Purpen
Dragi Moji.Prigoda izpred petih dni.Mine tri ura in jaz veselo prijadram iz sluzbe.Doma zagledam , Oh, groza !!!, mojega sestletnega sina in mojega petnajstletnega polbrata, kako cistita purpeno iz svojih teles.Katastrofa.Pa sem imela od cistil pri roki samo aceton oz. gobico v skatlici, prepojeno z acetonom.Ne vem od kod mi ta namig!!!, ampak pograbila sem gobico in verjeli ali ne, ocistila sem ta malega, ki mu je purpen ze zacel povzrocati po kozi rdece madeze.Pol brat se je ocistil z nitro razredcilom, ker acetona ni bilo zadosti za oba.Smrdeli smo kot cel hudic, ampak ocistili pa smo vse.Naj za konec povem, kaj se jima je sploh zgodilo.Pol brat je kot raziskovalni duh preluknjal purpeno in pritisk, ki je zacel izhajati jima je nasibal celo po kozi.Sreca v nesreci je bila ta, da nobeden ni dobil pene po oceh in da sem jaz relativno hitro po nezgodi prisla domov.Drugace bi bil razplet bolj ubog.Upam, da sem vam dala kaksen namig, kako pocistiti purpen, pa upam, da se to ne bo zgodilo nukomur od vas
pa LP Mojca
Sam sem danes delal na nekem objektu in sem ponesreči ruknil pločevinko purpena na tla, pločevinka počila in ker sem bil v kratkih hlača sem imel noge polne purpena. Treba je samo počakati da se posuši brez da bi ga razmazali ali razpacali. nato samo potegneš dol iz kože in to je to. Res da sem izgubil kar nekaj dalk na nogi ampak je najhitrejša in najučinkovitejša medtoda.