Puscavski skakac
Jas sem imela 2 puščavska skakača ki sta dobila 8 mladičev ……
v glavnem grizejo če se počutijo ogroženo …..
pusti ga naj se navadi na nov prostor in na nove osebe
čez čas ga boš lahko imela povsod in ko se te bo navado bo mogoče že sam priš k tebi ko bo vido da si odprla kletko
moji so že
kletko grizejo zato ker si menda brusijo zobe mojim sem dajala lesene palčke da niso več grizli kletke
če je okoli njega veliko ljudi ki jih ne pozna pa normalno da se brani … grize proba pobegnit …….
Lep pozdrav. Videla sem vaš oglas da si želite imeti skakače. Imam jih precej. Zdej lahko izbirate starost, spol in barvo.
Imamo madiče skotene:
31.7. (podoben pandi) SAMEC
24.9. (en siv in in podoben pandi) OBA SAMCA
24. 10. (6 mladičev) Belo siv z belo piko na čelu, 2 podobna pandi, 2 oranžna (en ima belo liso na čelu), črn… SPOL ŠE NI ZNAN
6.12. (5 mladičev) – so še premajhni za oddajo (še pijejo materino mleko)
Za enkrat se cena enega skakača vrti okoli 5 eu. Lahko tudi sami poveste, za koliko ste jih pripravljeni vzeti.
Sama nega teh skakačev ni posebna. Važno da imajo enkrat na teden ali na 2 tedna svežo slamo (lahko tudi žagovino, vendar ne smrekove zaradi smole).
Svežo zelenjavo lahko dajate enkrat na 3 dni (vsak dan raje ne). Jejo pa vso suho hrano za glodalce (od hrčkov, morskih prašičkov, zajčkov…) -se pravi hrana ki je namenjena tem živalcam. Najraje imajo kartonaste zvitke (od wc papirja ali razne škatle brez plastike)
Vode ne pijejo dosti, je pa dobro da jo imajo.
Njihov blato je suho in ne smrdi. Zaradi malo pitja vode tudi malo lulajo. Urin čisto malo smrdi.
Živalce so bolj nočne. Tako da lahko tudi ponoči kdaj skačejo. Navajeni so rok, ne grizejo. So zelo prijazne. Imam tudi sina ki bo star 2 leti in zna biti malo neroden do njih, vendar živalce se ne pritožujejo. Tako da so res nežne in prijazne.
Če vas še kaj zanima me lahko kontaktirate na ta e-mail ali pa pokličete na 040 293 567.
Doma imamo kar nekaj skakačev. Kupili smo samičko, ki pa je prinesla s sabo naraščaj, kar nam v trgovini niso povedali. No, sedaj smo jih ločili, da se ne parijo mladiči z mamo in sestrami. Se pa lepo vidi katero so samčki 🙂
Vsi pa so razvajenci, ki takoj pridrvijo, kakor te vidijo v bližini, na roko bi hoteli vsi hkrati. Pravi cartki, niso pa kot muce, ampak svobodni – ne ležijo, ampak so v gibanju, malo božanja, potem pa dirjanje naprej.
Me pa zanima – trenutno so še zunaj, kam pa jih naj damo notri pa…. Te velike kletke nimam kam postaviti. Kolikor vem, naj nebi bili zunaj, na hladnem, ampak…. Se privadijo ali jih moramo seliti v hišo?
Združevanje skakačev iz različnih legel je samo za strokovnjake in gojitelje. Skakač pa sam ne bo depresiven samo zato, ker je sam v stanovanju. Z živaljo se je potrebno ukvarjati, in skakači so zelo inteligentne živali (podgane), ki se hitro učijo trikcev. Je pa potrebno vedeti, kako se to dela in biti zelo nežen in potrpežljiv z njimi. Z brskalnikom poiščite več tem tukaj in pod mojim nickom pasja prehrana je kar nekaj dolgih psotov na to temo napisanih.