PUSTI SO DNEVI
SVOJI STARI MAMI SE VELIKOKRAT POVEDALA DA SI ENOSTAVNO NE PREDSTAVLJAM KAKŠNO BO ŽIVLJENJE BREZ NJE. BILA JE ENKRATNA ŽENSKA, VSE OTROŠKE PESMICE ME JE NAUČILA PRAV ONA, TEŽAVAM VEDNO PRISLUHNILA, PESTOVALA MOJA OTROKA IN SE VEDNO NEPRIČAKOVANO POJAVILA NA MOJIH VRATIH S ČOKOLADO ALI SAMO Z JABOLKO V SVOJI KOŠARI. VELIKO SPREHODOV Z OTROCI SEM KONČALA POD NJENIM OKNOM, SAMO TAKO NA MINUTKO DA JO VIDIMO KAJ POČNE,DA MALO POKLEPETAMO IN ODHITIMO NAPREJ. TAKO NEIZMERNO JO IMAM ŠE VEDNO RADA IN KLJUB TEMU DA JE DOČAKALA LEPO STAROST IN ŠE SVOJ ZADNJI DAN PREŽIVELA PRI FRIZERJU, SAJ SE ODPRAVLJALA NA NEKO FEŠTO – VEDNO JE BILA V ELEMENTU, SE S KOLESOM PRIPELJALA DOMOV IN POTEM BUM – NAENKRAT JE VEČ NI, VSE JE TAKO PRAZNO, OKO MI VEDNO UHAJA NA NJENO OKNO, A ŽAL JE NE UZRE. MINILO JE ŽE 5 MESECEV, MENI PA SE VSAKIČ KO POMISLIM NANJO SOLZE ULIJEJO PO OBRAZU, VSAK SONČNI DAN JO POGREŠAM TAM NEKJE NA KOLESU, PONOČI PA ME V SANJAH TOLAŽI NAJ VENDAR NE JOKAM, JAZ PA JO SAMO KLIČEM NAZAJ, SAMO DA JI POVEM KAKO ZELO JO IMAM RADA IN KAKO ZELO JO POGREŠAM…….
Draga Tinkara.
Vidim, da ti ni še nihče odgovoril, torej ti bom jaz prva. Vedi, da te popolnoma razumem, saj imam jaz podobno babico, le da je še zmeraj živa in da živi precej daleč od mene. A ljudi, ki nas imajo radi in katere imamo radi, težko izpustimo iz življenj, pa četudi vemo, da je to neizbežno in da so “dočakali lepa leta”. Želim ti veliko uspeha in sreče na nadaljni življenski poti.
Sanja
Tinkara tudi jaz sočustvujem s teboj in te razumem. Bolečina bo odšla, a brazgotine bodo ostale…. Tvoja babica ve, da jo imaš rada in verjamem, da te vidi kako trpiš. Zato vsakič, ko te oblivajo solze poglej v nebo, zberi moč, se nasmehni in ji zašepetaj, da jo imaš rada.
Pogum in moč ti želim.
Jana