Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Punčke v oblekicah ali hlačkah

Punčke v oblekicah ali hlačkah

V trgovinah imajo take luštkane oblekice. Naša princeska ima dve in ko takole sedi v vozičku je pravi cukrček.
Zanimajo pa me vaše izkušnje, če so oblekice tudi praktične, predvsem takrat ko postane punčka bolj mobilna. Res je, da jim je večina oblekic lahko prav tudi več let.
Ali jih vaša punčka nosi samo ob posebnih priložnostih ali za vsak dan? Ali jih nosi tudi pozimi?

Pa lahko noč.

Haj! Moja deklica ima eno oblekico in samo 1x jo je imela oblečeno. To pa zato, ker imam občutek, da je nekako manj praktična kot hlače. Vsaj za zdaj, ko je stara 9m in mi je ful hecno, ko tako sedi v vozičku kot neka pupa-igračka.
Pa še moje osebno mnenje- ni mi všeč, ko vidim male dojenčke v oblekicah, pa še po možnosti take z raznimi volančki… uh… Okusi so pač različni!
Srečno!
ps. če je tebi oblekica všeč na tvoji punčki, se kar ne obremenjuj z drugačnimi mnenji!

Saj meni so tudi odvratni volančki, bljak, me kar strese. In pa po možnosti mašna v laseh :-))))))))

Jaz imam v mislih take frajerske “kavbojske” oblekice na naramnice in pa take na zvonček brez rokavov. Te resnično rastejo s punčko, spodaj pa lahko kombiniraš različne majčke in pa žabe. Meni je simpatično, ko taka pupa plazi in kaže ven pleničke. Koliko pa je to praktično pa vi povejte, ko imate že izkušnje.

Ja, take frajerske pa že! Sploh, ko že sama hodi.

Meni so oblekice super – ampak so nepraktične. Moja punčka jo je v prvem letu imela oblečeno samo 1x. Sedaj ko se plazi pa so oblekice še toliko manj praktične.

Naša 6 letnica ima le redko na sebi oklekco ali krilo. Mogoče za na kakšen rojstni dan, pa parkrat za v vrtec. Ko plezajo po igralih je zelo nepraktična.

Saj so luštne, ampak v fazi plazenja se pri nas sploh niso obnesle – je prevečkrat pokleknila na rob oblekice in padla na nos. Kasneje pa ja, smo jo komaj prepričali, da je oblekla hlače, tako si je bila všeč. Pa morale so bit take, da “se vrtijo”.

LP, pri nas nismo do 4. leta starosti oblačili oblekic, ker jih niti ni marala, pa tudi praktično ni bilo. To leto pa hlač tudi videti noče. Vsako jutro imamo boj katero “kiklco” bo obleka,… Pa če rečem, da je mrzlo, se pa upira, da imajo Mia, Lucija,… (punce iz vrtca) tudi oblekco, da lahko že kažejo rame, … Pa potem v vrtcu zvem, da je imela Miina mamica tudi probleme, ker ji je hotela oblečt hlače. Drugače pa ne rečem, pri teh letih že, ko je pa še dojenček, je pa res nepraktično.

Pa LP, TjašaM

Naša punčka je stara 2 leti, nam se oblekice poleti dobro obnesejo. Kupim ji za poletje, ravne, bombažne, brez rokavov in brez volanov… Jaz sem imela glede oblek pomisleke samo zaradi padcev, pa sem ugotovila, da se enako potolče v kratkih hlačah 🙁

Sicer pa je naša zelo ponosna na svoje obleke, zdaj pri dveh letih si že sama izbere kaj bo imela oblečeno in raje vzame obleko kot hlače iz omare. Za pozimi pa ji oblek ne kupujemo.

Aja, glede velikosti pa ne vem, naši od lani nobena obleka ni več prav, vse so ji premale pri rokavih. Če bi ji pa lani kupili večje, pa bi imela izrez pri rokavih do pasu, kar pa ne izgleda lepo. Pa tudi dolžina se pozna, saj je zrasla v enem letu 10cm in tiste obleke, ki so bile lani normalno nad koleni, ji sedaj komaj pokrijejo spodnje hlačke.
LP

Za … voljo! Vem, da so pupike v oblekicah “cartig”, ampak zakaj ne preizkusite same? Dajte gor eno fajn oblekico, potem pa po otroško: na kolena, plezaj, sedi na tleh, pa v peskovnik… Kako se le počuti otrok? Mene še pri skoraj tridesetih ne bi nihče prepričal, da bi nosila krilo ali obleko (sploh zdaj, ko se zavedam kako hitro se vidi vse spodaj) in bila pri tem celo sproščena!
Pa še en vidik cartig oblekic: lepe so, dokler so čiste. Otroci pa se po mojem mnenju morajo umazati, če želijo spoznati svet. Sem videla v vrtcu preveč punčk v belih žabicah in oblekicah, ki so vse žalostne po cel dopoldan stale ob robu igrišča in gledale druge, kako se igrajo! Da se ne bi umazale!
Saj ne rečem, kdaj pa kdaj. Ampak zdaj se dobijo tudi tako luštne majčke in hlačke in tudi v njih so male pupe cartig! Pa še sproščene so!

New Report

Close