Punkcija + prenos zarodka
Itak da po plusu vse pozabiš – sej bomo enkrat mogle tud rodit, to pa tud ne mine brez bolečin :-).
Drugač pa meni punkcija ni bila tako boleča, bolj je bolelo po njej – pri meni je blo kot močno boleča menstruacija.
Drugače pa HSG-ja nisem imela…sem mela pa vnetje po SS in tisto je blo pa res boleče. Sem se čist tresla in mela tako šibke noge, da sem se komaj oblekla, da so me peljali na urgenco. Ko te v maternici tako boli, da te bolijo še stegna, pol je pa res hudo…punkcija je bla pri meni proti temu mala malca. Sem pa pred njo vzela en nalgesin, pa še po njej enega. Pol pa, ker je bla nedelja sva se mal “pocartkala” na kavču. Med punkcijo sem pa sam čutila, ko te z iglo špikne – se lahko pripraviš, ker pove in gledaš na ekranu.
Ni sile, kar pogumno.
Jaz imam zamašene jajcevode in sem imela na HSGju grozne bolečine. Potem sem v postopku imela čez 50 foliklov in sem imela tudi delno punkcijo. Prvi dan ni punkcija nič bolela – pač neprijeten občutek, čutila sem kadar je predrl folikel. Drugi dan so mi punktirali drugi jajčnik – groza – takšne bolečine nisem čutila še nikoli. 🙁 Vzrok je to, da imam maternico pred jajčnikom in so mi jo vsakič predrli. 🙁 Skratka, punkcija ne boli oz. boli, vendar se da zdržat, razen če ni kakšnega takšnega vzroka.
Nožnico ti razširi z neko zadevo, kot pri G, ko ti jemlje bris, nato te bo zbodel in posrkal folikel. Če bo več foliklov te bo večkrat zbodel z dolgo iglo. Vedno ti pa tudi pove, da se pripraviš. Meni je vedno rekel, no gremo, pol pa šteje en, dva, tri-zbode, pa spet ponovi celo vajo. Saj pravim, mogoče ti res ne bo tak baubau,…meni prvič je bilo prava milina, pa tudi če malo bolj boli pol pozabiš oz. se zližeš doma na kavču, pa to pridno izkoristiš pri svojemu dragemu, da te pedena še ene dva dni 🙂
Saj bo šlo! Srečno!
Lep pozdravček!Bila sem odsotna od računalnika zato tudi nisem nič javila.
Ja transfer uspel,7 blastocistnih zarodkov, vstavili enega ostali so šli na zmrznjenje.
Tako da čakam na test,me pa pošteno živčki dajejo,če se kaj dogaja.
Počutje brez posebnosti razen danes me je ponoči malo zvijalo v trebuhu ( kot krči )
Kako je pa kaj stanje pri tebi?
jutro, folikli so še mali cca 11 do 14. Jutri si dam še puregon in cent. v sredo pa ponovno UZ, rekel je da bo mogoče v petek punkcija. Endometrij je pa rekel da je OK. Ni bil prav zgovoren, kot ponavadi.
Blagor tebi, ti imaš pikico že pri sebi. Jaz upam, da bom sploh kaj spravila skupaj za transfer.
lp
Zdravo!
Samo pogumno naprej in razmišljaj pozitivno! Meni je uspelo pri prvem IVF, od 7 celic so se mi oplodile 2, vstavili so mi eno in danes imam dve leti staro punčko. Kar se tiče punkcije sem se jaz odločila za anestezijo. Transfer sem imela 5 dan. Sestra nam je rekla, da, če se prime v 24 urah se je prijelo, naj počnemo vse kar nas veseli, razen težjih gospodinjskih del. Da se zamotimo z branjem, sprehodom, kuhanjem…, da je menda najslabše, če samo ležiš in čakaš. Nobenih stresnih situacij, pusti se razvajati. Jaz doma nisem naredila testa, sem počakala 2 tedna do testa v bolnišnici. Pravijo, da je uspešnost 30%, iz naše skupine smo vse imele + razen ene. Srečno!