Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk Punkcija in bolečina v desni dojki

Punkcija in bolečina v desni dojki

Pozdravljeni,

nas vas se obračam ker imam eno težavo. Pred 2 mesecema sem si na desni dojki zatipala bulico. Naročila sem se na pregled v ambulanto za dojke. Tam so našli še nekaj cist na obeh dojkah. Piše da, sta tudi 2 solidni leziji. Zanima me kaj pomeni solidni leziji? Poslali so me tudi na punkcijo. Datum sem dobila šele v januarju.
Sedaj so se mi začele pojavljati tudi ostale težave, bolečine v levi roki, omotica, občasna nenadna bolečina v dojki, ki hitro izgine. Ali ta bolečina pomeni napredek kakšne bolezni, ali je lahko samo stres? Naj povem, da se zelo obremenjujem s temi bulicami.
Hvala za odgovor in lep dan.

Pozdravljeni,

iz vašega pisanja predvidevam, da ste opravila UZ dojk, saj se z njim praviloma da lepo ločiti ciste od solidnih lezij. Solidna lezija pomeni, da je trdna (tumor), dočim je cista mehkejša (znotraj nje je tekočina).
Zdaj morate ohraniti mirno glavo, saj soliden tumor ne pomeni, da je to rak dojke. Predvidevam, da je radiolog ocenil, da ti solidni leziji nista nevarni, da pa bi kljub temu bilo smiselno opraviti punkcijo, po določenem časovnem obdobju, da se res prepriča, da ti dve solidni formaciji nista nevarni.
Iz lastnih izkušenj vem, da je težko čakati nekaj mesecev na diagnozo, ampak je to največkrat žal normalen postopek v diagnostiki, saj rak dojke raste zelo počasi in je zato smiselno nekaj mesecev počakati med kontrolami.
Znake, ki jih opisujete, bi vsekakor prej pripisala stresu, kot raku dojke. Vem, da je težko, še posebej v tem težkem obdobju, ampak ne glede na situacijo razmišljajte v tej smeri, da je za vas zelo pomembno, kako se boste odzvala na dano situacijo.. Že z majhnimi koraki oz. spremembami, se da v tej smeri veliko narediti, da se počutimo boljše. Ne obupajte, verjamem, da se bo vse dobro končalo.

Pozdravljeni.

Hvala za Vaš odgovor. Naj povem, da sem vmes opravila še en pregled, kjer so ugotovili, da se leziji manjšata. Ali je to dobro?
Predvidevajo, da je vse hormonsko, saj sem v postopku IVF (trenutno je IFV prekinjen).
Upam, da rezultati punkcije v januarju prinesejo dobre izvide!
Hvala tudi za vaše spodbudne besede.

Pozdravljeni,

najverjetneje da. Če bi zdravnik predvideval, da je lahko nevarno, bi vam svetoval punkcijo že predčasno.
Bi vam v bodoče priporočala kombinacijo ultrazvoka z metodo BreastScan, metodi se dobro kombinirata med seboj in zmanjšujeta možnost, da bi nevarno bolezen spregledali.
Držim pesti, da bo tudi punkcija v januarju negativna, da bodo izvidi dobri.

Pozdravljeni.
Sporočam, da sem opravila pregled v ambulanti za bolezni dojk. Zdravnica je našla samo še eno zatrdlino. Njeno mnenje je, da je enostavna cista. Naj povem, da se mi velikost ciste spreminja glede na menstrualni cikel. Po koncu menstruacije je majhna, nato se pa veča in potem spet tako.
Punkcije zaenkrat niso opravili, so mi pa naročili, da se v primeru težav oglasim nazaj v ambulanti.

Upam, da se moja zgodba tukaj zaključi in da je bil strah in skrb odveč.

V bodoče se pa odločim za vaš predlog breastscan.

Hvala za vse!

Pozdravljeni,

to je super novica, me veseli, da gre za enostavno cisto, da ne gre za nič hujšega.
Trenutno zaradi odloka vlade žal še ne moremo delati, ohranjamo pa v čakalno vrsto. Ta je zaradi izpada dela, zaradi epidemije covid-19 kar dolga, tako da vam priporočam, da se čim prej naročite.

New Report

Close