Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost puregon

puregon

Pozdravljene,

sem v dolgem postopku: suprefact + puregon. Danes sem dobila puregon za naslednjih 9 dni in to kar 250 ml. Ima še katera takšno dozo? In pa, koliko ampulc ste dobile za domov, jaz dve, pa se mi zdi nekam malo. Vidim pa, da na puregon reagirate zelo različno, je katera z njim prišla do pluska?

lp, zoja77

Oj zoja 77-jaz sem tudi v dolgem p. sup.+Puregon, vendar sem komaj 4.dni na suprafaktu.
4.feb. imam 1 UZ , kjer naj bi dobila še Puregon-moja doza 300 ml-če ti kaj pomaga.
Srečno

Ma, so me sestre prestrašile, ker so rekle, da ne dajejo več kot 200 in se pri tem zelo čudile ter šle celo k zdravniku preverjat. Sem pa kasneje malo po tujih forumih pobrskala in ugotovila, da nekatere dobijo tudi po 450 i.u. No in v vsej tej zmedi so mi dale le dve ampulce po 900 i.u za devet dni, tako da se bom ta teden še enkrat morala oglasiti v kliniki.
Včeraj sem si dala prvič puregon in zaenkrat ni nobenih stranskih učinkov. To je moj drugi postopek, prvi je bil kratek, z Menopurjem in sem pridelala samo tri folikle, tri celice, toda do transferja ni prišlo. Upam, da bo tokrat bolje.

lp, zoja77

zoja77, pri Puregonu je tako, da piše na ampuli 900, dejansko pa je notri 1000, tako da imaš eno ampulo za 4 dni in so ti sestre dale dovolj za 8 dni, če si dobila 2 ampuli, 9. dan imaš pa UZ, tako da je vse v redu in ti ni treba hodit na kliniko.

Hm, UZ imam 10. dan, tako, da mi ga za en dan vseeno zmanjka.

Potem pa pokliči sestre in se pozanimaj, zakaj je prišlo do tega.

Tisti dan ko greš na UZ ne vzameš nič. Če boš mogla še kakšno dozo vzet jo boš potem taisti dan dobila .

jaz sem imela v treh postotpkih menopur v četrtem pa so mi spremenili terapijo in mi dali puregon, v tem postopku sem po 6 letih boja končno nalulala en velik plusek, malo pikico pa pričakujemo čez dobre 4 tedne :-))))

srečno!!!!!!!!!!

zdravo, tudi jaz sem včeraj začela s puregono 150 enot + diphereline. To je moj drugi IVF. Kar berem od puregona je zelo dober in si seveda obetam +. me pa danes že cel dan boli glava, kar je baje tudi kar pogost stranski učinek…

srečno vsem in javite se še…

ps. Zoja: zdravila ti v nobenem primeru ne sme zmanjkati in ga moreš do stopke jemati neprekinjeno, tudi če imaš UZ. pokliči na kliniko in všprašaj; nujno!

Larinko

Sem kar tja šla in so mi ga brez problema dali. 🙂 Jutri imam že punkcijo. Upam, da bodo vsi folikli polni in da se bodo jajčeca oplodila.

Glede stranskih učinkov puregona: tudi mene je ene dva dni bolela glava.

lp, zoja

ojla,

tudi jaz imam dolg ivf suprefact+puregon, v sredo imam UZ, pa bomo videli kaj se dogaja 🙂

lpP

zdravo. mene pa zanima če ima katera podobno izkušnjo,… po dveh dozah puregona 150 enot, me danes že bolijo-špikajo- jajčniki…a ni to malo prezgodaj, ali je doza prevelika???

hvala, L.

hojla larinko11,

mene tudi v jajčnikih špika. So me začeli včeraj na 7.dan puregona, tudi nimam pojma a je to v redu ali ne ?…..
kaj pravite druge ?

lpp

ja 7. dan je normalno, saj se bliža ovulacija. kaj pa pravi tvoj UZ. jaz ga imam 1. v sredo. meni je čudno, da ME ŽE 2.DAN tako špika…kolk pa imaš dozo?

jaz imam prvi UZ tudi šele v sredo9. 2., imam 200 enot . tut na te doze se ne spoznam, kako jih odmerjajo , koliko kateri ?

ja jaz imam 150 enot puregona…ti? 200? a ga imaš prvič? kolk si pa stara? jaz 35. pa glava me tudi skoz boli, a tebe tudi?

oj, ne glava me ne boli, imam 200 enot puregona, v postopku sem prvič in sem stara 36 🙂

Larinko, Petrap

Jaz sem v dolgem postopku Suprafakt+Puregon-jajčniki so me takoj drugi dan po Puregonu začeli špikati-ta levi jajčnik je prav podivjal, saj me je kar močno bolel-danes je že bolje-se je mal umirilo vse skupaj.
Na splošno pa so moji stranski učinki to, da mam glavo čudno-mal me boli,oči mam čist zlimane cel dan, pa podočnjake-kot da bi ravnokar vstala …. zmatrana sem bolj, pa kar spala bi…sem že na kratkem postopku z Puregonom imela iste učinke…bomo že potrpele a ne?
Moja doza pa je 200enot
Srečno

pozdravljene,
jaz sem danes 5 dan, pa moram povedati, da se zelooo slabo počutim, neznansko me boli glava, tudi jaz sem utrujena, dopoldan sem se kar tresla in bilo mi je zelo slabo, za bruhat..ne vem kaj to pomeni, še manj pa, če naj jutri g. to povem, ker se bojim, da se ne bo kaj premislil..??? kaj menite ve?

hvala, L.

Hej:-)

Jaz še nisem začela z drugim postopkom pa vseeno….V prvem sem imela puregon, pa me je tudi glava bolela-ves čas špikanja in še kak teden po tem, ko sem prenehala. Pa me drugače skoraj nikoli ne boli. Počutila sem se drugače vredu (če odštejem glavobol, sem bila kljub temu dobre volje:-)), ko pa sem se pogleda v ogledalo, pa sem bila ko en pitbul (podočnjaki kot mlinski kamni:-)).

Punce, tud če zgledate kot bi imela mačka…samo, da bi bil nakoncu + 🙂

Držite se, jaz navijam za vse 🙂

New Report

Close