Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom pvc ali leseno strešno okno

pvc ali leseno strešno okno

Pozdravljeni,

renoviramo podstrešno kopalnico. Z možem se odločava med PVC (kovinoplastika Lož) in lesenim (Velux) strešnim oknom. Ali ima kdo izkušnje s PVC oknom?

Lep pozdrav!

Alenka

kakšen odgovor se pričakuje? mi smo zadovoljni? a potem boste šli kar kupit?

PVC okna so razmeroma nova. Vprašanje je, kakšna bodo čez 20 let.
Lesena okna je potrebno redno vzdrževat (barvat). Če vam to ni problem, vzemite lesena. Jaz bi se odločila za PVC, če tudi bi vedela, da ga bom čez 10 let morala zamenjat, ker ni strašno velik strošek.

ste že kdaj barvali okno? traja 15 minut, če ne rabiš brusit.

johnny, verjetno misliš samo pripravo na barvanje. Kaj pa čiščenje?

Pobarvala sem že kar nekaj oken in če hočeš vsaj približno lepo narediti, 15 minut ni dovolj. Sicer pa so okna tudi različnih velikosti in kar izstreliti, da rabiš 15 minut, je smešno.

Velux pa mir.

Če pa misliš, da ničesar ni treba vzdrževati, pa se motiš.

Če kupiš Velux leseno, prevlečeno s PVC, ubiješ obe muhi na en mah:) Ravno tako kot ti delam mansardno kopalnico in sem izbrala tako okno. Lepše bo pasalo v kopalnico, ker je belo, pa tudi zaradi vlage se bo bolje obneslo.

Z lesenimi okni, sicer ne Veluxovimi, imam zelo slabe izkušnje. Kljub vzdrževanju smo jih morali po desetih letih zamenjat. Enostavno je segnilo. Prijatelj pa tudi menja leseno Veluxovo okno za PVC.

Popravljam napako. Veluks leseno okno je plastificirano s polivretanom in ne s PVC.
Imam lesena 10 let, pa je vse ok. Kolegica jih ima 25 let, pa vse ok. Glede plastičnih ti ne morem svetovati, nimam izkušenj.
Jaz sem kupila tisti Velux in sem glede na izkušnje skoraj prepričana, da mi ne bo žal.

veluxova okna so od zunaj zaščitena z aluminijem, tako da jih ne rabiš od zunaj barvati, pa še les je impregniran. od znotraj pa spet ni potrebe, razen, če jih hočeš le osvežiti.

New Report

Close