Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca punkcija bezgavke-mnenje

punkcija bezgavke-mnenje

Spoštovani,

zanima me vaše mnenje glede naslednjega izvida:

Bezgavka v zatilju levo:zmerno celularen vzorec, v katerem so posamezne atipične celice, z obilno citoplazmo, večjimi jedri z nukleoli, sicer v vzorcu zrele in aktivne limfatične celice, nekaj retikuluma, nekaj eozinofilnih granulocitov in kri.

Hvala in lp.

Pozdravljeni!
Žal vam o izvidu kaj dosti ne znam povedati, saj področja ne poznam dovolj. Od normale odstopajo atipične celice. Mnenje pa je običajno že napisano na dnu izvida.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Kot diagnoza je navedena atipična limfocitna profileracija, ki je ni mogoče natančno opredeliti. Zdravnica pa mi je rekla, samo, da ni dobro, niti slabo. Sicer je vzorec opredeljen kot negativen. Ne vem, kaj naj si mislim.

Nekako ne maramo stvari, ki niso ne dobre ne slabe in torej niso noben uporaben podatek…verjetno je imela težave pri interpretaciji kot jaz. Ker načeloma stvari niso negativne, dokler niso zanesljivo negativne, bi bil verjetno smiseln posvet z “institucijo” od koder je izvid prišel in predvidevam, da bi lahko to opravili tudi po telefonu (in vaša zdravnica lažje kot vi sami).
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close