Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! punčka iz blaga

punčka iz blaga

Svoji sončici bi rada dala punčko iz blaga.Amogoče kdo ve,če mi kdo naredi tako punčko? Sem pripravljena plačati zanjo.Ali kje bi jo lahko kupila?

Pozdravljena.
Sama sem zadnjič kupila punčko iz blaga (res tako, ki izgleda kot punčke včasih) v muzeju v Škofji Loki (cena 650 tolarjev). Lahko pa jo narediš tudi sama.

Takole sem naredila dojenčka.

Potrebuješ:
– belo nogavičko (lahko dokolenko)
– polnilo (konflin, vata, ali drobne krpice blaga)
– kvadraten kos blaga 30 x 30 cm
– majhen košček malo širše čipke cca 20 cm za kapico,
– šivanko, sukanec.

Nogavičko napolniš s polnilom. Sama sem uporabila konflin, ker se mi je zdel najmehkejši. Spodaj nogavičko zašiješ. Nato s trakcem (lahko tudi sukancem) prevežeš nogavičko tako, da dobiš glavico in telo.

Kos čipke oblikuješ v kapico. Zašiješ zadaj in ob vratu. Nato kos blaga prepogneš kot trikotnik in vanj zaviješ dojenčka. Kot so povijali včasih v štručko. Trikotnik lahko spodaj zašiješ, z nekaj šivi pa ga pritrdiš tudi na kapico, tako zakriješ tudi šive kapice na zadnji strani. Z alkoholnimi flomastri narišeš še oči (moj dojenček spi, zato ima zaprte) in usteca ter nos.

Lep dan, čeprav dežuje.

Dreja

.................................................. http://dreja.moj-album.com/

Hvala,Dreja,bom probala narediti,pa bomo vidli kaj bo ratalo.Pa še to,v katerem mozeju si jo ti kupila,če bomo šli slučajno mimo,da se vstevimo.Hvala

Mislim da se uradno imenuje Loški muzej v Škofji Loki. Domuje pa na gradu.

Pri nas je začel sijati sonček.
LP Dreja

.................................................. http://dreja.moj-album.com/

Če jo želiš narediti sama, si oglej postopek v reviji Unikat (maj/junij 2003, leto 4; številka). Izdaja jo podjetje Freising iz Škofje Loke, mislim, da si jo je možno izposoditi tudi v knjižnici. Postopek je opisan po korakih, ni zapleteno, vendar si moraš vzeti malo več časa. Odtehta pa – takšne punčke se ne da nikjer kupiti.

Veliko veselja pri delu!

New Report

Close