Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Punkcija + prenos zarodka

Punkcija + prenos zarodka

Ker sem prvič v postopku umetne uploditve, nimam izkušenj. Punkcijo sem imela in je bilo 28 celic. Zanima me kakšne so prednosti tega in je tudi katero po punkciji ful bolelo ? Ženske, ki so bile zraven mene so bile že v tem postopku dudi 9 krat . Je res tako mala možnost da uspe prvič ?

Hvala Sara

Sara, 28 celic?! o madonca, kok si imela pa pol foliklov? normalno da te boli, če si imela toliko foliklov…počivaj in veliko pij.

meni je uspelo v prvem poskusu IVF. imela sem pa 9 celic.

Prednost velikega števila celic / foliklov je v tem da je več možnosti da se več celic pravilno razvije in imaš potem zamrznjenke, torej ni potrebno v primeru neuspeha spet čez celoten postoke.

Irena

A potem je normalno da boli, sem se ustrašla, ker res boli nenormalno .. Po kolkem času ,ko je transver končan pa zveš če se prime?

če se celice lepo oplodijo, in da je z celicami in semenčeci vse ok in če so lepe blastociste, bi se naj čez kakšna dva dni primlo po transferju…
če pa je vse skup slabše kvalitete pa čez 3-5 dni.. tak sem jaz razumela…

popravite me če se motim..

da uspe prvič pa pravijo da je 30% možnosti.. meni je uspelo prvič.. hvala Bogu..

samo pozitivno, 28 celic je mislim da rekord na forumu tako samo upaj da se jih čimveč lepo oplodi, da bo dosti lepih zamrznjenčkov, da ti ni treba skozi ves postopek še enkrat.. ampak ti zelo želim da vama prvič uspe..

LP

SAKA havala za pojasnilo . Jz sem imela sicer danes transfer , pa sem malo poslušala napotke , kaj ja in kaj ne -pazit.. Naprimer tebi je uspelo prvič to je enkratno .. , kaj si ležala ali kako si preživela čas po transferju .. Dobla sem tudi sliko zarodka in sem malo primerjala – slika je super popolna blastocista .. Res upam da mi uspe ..

ja zdaj je ful pomembno da čim bolj počivaš, jaz sem itak ležala prve tri dni, ker me je ful bolelo od transfera, pol pa sem počasi začela delat po stanovanju (kuhat, pospravljat…) pa še to sem z nekim strahom, samo da se nebi napenjala preveč, sem ful pazila.. ET sem imela v sredo, sestra pa mi je rekla da bi se naj primlo v petek, tak da sem po petku malo lažje dihala, ker takrat pa več nič ni bilo v moji moči, če se je primlo se je, če ne pa se ni (in bi šli v nove boje) in tak sem razmišljala… sem tudi imela eno lepo blastocisto tako kot ti tak da upam da se ti prime )))
zdaj pa le čimveč počivat in zdravo jesti, pozitivno mislit in kaj pametnega prebrat.. gdaj pa kdaj pa se le pobožaj po trebuščku.. paše to ko pomisliš da zdaj pa je tvoja pikica pri tebi..

LP
SaKa

HVALA , saj mene tudi ful boli tako , da tudi večino ležim v postli .Kupla sem si tudi tabletke tifol, ki vsebujejo folno kislino , baje tudi pomaga .Konc mesca mam komaj ultrazvok .. mislim na najboljše upam , da uspe ..

si bom sposodla kar to temo.
Zanima me, če je že katara imela punkcijo pri Rešu na nedeljo ali vedno tako skombinira, da je na soboto ali ponedeljek.?
lp

Lepo pozdravljene vse sotrpinke!
Ker sem tudi sama prvič v postopku pri dr.Rešu,imam VELIKANSKI strah pred punkcijo.Ali mi lahko katera razloži točen potek punktiranja,če res tako boli,je bolečina topa kot menstruacija…Prosila bi za kakeršenkoli odgovor-HVALA

pri meni je bila pvič zelo znosna, pa sem imela cca 17 foliklov (največ v vseh postopkih). drugič bolela ko hudič, (me je na koncu Reško kar božal po faci in še celo protibolečinsko inj. mi je dal na koncu) in imela pol manj foliklov, tretjič bolela na eni strani kar močno, vendar je bilo tudi manj foliklov in se je dalo zdržat.
Probaj iti čim maj obremenjena, ni tak bau bau in da se zdržat. Ene prej vzamejo tableto ketonala. Reš ti bo skoz govoril zraven, ti govoril, da glej na ekran, kjer se vidijo celice,…
Moja izkušnja je pač taka, da se da zdržat, mal je treba zobe stisnit! Sicer pa kar korajžno! Srečno ti želim!

Ojla,
jaz sem mela punkcijo v nedeljo – po moje nikoli ne računa, kadar pride, pač pride.
LP
in srečno.

Res hvala za te vzpodbudne besede,ampak kakšna pa je bolečina topa al ?
ali si ti imela hsg?

bolečina…..mene je zbodlo, saj te itak špikne z veliko iglo, ti pa si moraš s pestjo čimbolj pritiskati na trebuh oz. popek, če bo partner s tabo to lahko naredi on. (bo Reš pokazal kako).
HSG sem imela že pred 2 leti na GK in je bilo vse OK.

hvala tin79

Glede hsg-ja zato sprašujem ker jaz imam zamašene jajcevode in me je pri slikanju fulll bolel.Glede bolečine pa zato sprašujem ker rada vem vsaj približno vnaprej kakšna je ta bolečina,ker če je podobna kot pri hsg-ju bom že še zdržala-imam namreč zelooo nizek prag bolečine.

Mene osebno je HSG bolj bolel kot pa punkcija – ni tako hudo, sploh če nimaš veliko foliklov. Srečno!

mene pri hsg ni nič bolelo, (naj bi bilo tudi vse OK) so mi pa istočasno odstranili tudi pregrado in sem bila pod anestezijo, tako da ne morem nič primerjati.
Saj boš zdržala, mogoče te pa sploh ne bo nič bolelo, kot mene prvič! Razboli se lahko tudi po punkciji. Ampak glej, ni pri vsaki enako, zato kar korajžno,…
Kdaj pa začneš postopek?

Jutri imam prvi UZ pri dr.Rešu. Dajem si že 10 dni injekcije dipeherline in menopur.Počutim se ok razen včesih me zbode v jajčnikih.Zame je vsa stvar nova sem ful mehka oseba ampak če ste ve vse zdržale bom tudi jaz,mogoče bo pa kmalu na testu kaj pokazalo in bo moje sekiranje zašlo v pozabo-še enkrat hvala ti za odgovore,je takoj lažje ko z nekom deliš nasvete in izkušnje.

ja, ni problem, ti kar vprašaj, če kaj vem že napišem, držim pestim, da čimprej ugledaš +!
Tudi sama sem bila na tem. Če bom pa menjala kliniko bom pa spet tuki gor mal punce vprašala. Povsod je malo drugače.
lp

New Report

Close