer še dva tedna ne bom mogla govoriti, v času klicev danes zjutraj pa žal na svetovanju ni bilo na voljo nobenega zdravnika.
S pozdravi!
Spoštovani,
glede na to, da ste zaporedoma brez vrzeli vzeli vsaj 7 tabletk in pozabili šele 8. vas rešuje, saj je zdaj potrebno najmanj 7 dni odsotnega jemanja, da bi se aktivirala ovulacija. nadomeščanje pozabljenih tabletk bo torej povsem dovolj, potem pa nadaljujte kot da se ni nič zgodilo.
Spoštovani,
pred pribiližno dvema letoma sem vas spraševala o alternativi za Diane 35 (zaradi slabega libida, napihnjenosti trebuha…). Ko sem po zadnji nosečnosti jemala Diane toliko časa, da se mi je koža zopet povsem normalizirala, sem prosila svojo ginekologinjo za alternativo, ki ne bi imela omenjenih stranskih učinkov. Predpisala mi je Yaz. Po treh mesecih uporabe, se koža po celem telesu (obraz, hrbet, roke) zopet slabša.
Zanima me, ali je še zmeraj aktualen vaš nasvet glede alternative, in sicer Minulet, Harmonet, Logest, Femoden, Lyndinette 20 ali Lyndinette 30? Yaz mi namreč nikakor ne zadostujejo (primarno jih namreč jemljev predvsem zaradi aknaste kože).
Hvala za odgovor in lep pozdrav,
Jazzy
Spoštovani,
po prijaznosti do kože je sicer Diane najboljši, vendar se mi zdi, da je na drugem mestu za njim že gestoden, ki je v teh naštetih tabletkah, čeprav je res, da je ta učinek pol manjši. Velja torej poskusiti in če ne bi delovalo, bo treba poseči po drugih, dematoloških sredstvih, npr. po androcurju, ki pa ni kontraceptiv.
mislim, da je vseeno, glavno da vsebujejo gestoden za progestagen.
Pozdravljeni, sem 26-letna mamica, ki ima že 4 leta staro punčko. Pred zanositvijo in po njej sem jemala Diane 35 in nisem imela nobenih slabih izkušenj s temi tabletkami. Tabletke sem začela jemati pri 15 letih, zaradi močnih menstruacij, ki so posledično vodile do anemij in grozno bolečih krčev ob menstruaciji. Zaradi umika Diane 35 iz tržišča, bi sedaj morala zamenjati tabletke. Kaj mi priporočate?
spoštovani,
nisem še slišal, da bi Diane-35 umikali s tržišča tudi pri nas. S tržišča so jih umaknili kolikor vem le Francozi. Če bi se to pri nas res zgodilo, pa lahko uporabljate druge iz 3. ali 4. generacije kontracptivov, npr. Femoden ali Logest oziroma Yasminelle, Yarino ali Yaz. Tudi Qlaira bi morda bila primerna, le da je to sekvenčna tabletka, ki skozi ciklus spreminja svojo sestavo in zato ni primerna za druge morebitne situacije, razen za kontracepcijo – npr. za premikanje ciklusa ipd.
Pozdravljeni!
Tabletke Qlaria jemljem že 3 leta. Že približno pol leta opažam da imam nenavadno trde prsi(ob straneh pri pazduhah) kot bi bile zatečene, za nekaj časa je bila zatečena tudi bezgavka pod pazduho. opazila sem tudi nenaden upad libida, in veliko se potim, s čimer nisem imela nikoli problemov. Zanima me, če lahko za približno za 2 meseca preneham z jemanjem tabletk, in potem na prvi dan menstruacija začnem z novim zavojčkom?
Hvala za odgovor.
Spoštovani,
KT Qlaira seveda lahko nehate uporabljati za 2 meseca, če menite, da bi lahko bilo to krivo za upad libida (Dejansko lahko KT res negativno vplivajo na libido, je pa malce nenavadno, da bi se to zgodilo tako nenadoma in šele po 3 letih), začnete pa z njimi ponovno raje na 3. ali 4. dan ciklusa, ker se sicer krvavitev, ki začne z M neredko vleče skozi ves prvi ciklus.