Najdi forum

Spoštovani,

Pred cca 2 tedni sem si poškodovala koleno. Oteklina je nastala zelo hitro. Blažila sem z obkladki ledu po 10 min, 40 pavza itd. Potem sem čakala in upala, da oteklina splahni pa ni. Včeraj sem bila na punktiranju, ki pa je bilo neuspešno, ker je kri že koagulirala. Sedaj po nasvetu nosim par ur dnevno kompresijsko nogavico.

Pozabila sem vprašati zato bi prosila vas za razlago. Zdravnik je rekel, da se ta kri v roku 3-4 tedne ponovno utekočini. Jo bo telo samo sčistilo ali me čaka ponovno punktiranje?

Hvala

Spoštovani,

potreba po punkciji je odvisna predvsem od količine tekočine. Če je ta zelo velika in povzroča hudo napetost, punkcijo vsekakor priporočam, če ne, pa ta ni potrebna, saj telo tekočino, če ni več prisotnega aktivnega draženja, običajno posrka samo.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close