Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk Punkcija po UZ

Punkcija po UZ

Spoštovani!

Stara sem 31 let, dvakrat sem rodila.
Včeraj sem bila na pregledu dojk, saj že nekaj časa v zgornjem delu desne dojke tipam zatrdlino podolgovate oblike. Pri kliničnem pregledu je zdravnik zatipal zatrdlino (v izvidu piše:na meji zgornjih kvadrantov desne dojke elastična, valjasta resistenca, okrog 2 cm.)
Uz, ki je sledil pregledu, v dojkah ni zaznal posebnosti, bezgavke v obeh pazdušnih jamah so v mejah normale.
V končnem mnenju je zdravnik zapisal: nejasno zgostje na meji zgornjih kvadrantov desne dojke. Potrebna je prosta punkcija.

Trda sem od strahu. Prosim vas za razlago izvida. Pa tudi za informacijo, kako izgleda prosta punkcija.

Stokrat hvala!

Ker UZ dojk ni zaznal posebnosti, bodo spremembo še punktirali in pogledali sestavo celic. V vašem primeru, je sprememba lepo tipna, zato jo bodo punktirali brez ultrazvoka. Punkcija sama po sebi seveda ni prijetna. Katera pa rade volje prenese špikanje v dojko? So pa izkušnje žensk zelo različne. Nekaterim je samo neprijetna, za nekatere boleča. Sama sem imela dve punkciji. Ena me je kar precej bolela, druga pa skorajda ne. Postopek je podoben, kot pri jemanju krvi. Praviloma so punkcije sprememb, ki so na površini, manj boleče. Upam, da bo v vašem primeru tako. Ko boste imela izvid in če bodo nejasnosti, se oglasite.
Kot dopolnilno metodo, priporočam tudi metodo BreastScan.[/url]

New Report

Close