Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? punkcija

punkcija

Pozdravljeni!

Vem, kako je imeti svojca z rakom, saj je za njim umrla moja mai, tast in tašča. Sestra je imela tudi že punkcijo bulice na prsih. Sedaj sem očitno jaz na vrsti. Na rami imam že kar nekaj časa bulo in končno sem bila na UZ. Nič dobrega, poslali so me na punkcijo. Sedaj pa prosim za pomoč: kdaj jo opravljajo in ali jo samo na onkološki kliniki in koliko časa potrebujejo za izvide. Ali to boli, koliko časa traja postopek?

Hvala vsem, ki mi boste prijazno odgovorili!

Naj te ne skrbi Sabina, punkcija ne boli. Vzamejo vzorček tkiva. Takrat povprašaj, kdaj lahko pričakuješ izvid. Karkoli že je, je bolje na rami kot pa kje drugje.
Želim ti vse dobro, saj verjetno ni nič nevarnega.

Sabina,

Jaz sem punktirala že približno 10X. Res ni nič hudega (kot da bi dala kri). Na OI punktirajo vsak dan ob 11.00 in ob 13.00. Izvide dobi napotni zdravnik najkasneje v enem tednu.

Dobro opravi!

Patra

Šla sem že na nekaj punkcij in kakšna od njih je lahko tudi boleča. A v tistem primeru so mi pred izvedbo punkcije dali lokalni anestetik (bolelo je pač toliko, kolikor boli pik injekcije z anestetikom), tako da me potem punkcija sama ni bolela.

V glavnem, ne boj se punkcije, saj jo bodo delali zato, da te bodo lahko čim bolje pozdravili ali pa se prepričali, da zdravljenje ni potrebno (to se velikokrat zgodi). Za izvide pa kar povprašaj tam, kjer ti bodo delali punkcijo. Ne boj se Onkološkega inštituta, kar pogumno se pozanimaj v ambulanti za punkcije, če imaš napotnico za tja.

Ampak mene je bolelo, čeprav imam visok prag bolečine. Opravila sem jo včeraj in danes imam ramo zelo otečeno. Je to normalno? Mislim, običajna reakcija?

New Report

Close