Najdi forum

PVC ali lesena okna

Hojla!

Lepo bi vas prosila za mnenja glede oken. Jaz bi PVC, ker se mi jih ne da barvat in jih je lažje čistit, mož pa prisega na les. Kako je z barvo pri PVC? Baje postane bela rumenkasta. Se komu povešajo? Velikost je 120×140 cm.

Hvala!

govoriš o barvanju kot o nekem velikem projektu, za katerega moraš vzeti enkrat na leto 2 tedna dopusta. pvc okna za moj okus popolnoma pokvarijo izged hiše (če so še vhodna vrata iz pvc, je kombinacija popolna), ne razumem, zakaj so tako popularne. jaz držim s tvojim možem. imaš prav, bel pvc z leti pobledi. če se vam ne ljubi barvati, vzemite kombinacijo ALU/les.

Mi smo se odločili za PVC prav zaradi vzdrževanja. Imamo tudi polkna in namesto barvanja si za ta denar in čas privoščimo kaj lepega. Kar pa se izgleda tiče je tako, da si je naša okna ogledoval en gozdar v penziji, ki je tudi ljubiteljski mizar in dokler ni pogledal zelo od blizu sploh ni ugotovil, da so PVC. So pa naši prijatelji nabavili lesena prav iz razloga videza. Kupili so kvalitetna okna s kvalitetnimi premazi in veste kaj, izgledajo kot bi bila PVC. Če pa kupiš nekaj kar je “le na pol” zaščiteno in je videz lesa očiten, potem pa to res lahko barvate vsaki 2 leti. Jaz sem definitivno za PVC.

Hojla Tinoča, kak si kaj? Boste nadaljevali z zidavo, super. Mi smo “že” kakšen mesec preseljeni v podstreho.
Glede oken pa , midva sva dala kar plastiko in je kar uredu zaenkrat, razen to ,ker ni bilo takoj po zidarskih delih spucano, sva naknadno spucale( zihr veš kdo) so nastale rane na plastiki in se že nabira umazanija( cesta) katero ni moč spucat. Prej ( spodaj) smo imeli lesena okna in polkna , pa sem jih tudi barvala,pa ni to to.

lp lumpa

Na bela plastična okna serjejo muhe kot nore. Pozna se tudi takoj vsa svinjarija iz zraka. Če imate v bližini kakšno tovarno, ki kaj meče v luft….

Ko sva midva izbirala okna, so nama v Stabilu (vodilni in prvi v svetu plastičnih oken – vsaj tako se hvalijo) povedali, da se plastična v imitaciji lesa (prelepijo s folijo) ne obnesejo najbolje in ne priporočajo več.

Še toliko komor pri plastiki težko nadomesti izolativne sposobnosti lesa. Po tehtnem premisleku sva se odločila za lesena z dvama aluminijastima odkapnikoma. Najbolj izpostavljen del je oblečen v aluminij, pa ne celo okno. Če RAL barve kakšni fasaderji ne opraskajo, mora držat vsaj deset let tudi na južni strani stavbe. Severna pa sploh ni problem. Pa še na jugu poleti sonce zaradi nadstrreška ne bo sijalo gor na vsa balkonska in panoramska vrata, tako da nama ostaneta samo dva okna za bolj redno vzdrževanje. To pa ni problem.

New Report

Close