Najdi forum

lijepi pozdrav. imam punila u kutnjacima, a mislila sam da mi je to plomba. o cemu se to radi? cemu sluze ta punila? da li postoji neka alternativa njima jer me muci sto mi je zub s vanjske strane crni pa ruzno izgleda kad se nasmijem.

Poštovana,

punila su prirodni materijali kojima se ispunjavaju kanali zuba nakon sto su endodontski tretirani,tj. instrumentirani čime se odstranilo vitalno ili nekrotično tkivo pulpe-živca zuba. Vrlo često zbog neadekvatnog ispiranja ili instrumentacije u kanalu može zaostati krv koja nakon što oksigenira rezultira promijenjenom bojom zuba. Takav zub je moguće pokušati interno izbijeliti; postaviti sredstvo za izbjeljivanje unutar krune zuba ili jednostavno opskrbiti krunicom ukoliko je i ispun na njemu jako velik.

Nadam se da sam Vam uspjela razjasniti situaciju.

Lp

jeste, hvala! koliko takav postupak traje? da li to vi radite i kolika je priblizna cijena? da li je dovoljan jedan dolazak ili vise? hvala i lijep pozdrav

Ukoliko se odlučite za izbjeljivanje krune tog zuba potrebne su mi imalo dvije posjete,a ukoliko se odlučite za krunu 3-4.
Za cijene i sve dodatne informacije preporucam dogovor za prvi pregled mailom ili telefonski za Polikliniku IMED.

Najljepse zahvaljujem,
Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close